Artan

34,54 10 18:10
382,25 10 18:10
57,80 9.99 18:10
155,30 9.99 18:10
13,89 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

38,72 -10 18:10
51,75 -10 18:10
143,40 -9.98 18:10
215,80 -9.97 18:10
11,92 -9.01 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

4.764.916.214,14 18:10
4.530.724.894,13 18:10
4.347.311.377,12 18:10
3.617.978.153,58 18:10
3.534.445.408,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 2572/2572 İlkİlk ... 15722072247225222562257025712572
Arama sonucu : 20576 madde; 20,569 - 20,576 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/son...-haberi-863960

Asgari ücret tespit komisyonunun 3. toplantısının ardından 2026 yılı asgari ücretinin 28 bin 75 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Asgari ücret açlık sınırının altında tespit edildi,12 ay boyunca bu ücret sabit kalacağı için zaman ilerledikçe giderek açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki fark daha da açılacak,hayatları daha da zorlaşacak..
    Asgari ücrete kadar tüm çalışanlara vergi istisnası uygulanması nedeniyle böyle bir artış yapıldığını düşünüyorum.
    Bildiğiniz üzere bu sene vergi dilimleri de yeniden değerlenme oranında artırıldı.
    Sonuç olarak ücretli çalışanlar bu sene enflasyonu yenseler dahi vergi dilimlerine yenilecekler.

Symbol prıce change %change

*gold
    4.540,4
    +34,7 +0,77

*sılver
    72,44
    +1,303 +1,83

https://www.cnbc.com/futures-and-commodities/

3.  Alıntı Originally Posted by 90

What is happening to the automotive giant indicates that neither Germany nor the European Union has adapted to the new geopolitical realities. With the symbolic name of the “People’s Car,†the company now ironically represents the downfall of the German economy.

https://www.globalresearch.ca/volksw...ecline/5910054
    AB'nin geleceği üzerine öngörüler de içeren bir VW AG analizi..
    ytd..

yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Symbol prıce change %change

*gold
    4.540,4
    +34,7 +0,77

*sılver
    72,44
    +1,303 +1,83

https://www.cnbc.com/futures-and-commodities/
    Bu seviyeden halen gümüş alınabilirmi sayın deniz43 ..birde intel nvidia haberinden sonra satmalımı yoksa zaten 4-5 yıllık almıştık deyip beklemekmi mantıklı ?

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    Bu seviyeden halen gümüş alınabilirmi sayın deniz43 ..birde intel nvidia haberinden sonra satmalımı yoksa zaten 4-5 yıllık almıştık deyip beklemekmi mantıklı ?
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...35#post7062335

3 yıl önce gümüşü tavsiye ettiğimde fiyatı 19usd/ons idi(ayrıca altın için de).Daha sonra da bu yönde çok sayıda yazım oldu.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...37#post7118737

https://www.hisse.net/topluluk/showt...27#post7128127

Şimdi bu kadar prim yaptıktan sonra hala al tavsiyesi vermek zor tabii ,gümüş fiyatı ve ,altın fiyatı ise tüm zamanların en yüksek fiyatını gördü.
    Ama mevcut uluslararası politik gerilimler,potansiyel çatışma riskleri,küresel ekonomik risklerle,- zaman zaman kar realizasyonları ve teknik düzeltmelerle- orta/uzun vadede daha epeyce gidecek yolu var gibi gözüküyor.(Temel nedenleriyle ile ilgili düşüncelerimi önceki sayfalarda paylaştım,kısacası dünyadaki jeopolitik görünüm ikinci dünya savaşı öncesi görünüme giderek daha çok benzemeye başladı,savunma harcamalarında büyük artış var,ABD,Çin ve Avrupa küresel bir savaşa hazırlanıyor).İkinci neden de altın ve gümüş değeri dolar ile ölçülen metaller.Gelecek yıl Fed yönetimi değişecek,Trump'ın yörüngesine girecek,büyük faiz indiriminden sonra faizler reel olarak negatif olacak ve varlık fiyatlarındaki balonun artmasıyla enflasyon yükselecek,ABD Hazine tahvillerinden çıkışla faizler yükselecek,bu da altın ve gümüş rallisine ivme kazandıracak.Gümüş için 3. bir neden daha var.Doğadaki en iyi iletken metal gümüş.Kablolarda ve tellerde gümüş kadar iyi iletken olmasa da bakır tercih ediliyor ama performansın önemli olduğu elektrikli otomobillerde ve yapay zeka veri merkezleri için yoğun gümüş talebi var ve gümüş doğrudan çıkarılan değil,bakır gibi başka çıkarılan metallerden ayrıştırılan bir metal olduğu için arz talebi şu anda karşılamıyor."Fiyat çok yükseldi,açığa satalım para kazanalım "diyen vadeli işlem oyuncularını pişman ediyor.Açığa satanlar pozisyonllarını kapatırken yeniden yükseliyor.
    Bu nedenlerle altın ve gümüşü ellerinde bulunduranların mevcut şartlar değişmedikçe ellerinde tutmaya devam etmesi uygun olur.Yeni alımın riskleri var ama elinde hiç olmayanların her şeye rağmen portföylerine bir miktar koymaları uygun olur.
    -----------------------------------------------------------------

Intel uzun vadeli bir yatırım,riskleri olan bir yatırım ama aynı zamanda büyük bir potansiyeli de olan hisse senedi,diğer trilyon dolarlık teknoloji hisslerine göre piyasa fiyatı şu anda çekirdek fiyatında,başarılı olursa büyük prim yapar.Yatırım portföyü çeşitlendirmesi yaparken risk getiri maksimizasyonu yaparken ,altın ve gümüş gibi sağlam defansif yatırım enstümanlarıyla ,intel gibi riskli yatırımları bir denge içinde yatırım sepetine dahil etmek strateji açısından doğru olur.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Ben uzun zamandır yatırım portföyümde Türk borsasından hisse bulundurmuyorum.Çünkü:

-Türk borsasında gerçek anlamda bir teknoloji hissesi yok.Yani kısa zamanda hem ciro hem kar anlamda hızla büyüyebilecek potansiyelde bir şirket yok.

-Küresel ölçekte marka değeri olan ,küresel ölçekte üretim ve dağıtımı olan yüksek katma değer üreten bir şirket yok.

-Dünyada ilk defa olarak ;herhangi bir sektörde icat,buluş,innovasyon yapıp,bunu yüksek karlılığa tahvil edebilen bir şirket yok.

-Kurumsal olarak iyi yönetilen, verimli iş modeli olan , karlılığı yüksek, yatırım yapmaya uygun şirketlerin sayısının son derece az olduğu enflasyon muhasebesinin uygulanmasıyla ortaya çıktığı görülmüş olundu.

-Düzenleyici kurumlar görevini yapmıyor.Şeffaflık yok ,borsamızın ilk zamanlarında daha fazla açıklık vardı,hangi hissede kim ne yapmış anlık görülebiliyordu,borsa yönetimi burada büyüklerin isteğiyle karartma yaptı,garanti bankasının saniye endeksi gibi anlık bilgi görüntülenen ve işlem yapılan platformları kaldırıldı.Her türlü spekülasyon ve manipülasyon borsamıza egemen oldu.Borsamız küçük yatırımcıların birikimlerinin büyük oyunculara akmasını sağlayan bir platforma döndü.

Ama becerebilen;yatırım amaçlı olmasa da ,trade amaçlı olarak borsada al-sat işlemi yapabilir.Ama bu çok az sayıda kişinin becerebileceği bir iş oluyor ve bunu denemek isteyenler genellikle büyük oyunculara yem oluyorlar.
    2002 yılından bu yana bu forumda yazıyorum.2009 yılında ABD Borsasında büyük bir çöküş oldu,ve küresel ölçekte piyasayayı domine eden çok sayıda büyük ABD şirketi çok cazip fiyatlara geldiler büyük bir alım fırsatı yarattılar.O tarihten bu yana Türk borsasında hisse senedi yatırımımım yok ve bunu bu başlıkta paylaşmıştım.Bu başlıkta da,öncek forumda da bu konuda çok sayıda önerilerim olmuştu.Bu önerime uyanlar büyük paralar kazandılar.Türk borsasında kalmaya devam edenler ise şu anda çok mutsuz.

Aslında her yatırımın konjonktürel şartlara göre döngüsel zamanı vardır.Bu başlığı başından beri takip edenler çok iyi biliyor.Zamanında Eurobond faizleri çift haneli hale gelince eurobond yatırımı önerdim(faizleri düştüğü için artık önermiyorum),zamanında Altın ve gümüş yatırımı önerdim(önerim hala devam ediyor),kısa vadeli ihtiyaçlar için TL faizleri uygun olduğu için likit yatırım fonu tavsiye etmiştim(tavsiyem hala devam ediyor ama artık düşen faizlerle portföydeki ağırlığını azaltmak gerekiyor).ABD borsalarından hisse senedi tavsiye etmiştim(Şu anda aşırı primlenmiş durumdalar,biraz kar realizasyonu yapmakta fayda var,ama seçici olarak ,fırsat olursa ,yeni hisse senetleri alınabilir,özellikle savunma sanayi hisseleri ve yapay zeka ile yeni start-up şirketleri mercek altına alınmalı).ABD hazine tahvilleri önermiyorum,değer kaybetmelerini ,uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselmesini bekliyorum.

Ve son olarak,eğer size ait bir eviniz yoksa muhakkak satın alın, ama yatırım amaçlı, kiraya vermek üzere, bir gayrımenkul yatırımını tavsiye etmiyorum.

Böylece 2025 yılı sona erer,2026 yılına girerken yatırım portföyü sepeti için de bir gözden geçirme yapmış olduk.
    Son düzenleme : deniz43; Bugün saat: 17:18.

7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...35#post7062335

3 yıl önce gümüşü tavsiye ettiğimde fiyatı 19usd/ons idi(ayrıca altın için de).Daha sonra da bu yönde çok sayıda yazım oldu.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...37#post7118737

https://www.hisse.net/topluluk/showt...27#post7128127

Şimdi bu kadar prim yaptıktan sonra hala al tavsiyesi vermek zor tabii ,gümüş fiyatı ve ,altın fiyatı ise tüm zamanların en yüksek fiyatını gördü.
    Ama mevcut uluslararası politik gerilimler,potansiyel çatışma riskleri,küresel ekonomik risklerle,- zaman zaman kar realizasyonları ve teknik düzeltmelerle- orta/uzun vadede daha epeyce gidecek yolu var gibi gözüküyor.(Temel nedenleriyle ile ilgili düşüncelerimi önceki sayfalarda paylaştım,kısacası dünyadaki jeopolitik görünüm ikinci dünya savaşı öncesi görünüme giderek daha çok benzemeye başladı,savunma harcamalarında büyük artış var,ABD,Çin ve Avrupa küresel bir savaşa hazırlanıyor).İkinci neden de altın ve gümüş değeri dolar ile ölçülen metaller.Gelecek yıl Fed yönetimi değişecek,Trump'ın yörüngesine girecek,büyük faiz indiriminden sonra faizler reel olarak negatif olacak ve varlık fiyatlarındaki balonun artmasıyla enflasyon yükselecek,ABD Hazine tahvillerinden çıkışla faizler yükselecek,bu da altın ve gümüş rallisine ivme kazandıracak.Gümüş için 3. bir neden daha var.Doğadaki en iyi iletken metal gümüş.Kablolarda ve tellerde gümüş kadar iyi iletken olmasa da bakır tercih ediliyor ama performansın önemli olduğu elektrikli otomobillerde ve yapay zeka veri merkezleri için yoğun gümüş talebi var ve gümüş doğrudan çıkarılan değil,bakır gibi başka çıkarılan metallerden ayrıştırılan bir metal olduğu için arz talebi şu anda karşılamıyor."Fiyat çok yükseldi,açığa satalım para kazanalım "diyen vadeli işlem oyuncularını pişman ediyor.Açığa satanlar pozisyonllarını kapatırken yeniden yükseliyor.
    Bu nedenlerle altın ve gümüşü ellerinde bulunduranların mevcut şartlar değişmedikçe ellerinde tutmaya devam etmesi uygun olur.Yeni alımın riskleri var ama elinde hiç olmayanların her şeye rağmen portföylerine bir miktar koymaları uygun olur.
    -----------------------------------------------------------------

Intel uzun vadeli bir yatırım,riskleri olan bir yatırım ama aynı zamanda büyük bir potansiyeli de olan hisse senedi,diğer trilyon dolarlık teknoloji hisslerine göre piyasa fiyatı şu anda çekirdek fiyatında,başarılı olursa büyük prim yapar.Yatırım portföyü çeşitlendirmesi yaparken risk getiri maksimizasyonu yaparken ,altın ve gümüş gibi sağlam defansif yatırım enstümanlarıyla ,intel gibi riskli yatırımları bir denge içinde yatırım sepetine dahil etmek strateji açısından doğru olur.

2002 yılından bu yana bu forumda yazıyorum.2009 yılında ABD Borsasında büyük bir çöküş oldu,ve küresel ölçekte piyasayayı domine eden çok sayıda büyük ABD şirketi çok cazip fiyatlara geldiler büyük bir alım fırsatı yarattılar.O tarihten bu yana Türk borsasında hisse senedi yatırımımım yok ve bunu bu başlıkta paylaşmıştım.Bu başlıkta da,öncek forumda da bu konuda çok sayıda önerilerim olmuştu.Bu önerime uyanlar büyük paralar kazandılar.Türk borsasında kalmaya devam edenler ise şu anda çok mutsuz.

Aslında her yatırımın konjonktürel şartlara göre döngüsel zamanı vardır.Bu başlığı başından beri takip edenler çok iyi biliyor.Zamanında Eurobond faizleri çift haneli hale gelince eurobond yatırımı önerdim(faizleri düştüğü için artık önermiyorum),zamanında Altın ve gümüş yatırımı önerdim(önerim hala devam ediyor),kısa vadeli ihtiyaçlar için TL faizleri uygun olduğu için likit yatırım fonu tavsiye etmiştim(tavsiyem hala devam ediyor ama artık düşen faizlerle portföydeki ağırlığını azaltmak gerekiyor).ABD borsalarından hisse senedi tavsiye etmiştim(Şu anda aşırı primlenmiş durumdalar,biraz kar realizasyonu yapmakta fayda var,ama seçici olarak ,fırsat olursa ,yeni hisse senetleri alınabilir,özellikle savunma sanayi hisseleri ve yapay zeka ile yeni start-up şirketleri mercek altına alınmalı).ABD hazine tahvilleri önermiyorum,değer kaybetmelerini ,uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselmesini bekliyorum.

Ve son olarak,eğer size ait bir eviniz yoksa muhakkak satın alın, ama yatırım amaçlı, kiraya vermek üzere, bir gayrımenkul yatırımını tavsiye etmiyorum.

Böylece 2025 yılı sona erer,2026 yılına girerken yatırım portföyü sepeti için de bir gözden geçirme yapmış olduk.
    teşekkür ederim sn deniz43 ..2026 yılı ve ilerisi için bir model portföoy öeneriniz varmi ? mesela kısa vade de şunlar önce çıkar (0- 6 ay ) orta vade de ( 6 ay-1 yıl ) uzun vade ise (1 yıl üstü ) şunlar ön planda olur gibi ?yada kısa vade de şuna baglayın paranızı 2026 kargaşalı yıl olacak ..sadece seyirci kalın taşlar yerine oturunca şunları degerlendrebiliriz gibi bir öneriniz varmi ?

https://news.bitcoin.com/silver-pric...pply-in-china/

Çin'de arz sıkıntıları nedeniyle gümüş fiyatı 78 usd/ons'u geçti.Ama bugün noel tatili olduğu için batı dünyasında piyasalar kapalı.Ama Çin'de enflasyon %0 olduğundan nominal getiriler de çok düşük ve halkın reel getiri için fiziksel altın ve gümüşe büyük talebi var,keza geleneksel olarak hindistan halkının da 2 ülkenin nüfusu 2.9 milyar.

Sayfa 2572/2572 İlkİlk ... 15722072247225222562257025712572

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •