Originally Posted by
Desidero74
Kaptan Baha takipçisiyim, kaptan, uçak ilk 15 dk da 32000 feet e sorunsuz tırmanıyor dedi ne oluyorsa 15 ile 23. dk lar arasında, kaptanlar bir elektrik arızası kodu giriyorlar ancak, dönüşe geçiyorlar ama falcon50 tayyare si hız yapan bir tayyare olduğundan kanatları süzülerek inmeye müsait değilmiş 737 gibi, bu 747 gibi bir tayyare imiş.
Elektrik gidiyorr ve kontrol hiç mümkün olmuyor muhtemelen döne döne çarpıyor.
Bu bir kazaya daha çok yakın dedi, ancak bence bizim Coral gibi bir şey de bunu yapabilir, Hindistan Pakistan a saldırdığında, Rafale uçakları patır patır düşmüştü, İngiliz BBC bunun Türkiye'nin Pakistan a Coral savunma, sını verdiği için olabileceğini söyledi sonradan Pakistan, Çin'den aldıkları hava savunma füzeleri ile Fransız Rafale uçaklatını vurduğunu falan söyledi ya da bu haber yayıldı...
Kaptana bağlanamadım canlı yayını geç gördüm, görseydim bunu sorardım dışarıdan böyle biri müdahale etmiş olabilir mi diye, ama kendisi büyük ihtimalle arıza oldu düştü dedi.
Videoyu ben de gördüm uzunluğu 1 saat olduğu için seyretmedim, iyi de etmişim galiba?
Falcon 50 ses üstü bir uçak falan değil, havada motorlarının durduğu falanda bilinmiyor, 2 motorla yola devam edebilen tek motorla epey uçan uçakmış.
Benim Opel aracın direksiyonuda elektrikli cereyanı gitti az daha refüje çıkacaktım, direksiyonunun acayip sertleşmesine rağmen iki kolumla çevirip 4 km. yol yapıp eve döndüm, otomobilde bile olan önlemin uçakta olmaması imkansız.
Kaptan Bahaya 2 soru sorardım:
1. Bu AMK teyyaresinde cereyan gidince hidrolik sistem yokmuydu, cereyanı giden uçak düşermi?
2. Haymanaya gelmiş uçak neden Konyaya acil iniş istemez de, trafiği çok yoğun manevrası ise çok fazla Esenboğaya döner/dönemez?
Velhasıl 50 yıldır havada tek vukuatı olmayan "İş jeti" olarak yanlış tanımlanmış bir uçak bu, envanterine bakınca "Askeri görev jeti" denmesi lazım aslında, öyle bir uçak ki alan eskiyince bir daha almış.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri