Artan

12.320,00 10 18:10
85,80 10 18:10
236,70 9.99 18:10
88,70 9.98 18:10
67,85 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 18:10
56,05 -9.96 18:10
194,30 -9.96 18:10
10,80 -9.92 18:10
21,60 -9.47 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.811.272.651,72 18:10
11.086.493.448,58 18:10
7.357.061.520,82 18:10
6.085.142.723,10 18:10
5.960.933.774,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 256/258 İlkİlk ... 156206246254255256257258 SonSon
Arama sonucu : 2060 madde; 2,041 - 2,048 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by simsek Yazıyı Oku
    ayrıca birde bilançoda stok rakamı 3.8 milyar. borçlu bir şirket için bu stok ciddi bir yük.
    bu stok nerden geliyor. hammedde stoğumu yoksa pomega da üretilen ürünlermi. bilançoda burda da bir düşüş olup bunlar nakite dönse bir rahatlama olacaktır.
    plan s ciddi bir umut yarattı bende son ihale haberi ile ama ordada ortaklık % 25 belkide tera ya satılan ile %20
    12 aylık bilançoyu tahmin etmeye çalışalım. fikri olan yazarsa bilgi paylaşabiliriz ama muhasebe sisteminin değişmesi belirsizlik yaratıyor.

Stokların detayları 12 nolu dipnotta var. Büyük çoğunluğu Emtia olarak kaydedilmiş.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

Stokların detayları 12 nolu dipnotta var. Büyük çoğunluğu Emtia olarak kaydedilmiş.
    evet bence bu iyi, en azından satamayıcağı bir mal yok stoklarda

şirketin borçlarını incelerken
    kmt 3.545 milyar
    ömer 1.063 milyar
    sami 882 mılyon var.
    kmt borcu büyük bir oranda euro ve dolar ama faiz %7-13 arasında mühtemeln 13 tur. çok yüksek bir faiz.
    şirketin şu anda kur %10 artarsa 512 mılyon kur zararı oluşuyor.
    ayrıca finansman gideri 9 aylıkta 3.545 milyar
    bunun 1.687 milyarı kambiyo zararı
    1.832 milyarı faiz gideri ciddi yüksek oranlar fakat ilginç olan son 3 ayda bu rakamlar düşmüş
    son 3 ayda kambiyo zararı 200 milyon
    faiz gideri 423 mılyon toplam 625 mılyon gibi
    ilk 6 ayda 2.8 milyar iken son 3 ay daha düşük bir oranda
    hisseye bağlıyız ya umut olacak şeyler arıyoruz
    faiz giderlerinde ilk 6 aya göre son 3 ayda düşüş var
    bu arada son 3 ayda 3.5 milyar pomega yatırımı var. bunu da unutmamak lazım
    bu arada belirtmeden edemiyeceğim
    şirket 19-10-2020 de halka açılmış 38 mılyon sermaye ile
    21,07,2022 de bedelsiz yapmış. 200 mılyon olmuş sermaye
    sonra % 225 bedelsiz artı % 100 bedelli yapmış
    son olarakda 2025 de %100 bedelli var
    2 defa bedelli yapmış.
    hata burda zaten bu kadar yatırım yapan bir şirket biraz daha bedelli yapmalı idi. 5 yılda iki bedelli ve isyan ediyoruz buna. bence doğru değil.
    her sene bedelli yapanlar var.yatırımlarıda yok bir çok şirketin.
    herneyse bedelli tartışmasına girmeye niyetim yok ama bunun beceriksizliği kontr yönetimin de ve sami ünsalan da
    12 aylık bilanço bekliyeceğiz mecburen çok belirsizlik var. keşke finansal durum ile ilgili şirket bir açıklama yapsa
    martta bilanço o zamana kadar 5 tl olmayız umarım

4. Şirketin geleceğine güvenmiyorsunuz onu anladık . Lütfen artık.. forumda negatif, daha doğrusu bilerek yanlış yazma alışkanlığını bırakın. Ne demek tefeci faiz ?

5.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    Şirketin geleceğine güvenmiyorsunuz onu anladık . Lütfen artık.. forumda negatif, daha doğrusu bilerek yanlış yazma alışkanlığını bırakın. Ne demek tefeci faiz ?
    Baskalrının yazdıklarını yanlıs dıyecegıne kendıne bak
    Senın hangi yazdıgın dogru cıktı
    Veya sami nın dedıklerının hangısı dogru cıktı.
    Her dediklerini yaptıklarıyla resmen inkar etti bir kere olsun samı ye yani patronuna burdan elestiri yaptınmı.
    Satmayacam yapmayacam dediklerinin hepsinin tersınıu yaptı
    sana deyilecek daha cok laf varda neyse uzetmayam.şiket hakkında merak eyyıgım baska bir konuya degineyim
    ........................
    KONTROLMATİK bu teknolojiye cok erken girdi ama bu erken girme surecını kesinlikle degerlendiremedi
    O dönem girdiği teknoloji cok daha ileri boyuta tasındı.
    Yani bizim pomega nın teknolojisi cöp oldu veya olmak uzere
    .........................
    benimde umudum anlık olarak Plan s te ama ınsallah erken gırdıgımız bu yolda pomega gibi geç kalmayız.

Benim son alınan ıhaleden gerci bir umudum yok

Şöyle yok onuda anlatayım.

Alınan ıişin tam detaylı olarak acıklaması yok bir ıhale almısız 60 milyon dolar

hemde ihaleyi alan kişi veya kurum

MÜŞTERİ ya bu nasıl bir sey ne demek müşteri hangi firma veya hangi kurum dan alınmış bu ıhaleyi
    Bu ıhale benim gozumde yok sayılır .Belkide yarın ıptal edilecek
    Belkide kap haberi geldiğinde ani olarak o anda kontr yukarı hareketlendi sonra tekrar sert düsüs yaptı
    Belkide amaç buydu

Ha diyeceksinizki sen ne sacmalıyorsun sahte KAP mı olur
    Işin basında sami varsa olur
    adam dunya bankasını kandırmıs bizim spk yımı kandıramayacak
    olmaz dıyenlere güleyim durr
    emkel bitti sosmo mu basladı şimdi.
    Anlayan anlar

Birde negatif yazma diyorsun En azından kendine gore dogru olan ı yazıyor millet
    senin gibi yapay zekaya guzel cumlelerle suslenmış laflarla sorular sorup sonra buraya copy pasta yapmıyor millet
    Bay yapay zeka carızma
    Bu ısım baya yakıstı Yapay zeka carızma

Senin yazdıkalrını pozıtıf mış gibi milleye gosterıyorsun ama seninki burdaki yatırımcılara ıhanet .
    Asıl sen negatifsin bence
    Cunku gerceklerı gızlıyorsun
    Botas ıhalesını ansıl aldı almasaydı ne olacaktı sana bunu ozeldende sordum kacamak cevap verdın.gerceklerı yaz
    Bay yapay zeka carızma
    Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.

6. bilerek yanlış yazan ve belgesiz paylaşım yapan olacaktır. cevap yazmak hataydı.. stokta emtia görünen kapasite artışı öncesi hazırlıktır. pomega stoksuz çalışamaz. sipariş geldiğinde üretim yapılır. zaten satılmış ürün dür. teknoloji olarak benzeri yok.. made in türkiye...siparişleri üretmek için yatırım yapmak zorunda kalındı. para yoksa siz varsınız.. sizi kazıkladı..

7.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    para yoksa siz varsınız.. sizi kazıkladı..
    Birisi size dava açsa haksız olmaz şu yazdıklarınızdan ötürü.
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by simsek Yazıyı Oku
    kontr finansal açıdan iyi yönetilmediği kesin.
    kmt ye hisseler devredildiğinde satılmıyacağı belirtilmişti. şirketin hisse dağılımında etkili olmıyacağı söylenmişti. ama olmadı
    ne oldu peki
    kmt kontr hisselerini teminat göstererek kredi kullandı. piyasadaki söylentiler doğru olduğunu bilmiyorum. tefeci faizine yakın borçlanmalar yapıldı. borçlar ödenmeyince kmt deki teminat kontr hisseleri satılmaya başlandı.
    çıkış yolu olarak % 300 bedelli kararı alındı. fakat yatırımcıların spk ya şikayetleri ve spk nın da bunu onaylamaması üzerine gecikildi.
    borç zamanı geldikçe hisse satıldı.halbuki bedelliden 2 milyara yakın para gelecek ve bu hisseler satılmıyacaktı.
    bedelliden gelen 650 mılyon(hatta 500 milyon) çok anlamlı değildi borçları kapatmıyordu.
    1.3 milyar civarında 12.80 den(daha düşük iskontolu satılmıştır.çünkü alanlar daha aşağıdan satıyor) hisse satıldı.
    tera dan yardım istendi ve ucuz fiyatla 1.5 milyar lık hisse devri yapıldı.
    sonuçta 3 milyar artı yurt dışı borçlanmayla 4 milyara yakın bir girdi oldu şirkete.
    tefeci faizleri inşallah bu gelen para ile ödenmiştir.
    bedelli nin spk ve yatrımcılar trafından engellenmesi şu an yapılan hisse satışlarına yol açtı.spk bir çok şirkete gösterdiği toleransı konr a göstermedi. 1 ayda onaylanan bedelli ler var.
    küçük yatırımcının sosyal medyadaki bedelli şikayetleri kendilerine göre kısa dönem haklı olsada ortak olduğu şirkete ciddi zarar vermiştir.
    sonuç olarak benim umudum bu yüksek faizli borçlanmalar bitmiştir inşallah yoksa önümüz çok karanlık.
    neler olabilir bundan sonra
    kmt de %4 hise kaldı buda satılacaktır. patronlarda %20 kaldı. işin ilginci kontr da imtiyazlı hisse yok.
    genel kurulda yönetim değişikliği olabilir. 1. ihtimal.
    kalan hisseleri güçlü bir grup alabilir yine yönetim değişir.
    pomega ya yeni gelen ceo şirket birleşmeleri konusunda uzman olduğu kap haberinde belirtilmiş. belki oraya bir ortak gelir.
    ama şu bir gerçek güzelim şirket finansal açıdan yönetilemediği için bu durumda.

meksika işinden bir şey çıkacağını zannetmiyorum.
    ONE ile olan işbirliği belki bir umut oda belki
    asıl önemli olan iç piyasa fakat lisanslar çok gecikmeli çıkıyor. batarya teşviği daha yeni çıktı.
    faizlerin düşmesi belki depolamalı santral projelerinde bir ivme yaratır. umut işte.
    12 aylıkbeklenen bilançoyu da değerlendirmek lazım ama orda benim için önemli olan kısa vadeli borçların ve ticari borçların azalması
    bu bizi biraz umutlandırır.ciro rakamı 400-450 mılyon dolarda olursa umut artar
    Atladığınız bir şey var. Şirkete doğrudan nakit olarak girecek tek şey Bedelli Sermaye artırımından gelen para. Sami ve Ömer Bey'in yapmış olduğu hisse satışları kişisel. Bunu ya borç olarak verebilir, ya da tahsisli sermaye artırımı yoluyla şirkete koyup hisse oranlarını artırmış olurlar. Şimdi Sami ve Ömer Beyler hisse satışlarından elde edilen parayı ne yapacakları konusunda hiç bir açıklama yapmadılar. Şirkete borç vereceklerse şirketin borç yükü sizin kafanızdan hesapladığınız gibi azalmış olmayacak. Yok eğer tahsisli sermaye artırımı yaparlarsa ve hisse satışlarından gelen parayı bunun için kullanırlarsa o zaman şirkete sizin beklediğiniz şekliyle para girmiş olur.
    Clausewitz

Sayfa 256/258 İlkİlk ... 156206246254255256257258 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •