Artan

34,54 10 18:10
382,25 10 18:10
57,80 9.99 18:10
155,30 9.99 18:10
13,89 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

38,72 -10 18:10
51,75 -10 18:10
143,40 -9.98 18:10
215,80 -9.97 18:10
11,92 -9.01 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

4.764.916.214,14 18:10
4.530.724.894,13 18:10
4.347.311.377,12 18:10
3.617.978.153,58 18:10
3.534.445.408,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 250/250 İlkİlk ... 150200240248249250
Arama sonucu : 2000 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Sami Bey e tek bir şey söyleyeceğim 1,3 mlr ödenmiş sermayesi olan bir şirketin bedelliden sonra kullanılmayan pay adedi 2 mln 233 bin lotu birincil piyasada bir günde satamamış olmasının savunması olmaz ondan sonra ne dese boş. Umarım kendisi buraları okuyordur ya da yazılanlar kendisine iletilir. Bunu önüne koyarlar kayda bile almazlar kendisini. 25 mln tl yapar. Kimse almıyorsa sen alırsın o malı. Yazdırırsın 15 e oradan alırsın 34 mln eder. Vereceği anlam ve mesajın karşılığı ise paha biçilmez olurdu.

Şimdi bu işlerin icazetini kime verdi ise ivedilikle değiştirsin kendisine naçizane tavsiyemdir. Diğer herşeyi geçtim şu durum başlı başına cidden büyük rezalet.

Sayın Zdx&Lunar Soul

ben bu gün hastanedeydim seansları izleyemedim ,bu bilgiyi nereden aldınız ,şirketler böyle rüçhandan arta kalan payları iki gün içinde naoinal değerinin altında olmamak kaydıyla satışa koyar genel kuraldır .
    ben ihlas ve katmerciler hissesi bir iki liralardayken yatırımcıları ilk işlem gününde arta kalanları almışlardı burada alınmaması tabiki garip ha şu olabilir belki şirketin alması yasal olarak mümkün değildir onu bilmem ama siz bu bilgiyi nereden aldınız biraz açıklarsanız memnun olurum,yarın son gün ve yarın bu konuda satıldı yada satılmadı diye KAP açıklaması yapmak zorundalar ,daha süreç bitmeden bu bilgiye nereden ulaştınız ,
    ayrıca şirketin çok iyi yönetildiğini düşünsem tökezledi kelimesini kullanmazdım ,yanlış zamanlamayla finans ve yatırımları hatası oldu bu her şirketin zaman zaman düşebileceği bir durumdur ,ancak tek suçlu yönetim değildir onu bu yanlış adımları atmaya özendiren yönlendirip ortada bırakan ekonomi yönetimide hatalıdır

2. Çok geçmiş olsun.Matriks ekranına KONTRB yazın rezilliği görün. Bugün 1 mln 345 bin 827 lotunu 11,535 ortalama ile anca satabildiler.

Yaw bir diğer konu EMKEL de olanları çoğu kişi biliyor konuşmuyor. İki kişinin bildiği sır değildir.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Çok geçmiş olsun.Matriks ekranına KONTRB yazın rezilliği görün. Bugün 1 mln 345 bin 827 lotunu 11,535 ortalama ile anca satabildiler.

Yaw bir diğer konu EMKEL de olanları çoğu kişi biliyor konuşmuyor. İki kişinin bildiği sır değildir.

Bu da sayın Zdx&Lunar Soul'un verdiği bilgilerin detaylı görseli.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

4. Yazdım ve gördüm ,teşekkür ederim
    kağıdın kapanış fiyatı 11,40 ancak 11,39 da 988,138 lot alıcı var istense orayada verip satışın hepsi fazlasıyla tamamlanabilinirmiş ,arada sadece bir kuruşluk fark var demekki oradan aşağı vermek işlerine gelmemiş nasılsa yarında var düşüncesiyle belki yarın daha yukarıdan satılacak bu o kadarda büyütülecek bir sorun değil bence ,
    asıl sorun kağıtta meydana gelen güven kaybı nedeniyle kartopu satışlarla inişin devam etmesi ,bu sonsuz değildir çünkü kartopu düzlüğe gelince mutlaka duracaktır .borsada herkes para kazanmak için gelir ve yatırım yapar hiç kimse kaybetmek istemez ama batan onlarca şirket var demekki burası böyle bir mecra altta kalınca yerinip üste çıkınca sevinilecek bir yer değil akılla hareket edilecek bir yer ,burada son zamanlarda isyanların sebebide birazda yatırımcı kardeşlerimizin pozisyonlarının eksiye düşmesinden kaynaklı üç yıl önce kağıdı 220 liradan almak için yalvarıyordu herkes ,mesela bunlar ikiyüzden satmaya razı olmuşken iş yatırım 220 lira vererek sevindirik bir şekilde kağıt aldı ,onca ekonomisti olan iş bankası aptalmıydı acaba insan onuda merak ediyor

tekrar teşekkür ederim burada amaç bu olmalı birimizin göremediğini gösterip uyarmak ve fayda sağlayıcı paylaşımlar yapmak ,
    şu yanlışa düşülmemeli olumlu yazanları Sami Aslanhan yerine koyup saldırmamalı veya olumsuz düşünenleride yahu bu ne anlar deyip aşağılayıcı davranmamak hakaretemiz davranış içine girmemek ,
    herkese iyi geceler sevgi ve saygılarımla

5.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    Yazdım ve gördüm ,teşekkür ederim
    kağıdın kapanış fiyatı 11,40 ancak 11,39 da 988,138 lot alıcı var istense orayada verip satışın hepsi fazlasıyla tamamlanabilinirmiş ,arada sadece bir kuruşluk fark var demekki oradan aşağı vermek işlerine gelmemiş nasılsa yarında var düşüncesiyle belki yarın daha yukarıdan satılacak bu o kadarda büyütülecek bir sorun değil bence ,
    asıl sorun kağıtta meydana gelen güven kaybı nedeniyle kartopu satışlarla inişin devam etmesi ,bu sonsuz değildir çünkü kartopu düzlüğe gelince mutlaka duracaktır .borsada herkes para kazanmak için gelir ve yatırım yapar hiç kimse kaybetmek istemez ama batan onlarca şirket var demekki burası böyle bir mecra altta kalınca yerinip üste çıkınca sevinilecek bir yer değil akılla hareket edilecek bir yer ,burada son zamanlarda isyanların sebebide birazda yatırımcı kardeşlerimizin pozisyonlarının eksiye düşmesinden kaynaklı üç yıl önce kağıdı 220 liradan almak için yalvarıyordu herkes ,mesela bunlar ikiyüzden satmaya razı olmuşken iş yatırım 220 lira vererek sevindirik bir şekilde kağıt aldı ,onca ekonomisti olan iş bankası aptalmıydı acaba insan onuda merak ediyor

tekrar teşekkür ederim burada amaç bu olmalı birimizin göremediğini gösterip uyarmak ve fayda sağlayıcı paylaşımlar yapmak ,
    şu yanlışa düşülmemeli olumlu yazanları Sami Aslanhan yerine koyup saldırmamalı veya olumsuz düşünenleride yahu bu ne anlar deyip aşağılayıcı davranmamak hakaretemiz davranış içine girmemek ,
    herkese iyi geceler sevgi ve saygılarımla
    Türkiye borsasında pek yok ama ABD borsalarında çokça gördüm % 99'dan fazla değer kaybeden şirket hisseleri.

Bir de bu işler dediğiniz gibi olmuyor. Bölünmüş fiyatlarla 50-55 arası (zirveye yakın yerlerde) hikayeler taze ve beklentiler hâlâ yüksek olduğundan o fiyatlara ucuz bulunan aynı şirketin finansalları dibe vurup batma riski olabilir mi endişelerinin kol gezdiği zamanlarda 12 bile pahalı gelebilir. Yani fiyat dönemini yansıtır.
    Clausewitz

6. Geçen sayın Tarık da Vestel ile ilgili bir örnek vermişti. Zirvesinden yaklaşık % 72 aşağıda ve defter değerinin çeyreğine işlem görüyor Vestel. İşleri iyi olsaydı, finansalları bu kadar bozuk olmasaydı Vestel böyle fiyatlanır mıydı mesela?
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Türkiye borsasında pek yok ama ABD borsalarında çokça gördüm % 99'dan fazla değer kaybeden şirket hisseleri.

Bir de bu işler dediğiniz gibi olmuyor. Bölünmüş fiyatlarla 50-55 arası (zirveye yakın yerlerde) hikayeler taze ve beklentiler hâlâ yüksek olduğundan o fiyatlara ucuz bulunan aynı şirketin finansalları dibe vurup batma riski olabilir mi endişelerinin kol gezdiği zamanlarda 12 bile pahalı gelebilir. Yani fiyat dönemini yansıtır.
    Fiyat dönemini yansıtır sözünüz çok doğru ,benim anlatmak istediğim şirketin hatası kadar ekonomi yönetiminin dönemide hatalı ,hatalar devam ederse ikisi birden kaybeder daha doğrusu hepimiz kaybederiz kim ne kadar hatalı onu görmek lazım binlerce şirket zorda hepsimi kötü yönetildi gözlerimi ışıldatırım ekonomiyi şahlandırırım deyip sonra toz olan adamların hiçmi hatası yok ,
    evet dönem kötü olunca fiyat ne yapsın şirket ne yapsın ,fiyatlar birazda dönemden etkilenir olumlu yada olumsuz

8. Sayın nevriz, sorun bence hissenin fiyatinin dusmesinden daha çok patronun güven kaybetmesi. Herkes borsanın riskli olduğunu biliyor ve istisnalar hariç ihtiyacı olmayan parayı borsaya yatırıyor.(İnşallah büyük cogunluk böyledir) Şahsen ben kontr 0 Lasa bile önüme bakar giderim. Ancak fena halde sinirliyim. Sami soyledigi herseyin tersini yaptı. En kritik desteklerde hisse sattı. Bedelli gunu bile tavandan hisse sattı. Dünya Bankası fiyaskosundan önce hisse sattı ki bu insider trading dir. Dünya Bankası kapı da yalan bu arada, halen duzeltmediler. Patron dürüst olsaydı insanlar zaten destek olurdu bir şekilde. İstisnasız bütün ama bütün iyi kap haberleri satış fırsatı olarak kullanıldı. Bugün bile tavana kitlemesi gerekirken minimumda kapadı. Yine satış fırsatı olarak değerlendirildi.

Kısaca kontr un en büyük problemi finansal giderleri ve borçları değil, Sami"nin kendisidir. Bu algısını nasıl düzeltecek çok merak ediyorum. Yakın zamanda bir takeover haberi alırsak kontr icin en iyi kap gelmiş olacaktır diye düşünüyorum. Bir babayiğit cikar umarım.

Sayfa 250/250 İlkİlk ... 150200240248249250

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •