Artan

Artan Hisseler

Azalan

Azalan Hisseler

İşlem

0,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 220/220 İlkİlk ... 120170210218219220
Arama sonucu : 1756 madde; 1,753 - 1,756 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Sınıf arkadaşlarımdan birisine kontr aldırdım hatrı sayılır paralar kazandı sonra kağıt düşünce başladı kötülemeye ve çıktı ama çok karlı sonrada kağıdı kötülemeye devam etti ,bir gün bana sami genel kurula gelemeyecek kacacak şirkette batacak dedi güldüm tabi .sonra genel kurulda sami bey ortada olan bir adam kendisine sınıf arkadaşım senin için böyle dedi gel bir fotoğraf çekilelim ona watsaptan gndereyim dedim gülüştük fotoğrafta çekilip gönderdim arkadaşıma ama satmışya halen tüm anlatmalarıma rağmen şirketi kötülemeye devam etti çünkü sattıktan sonrada yükselmişti ince bir kuyruk acısıyla habire saldırdı,

enseyi bu kadar karartma dedim dinelemdi şimdi buraya bir takım gerçekleri yazayım sami ve ömer beyler bu şirkete en az on milyar nakit veya mal varlığı koydular ki çok fazladır her ikiside bu paralarla yedi sülalelerine yetecek durumda krallar gibi yaşam sürebilecek durmudaydılar, kaçmalarına ne gerek vardı ayrıca neden uzaya uydu göndermekle pomegayı kurmakla dünyanın en değerli adamlarını bir araya toplamakla canlarını dişlerine takıp çırpınıyorlardı ,şunu gördüm adamlar ikiside yurtsever ve bilime kendilerini adamışlar tüm çabaları Türkiye için hiç kimse bunu düşünmüyor neden %60 70 halka açıkmış ona takılınıyor bu gün sattı yarın geride alabilir almasınada gerek kalmayabilir yönetim onlarda nasılsa ,ayrıca geçen gün sattığı 32 milyonu dün ve bu gün alıp yerine fazlasıyla koyabilirlerdi ama yapmadılar onların amacı borsada oynamak değil geçici bir sıkışıklığa son vermek içindi isteseler geri alır ikiyüz milyon kadar bir parayıda ceplerine koyarlardı ama yapmadılar ,özetle bunca paraları varken neden çırpınıyorlar bu insanlar hemide dünya çapında geleceği olan ve çok zor bir işe neden soyundular aptallarmıydı öyle düşünebilinir e aptallarsa uzaya nasıl uydu yapıp gönderdiler kendi imkanlarıyla özetle aptal değiller suçları akıllı olmak ve ülkelerini sevmek ancak bizde böylelerini yok etmek gibi bir toplumsal rahatsızlık var ne yazıkki
    bu şirket batacak veya kötü bir durumda olsa uluslar arası notu A + olmaz bir geçenlerde eurubond izni istedi ve aldı 20 milyon dolar kredi onayınıda aldı elin finascıları bizdeki ahbap çavuş ilişkisyle değil adamların ve şirketlerin gerçek durumuna göre kredi verir uluslar arası kreditörler koca bankalara bile kolay kolay sendikasyon kredisi vermezken daha yazacak çok şey var ancak uzun yazıları sevmiyorum şimdilik bu kadar ,herkese iyi geceler

2. Şirketimiz ile Dünya Bankası Grubu arasında, Irak Cumhuriyeti'ndeki Acil Kalkınma Projesi kapsamında geçmiş dönemde yürütülen bir ihale sürecine ilişkin olarak tam iş birliği içinde yürütülen inceleme tamamlanmış ve süreç taraflar arasında uzlaşma anlaşması ile sonuçlandırılmıştır.
    Anlaşma kapsamında, Şirketimizin Dünya Bankası Grubu tarafından finanse edilen projelere katılımı on iki (12) aylık bir süre için geçici olarak durdurulmuştur. Bu dönem sonrasında yükümlülüklerin yerine getirilmesi hâlinde, ilave on iki (12) aylık şartlı katılım döneminde Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarımız ilgili projelere yeniden dahil olabilecektir.
    Bu süreç, kurumsal yönetim, etik ve uyum standartlarımızı daha da güçlendirmeye yönelik proaktif çalışmalarımızın doğal bir uzantısı niteliğinde olup; Şirketimiz tarafından uygulanan uyum ve iyileştirme çalışmaları Dünya Bankası Grubu Entegrasyon Başkan Yardımcılığı ile tam iş birliği içerisinde yapılmış ve bugüne kadar Dünya Bankası Grubu süreç boyunca Şirketimizin gösterdiği iş birliği ve şeffaf yaklaşımı takdir ettiğini ifade etmiştir.
    Finansal ve operasyonel açıdan değerlendirildiğinde, söz konusu düzenlemenin mevcut veya geleceğe dönük büyüme planlarımız ya da konsolide finansal tablolarımız üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi bulunmayacaktır.
    Şirketimiz tüm paydaşlarına karşı şeffaflık ve güçlü kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye devam etmektedir. Sürece ilişkin gelişmeler, Sermaye Piyasası Mevzuatı kapsamında kamuoyu ile paylaşılacaktır.
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dünya Bankası tarafından yapılan duyuru ilk bakışta olumsuz gibi görünse de teknik açıdan etkisi sınırlı ve iyi yönetilmiş bir süreçtir. Bu bir ceza değil, şirketin tam iş birliğiyle sonuçlanan bir uzlaşma + geçici askıya alma uygulamasıdır. Dünya Bankası yaptırımlarının iki ana kategorisi vardır: Ağır yaptırım olan “Debarment with conditional release†(3-10 yıl) ve en hafif kategori olan Negotiated settlement (6-24 ay). Kontrolmatike uygulanan 12 aylık geçici katılım durdurma ve 12 aylık şartlı izleme dönemi, ikinci kategoriye giren en hafif yaptırım türüdür ve global şirk-etlerin önemli bir bölümünün geçmiş yıllarda benzer şekilde yaşadığı standart bir prosedürdür.

Sürecin kaynağı, güncel projelerle veya büyüme planlarıyla hiçbir ilgisi olmayan, geçmişte Irakta yürütülen eski bir proje dosyasıdır. Dünya Bankasının açıklamalarında şirketin süreç boyunca tam iş birliği yaptığı, şeffaf davrandığı ve alınan iyileştirme önlemlerinin takdir edildiği açıkça belirtilmiştir. Bu da sürecin nitelik olarak ceza değil, iş birliğine dayalı bir uzlaşma olduğunu göstermektedir.

Finansal açıdan bakıldığında durum tamamen nötrdür. Dünya Bankası finansmanlı işler Kontrolmatikin konsolide cirosunda %1-2ye bile ulaşmayan küçük bir kalemdir. Şirket gelirlerinin ana kaynağı enerji depolama (Pomega), BESS sistemleri, iletim-dağıtım projeleri, madencilik, veri merkezleri, yurt içi kamu işleri ve Orta Doğu Afrik a ABD Meksika ticari faaliyetleridir. Bu nedenle konsolide ciro, FAVÖK, nakit akışı ve büyüme planları üzerinde hiçbir olumsuz etki söz konusu değildir. Şirketin KAP bildirimindeki finansal ve operasyonel açıdan hiçbir olumsuz etkisi yoktur ifadesi SPK mevzuatına göre gerçeğe aykırı olamayacağı için ayrıca önemlidir.

Benzer süreçler geçmişte Hitachi, Siemens gibi çok büyük şirketler de dahil olmak üzere yılda 40tan fazla global firma tarafından yaşamış ve uzlaşmayla sonuçlanmıştır. Özellikle Irak, Afganistan ve Afrika gibi zorlu bölgelerde yürütülen eski projelerde üçüncü taraf taşeronlar, yerel temsilciler ve harcama belgeleri hakkında yapılan rutin incelemeler sektörde olağan kabul edilmektedir.

Piyasa açısından kısa vadede (1-3 gün) haber başlığı nedeniyle volatilite görülebilir; kısa vadeli yatırımcılar satar, haber akışı fiyatlamayı etkileyebilir. Ancak fonlar genellikle etkisi yoksa düşüş fırsattır yaklaşımıyla hareket eder. Orta vadede (1-4 hafta) ise bu etkinin tamamen silinmesi beklenir. Geçici askının hafif niteliği, dosyanın eski olması, finansallara etkisinin olmaması ve Pomega, Plan S, Meksika ABD projeleriyle büyümenin aynı hızda sürmesi fiyatlamanın yeniden dengelenmesini sağlar.

Stratejik olarak bu süreç şirket için bir dezavantaj değil, tam tersine kurumsal uyum (compliance) mekanizmalarının güçlendiği, risk skorunun düştüğü ve gelecekte Dünya Bankası projelerine daha güçlü şekilde katılımın önünün açıldığı bir aşamadır. Uluslararası denetim ve iyileştirme sürecinden geçmiş olmak uzun vadede kurumsal yönetim açısından önemli bir artı olarak görülür.

Sonuç olarak: Bu durum bir ceza değil, geçmiş bir Irak projesine ilişkin en hafif kategorideki geçici askıya alma sürecidir. Finansal etkisi sıfırdır, şirketin büyüme hikâyesi ve Pomega Plan S ABD/Meksika yatırımları tamamen yoluna devam etmektedir. Piyasa kısa vadede aşırı tepki verebilir ancak orta vadede etkisi tamamen nötrdür. Şirket bu süreçten güçlenerek çıkmış ve uluslararası uyum standardını yükseltmiştir.

3. Sirketin temel sorunu finansal yonetimindeki zayiflik ve cok fazla acilma. Ugrastigi isler, katkida bulundugu alanlar tabiii ki cok olumlu, Turkiye'de savunma sanayii haricinde cok rastlanmayan arastirma gelistirme faaliyeti iceriyor.

Cin butun dunyaya mal yigarken, devletin biraz daha ulusalci bakis acisiyla daha fazla sektoru olabildigince desteklemesi sart.

Almanya'da bile Cin'in yarattigi buyuk yikim var, savunma sanayii ni desteklemek tabii bir mecburiyet. Ancak kritik sektorler ve teknolojiler belirleyip onlari desteklemezsek isimiz zor.

Oto ve oto yan sanayii, tekstil vesaire artik omrunu doldurdu, bunlardan yuksek marjli teknolojik olanlar haric uzaklasmak mecburiyet haline geliyor. Buralarda yenildigimizi kabul edip, nerelerde ayakta kaliriz onlara bakmak lazim.

Bu firma umarim kendi basina problemlerini cozer, ancak bu borc yukuyle kara gecip makul carpanlara gelmesi icin uzun yolu var. Umut tacirligi yapmamak lazim.

Spekulasyonla fiyat uzaya da gitse sirketin once FAVOK artirmasi lazim, bu sekilde bir noktaya varamiyor.

Bir de ne zaman POMEGA satis yapacak diye soran bir arkadasimiz vardi. Bu yanlis bir soru, cunku POMEGA fabrika sureclerini tamamladigini ilan etti, standardizasyon da tamamlandi dendi.

LFP batarya musterisi de heryerde hazir, benim sorun niye satislar gerceklesmiyor, yada gerceklesiyor biz mi bilmiyoruz, firmadan bir ses yok.

Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir, kararlarinizi kendi cozumlemeleriniz isiginda aliniz.

4. Pomega pomega

Sn cumbaba Batarya satışıyla alakalı bende aynı düşünceler içerisindeyim pomega uzun zamandır herhangi bir iş ilişkisi açıklamadı.acaba sene başında aldığı işlerle kapasiteyi doldurdumu , yada sene başından itibaren yapacağı teslimatlara mı hazırlanıyor. Ara ara ufak tefek bilgilendirme yapsa güzel olucak

Sayfa 220/220 İlkİlk ... 120170210218219220

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •