siz satarken başkasına hesap veriyor musunuz ? inşallah kap ta açıklama yapılır. siz de şirket ortağısınız. inşallah elinizde olan değerli hisseleri 12 liradan değil 200 liradan satarsınız.
siz satarken başkasına hesap veriyor musunuz ? inşallah kap ta açıklama yapılır. siz de şirket ortağısınız. inşallah elinizde olan değerli hisseleri 12 liradan değil 200 liradan satarsınız.
Manipülasyon yalnızca olumsuz yorumlarla yapılmaz; her şeyi sürekli olumluya yormak da bir tür manipülasyondur. İnsanlar, zararlarını telafi etmek ve maliyetlerini düşürmek umuduyla ellerine geçen parayı bu şirkete yönlendiriyor. Ancak karşılarında verdiği sözleri tutmayan bir yönetim görünce ciddi bir moral kaybı yaşıyorlar.
Şahsen sizin şimdiye kadar tek bir olumsuz yorum yaptığınıza denk gelmedim. Elbette olumlu yazalım, pembe bir tablo çizelim; ancak bu yaklaşım maalesef hisse fiyatını yükseltmiyor.
KMT Şirketi kurulurken “asla hisse satışı olmayacak” denmedi mi? CFO da aynı şekilde açıklama yapmadı mı? Çok net hatırlıyorum; “Bu çok teknik bir konu, burada anlatması uzun sürer” denilerek geçiştirildi. Biz de safça, acaba VİOP üzerinden alım yapıp burada mı satıyorlar, kaldıraç farkını vadeliye mi aktarıp finansal gelir mi elde ediyorlar diye hesaplar yapmaya çalıştık.
Eğer konu teknikse, teknik olarak anlatılsın. Buradaki yatırımcıların bunu anlayabilecek kapasitesi var. Ancak ortada açıklanmış somut hiçbir şey yok. Sürekli çelişkili ve gerçeği yansıtmayan ifadelerle karşılaşıyoruz.
“Yüzlerce çalışanın emeği” demissiniz. Peki benim emeğim ne olacak? Parayı ağaçtan mı topluyorum sizce? Eğer çıkıp “Hesapladık ama tutmadı, on goremedik, patladik, kusura bakmayın” denseydi, ben bir yıl önceki portföyüm bugünkünden daha yüksekken kendi yoluma bakardım. Üstelik bu hesaba bu yıl eklediğim hisseler ve enflasyon da dahil. Neredeyse eksiye indim anlayacaginiz.
Artık gerçekten son noktaya gelinmiş durumda. En azından yatırımcıların aklıyla dalga geçilmemesini talep ediyoruz.
Teşekkürler.
Batan gemiyi en son kaptan derkeder. Ama burada goruldugu uzere kaptan farelerden hizli gemiyi terkediyor. Bakalim soytarilari ne yapacak? Yuzlerine tukurmeleri icin yeni krallarini mi arayacaklar?
Neymiş, alanlar bireysel yatırımcı değil, portföy yönetim kurumları, fonlar ve aracı kurumlarmış. Bu kurumlar zaten direkt borsadan da alabiliyor ve satabiliyorlar. Toplu halde alınca sanki bu hisseler satılmamış mı oluyor ve bu kurumların aldıkları hisseleri sanki satmama ve elinde tutma garantisi mi oluyor? Bugün alan yarın, olmadı birkaç hafta içinde satabilir. Buna engel kısıtlayıcı bir sözleşme, yasal satış kısıtı var mı? KAP'taki açıklamada olmadığını görüyoruz. Ve 94,5 milyona yakın hisse satılıyor mu bu işlemle, evet. Böyle insanı güldüren açıklamalar yapmaya, pembe tablolar çizmeye gerek yok. Güya böyle olunca fiyat düşmüyor. Evet şimdilik öyle, yarın bu alıcılar satmaya başladıklarında düşer mi düşmez mi görülür herkes tarafından. Benzer nitelikli yatırımcılara satış işlemlerini borsada işlem gören bir sürü şirkette gördük ve hepsi sonrasında o hisselerin borsada satışları başlayınca patır patır düştüler.
Herşeyi savunan, yapılan hiç bir şeyi eleştirmeyen ya da eleştiremeyenler için fazla bir şey söylemeye gerek duymuyorum. Yarın bir gün fabrikalardan birine kilit vursalar, eminim ona da gayet ferahlatıcı bir açıklama yapanlar çıkabilir. Şirketin gidişatını uzun süredir takip ediyorum, bir şeyler olumlu giderse belki yatırım yaparım diye, ancak bana göre olumlu bir şey şimdilik göremiyorum, anlatılan pembe masallar haricinde.
Kişisel subjektif görüşlerimdir, al-sat-tut tavsiyesi içermez.
Son düzenleme : deva-i dert; Bugün saat: 23:41.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri