Ben bir düzeltme bekliyorum bakalım olacakmı,her nedense ben hiç gümüşü beğenmedim çoğu kere altıncıydım,sarı liraları severim,zamanında mide hapı için çiğneme tablet kutuları vardı uzuca geniş,tam Ata liralar için,5 kutu yapmıştım ev yaparkende boca ettim,herbiri 7.2 gr.cm dir,30 tane alırdı bir kutu,yani 201 gr yapardı yaklaşık,şimdinin parasıylan 1.8 milyon yapıyor,artık 4 kutusunu hesaplamaya gerek yok,onları zamanlan kutuya dökerdim şırıltıları hoşuma giderdi 150 adet ne demek,diğerleri hariç,annem derdiki altın,altındır,rahmetlide çok severdi,bir gün kanepenin altında bir bohça gördüm,açtım çil,çil altın yarinden kalkmıyordu,tahminen 4-5 kilo vardı,peder faizciydi,dedemde eski faizciydi çok cimriydi,cimriliğinin bedelini ödedi felç geçirdi fazla yaşamadı 1970 aralık ayında mefta oldu,sağa,sola verdiği paralarda buhar odu,pederin elinde bir kağıt,kalem baba söyle derdi,dil dönmüyor uzuvları tutmuyordu öylece göçüp gitti,2024 yılında en fazla takıldığının oğlunun dükkanı vardı genellikle beyaz eşya üzerine,dükkana uğradım tanırdım,zamanında babasının arkadaşıydı dedem mazilerden konuştuk çok iyi insandı derdi,giresunda esnafların babasıydı derdi,aklıma verdiği paralar geldi,içimden ne kadarının üstüne kondular diye geçirdim,şimdi 55 yıl olmuş aradan geçen yıl,bende yaş 16-17 idi o zamanlar,neydi o günler...
Yer İmleri