Sistemci yarismasindaki kazanclari verileri
Verdigim linkin ilk gonderisindeki excelden gorebilirsiniz.
15.000 puan yuzde 50 ye tekabul ediyor.
30 bin yuzde yuz demek oradan kazanclari bu sekilde olcebilirsiniz.
Yarisma da birinci olan arkadas 26 bin toplamis yani 1 yilda yuzde 80 civarinda en kotumuz 9000 puan zararla yuzde 40 civari zarar etmistir.
Tum bu hesaplamalarda cezalar filanda dahildir.
Drzim hocam sistem kapistirmiyoruz olasi riskleri konusuyor olcup tartiyoruz yakinda bir excel yayinlarim tam olarak formulum olmasada formulume en yakin sistemi excelde verecegim.
Bahsettiginiz yontemde ben bir sorun gormuyorum size katiliyorum. Hicbirsey biomeyennbir yatirimci icin gayet guzel bir yontem olarak gorunuyor. Bende bu hicbirsey bilmeyene bak bunlara bunlarada dikkat et bu riskleride bilerek kullan diyorum.
Yani kotu birsey soyledigim yok.
Mesela ben bu hataya dustum sistemlerde kaymayi komisyonu filan dusunmeden Yazdim sistemi.
İlk 3 ay hicbirsey farketmedik az bucukta para kazaniyorduk.
Sonra 4. Ay atiyorum yuzde 20 zararda olmaliydik fakat zarar yuzde 40 di. Hatayi bulmaya calisirken farkettik.
Tum islemleri kayarak almisiz ve totelde 4 ayda kazancin yuzde 50 si bu maliyete gittigini farkettik.
Bizim sistemciler arasindada bu tuzaga dusen cok fazla insan var uyarmamiza ragmen mesela yarismada en cok zarar eden arkadasla diskalifiye olan arkadas sistemleri asiri islem acma egilimindelerdi daha yarismaya girdikleri anda uyardik.
Yani optimum islem sayisi belirlememislerdi. Haliyle maliyetlerden oturu cok zarar yazdilar hatta bir tanesi zarar yazmaktan bikmis olacakki diskalifiye olmak istedi.
Algoritma isi baslangicta cok iyi gorunur. Sadece getiriye odaklanirsiniz hayal kurarsiniz isin icine girince 10 kisiden 9 u vazgecer.
Bu seninkinin boyle oldugunu dogrulamaz tabiki. Ben genel hatlariyla bahsediyorum.
Bende merak ediyorum yonteminin basarisini bu yuzden 1 senelik test edelim bir goreyim gercekten iyi ise hem ben hemde hepimiz bu yontemin ve programin nasil calistigina dair paylasimlarda bulunuruz.
Samimiyetimle soyluyorum son 5 yildir bu isle hasirnesirim fakat hisse tarafinda algoritma calistirmadim merakda ediyorum.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri