Sayfa 229/303 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279 ... SonSon
Arama sonucu : 2419 madde; 1,825 - 1,832 arası.

Konu: The last of the mohicans

1. Emeğinize sağlık üstad.Rahatsızlığını bilmiyorum ama evladınıza ve ihtiyacı olan tüm çocuklara allahtan şifa dilerim.Klnma hakkında düşünceniz nedir B grubuna geçti artık.

HTC_M10h cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by amator_kurt Yazıyı Oku
    HOCAM MERHABA..
    birçok yerde cevabını aradığım sorumun cevabı sanırım sende..
    fed bilanço küçültmeye gidileceği biliniyor!! yani öyle bekleniyor.. bilançonun %45 tahvillermiş ve süresi biten ahvillerden sonra yenilemeyerek küçültmeyi yapacakmış.
    bu durumda piyasadan dolar çekilmiş olacak ve azalan dolar etkisiyle doların doların tl olarak değerlenmesiyle sonuçlanacak..
    düşüncem bu yöndeydi ama sen parasal sıkılaşmaya gidemeyeceğini yani bilançonun küçültülemeyeceğini düşünüyosun..bu durumda doların gevşemesi sebebini anlıyor gibiyim ama acaba ters köşe yapmaya çalışılmasın borsayı yukarı çekip milletin kucağına vererek dolara bu seviyelerden dönülüp yine biz ky üzmesinler..
    ayrıca bu bilançonun boj ve ecb ile 13,5 trilyon dolar olduğunu okudum...eğer hepsi küçülmeye giderse vay halimize ozaman...ne dersiniz ..
    FED bilanço küçültemeyecek.

Çünkü kasım'da deflasyonist ağır bir kriz bekliyorum.

Hem de 2008 gibi kısa değil, daha uzun (2-3 yıl) sürecek bir kriz bekliyorum.

Para böyle durumlarda güvenli liman dediğimiz ABD tahvilleri, ABD Doları ve kriz dönemlerinin vazgeçilmez emtiası olan ALTIN'a yönelir diye düşünüyorum.

Altın uzun ve orta vade dirençlerine geldi dayandı.

1285 kırılırsa ralli başlar ve 1-2 yıl içinde 1672'ye kadar çıkma potansiyeli vardır.(yeşil iv dalgası)

DUHUL : 1999

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Bu arkadaşımız haklıdır.

Sadece sayımlara bağlı kalmamak, hatta (Türkiye'de) teknik ve temel analize göre hareket etmemek gerekir.

Daha doğrusu Türkiye borsasında (hangi seviyeden olursa olsun)hisse alıp hiç hareket etmemek lazımdır...

Şaka bir tarafa kaldıraçlı işlem (VIOB, VARANT) işlem yapmak giderek tehlikeli bir hal almaya başladı.

Hadi bu çıkış için bankaların makyajlı bilançolarına bağlı gecikmiş bir ralli diyelim.

Ancak 93 bin üstündeki düzeltmesiz çıkış teknik analizle, Elliotla falan izah edilemiyor.

BIST adam gibi para girmeden tüm analizlere kafa tutuyor.
    sn mohican; öncelikle sitede üşenmeden yaptığınız değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

merak ettiğim bir husus; acaba hisse analizlerinizi yaparken kullandığınız elliott dalga teorisiyle -a-b-c dalgaları ile fibonacci oranları birlikte değerlendirilebilir mi? böylece daha değişik bir bakış acısı olusturulabilir mi ?
    (not:bilmediğimden merakımdan soruyorum)

Alıntı Originally Posted by dels Yazıyı Oku
    Mohikan abi daha önce SONME sayi ve DMSAS sayımı yapmıştınız güncel olarak tekrar bakabilirmisiniz
    SONME...

Niyeti kötü, 3.84 aşağı geçilmiş ve sayım bozulmuş.

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    SONMEZ FLAMENT...

Ederine göre bugünkü fiyatı pahalı.

Defter değeri 1.19 TL... Hikayesini bilmiyorum. Ama burası Türkiye Borsası. Burada her yol vardır.

Tekstil işinden çıkıyor mu? Yoksa arsaları falan mı var? Ya da başka bir beklentisi mi?

UZUN VADE...

Çok uzun vadeli bu sayımda 15 üstünde 4 zirve daha görünüyor.

Ama 2009'da 30 krş'lardan gelen 2011'de 15 gören bu hissenin bunu ne zaman yapacağını bilmek mümkün değil.

KISA-ORTA VADE...

15 dalgalık bir trend oluşmuş.

3. dalgalar yeni başlamış denebilir.

Bu sayıma göre 3.84 aşağı geçilmeden yukarı devam ederse 15 üstünde bir zirve daha gelebilir.

DMSAS...

Uzun vade sayımında 2.50 üstünde 2 zirvesi kalmış.

3 TL görülebilir.

Ama kısa vadede 2 TL altını görecek gibi duruyor.

5. Teşekkürler üstadım.

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    sn mohican; öncelikle sitede üşenmeden yaptığınız değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

merak ettiğim bir husus; acaba hisse analizlerinizi yaparken kullandığınız elliott dalga teorisiyle -a-b-c dalgaları ile fibonacci oranları birlikte değerlendirilebilir mi? böylece daha değişik bir bakış acısı olusturulabilir mi ?
    (not:bilmediğimden merakımdan soruyorum)
    Trend çizgileri, FIBO geri alım, FIBO impuls line, Hareketli ortalama, formasyonlar(OBO, TOBO, Flama vs) kullanıyorum.

Ama endikatörlerle uğraşamıyorum. Hem karışıklık yaratıyor. Hem duyarlı değiller...

Zaten ELLIOT tutmuyorsa endikatörler hiç tutmuyor.

Bunu son rallide gördük, görüyoruz.

CRDFA...(Creditwest faktoring)

Orta vade sayımında 8 dalgalık bir trendin 5 zirvesini yapmış.

1.87 üstünde 3 zirvesi kalmış.

Bu zirveler uzun vadeli sayımın da sonu gibi duruyor.

Yani trend bitiminden sonra uzun yıllar düzeltmelerle sürünebilir.

Elips içindeki bölgede ayı tuzağı yaparken Elliot ihlali de yapılmış.

Böyle sığ hisselerin sayımlarında böyle durumlar olabiliyor.

BIST için de aynı durum geçerli olabilir. Yani sığ bir borsamız var.

Sonuçta 1 milyar dolar gibi bir parayla kolayca manipüle edilebilir.

8. Mohikan abi hazır seni bulmuşken zahmet olmazsa BLCYT a bakabilirmisiniz

Sayfa 229/303 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •