takas.jpg
bugunku takas
takas.jpg
bugunku takas
Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.
pasta.jpg
Bugunku pasta
Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.
Spekulatorler hisseyi topluyor, ayrica bu hisse de yonetim ayricalikli pay yok, Sami'yle Omer dikkatli olsun diyede gozdagi veriliyor olabilir, yoksa kucuk yatirimci nasilsa kan agliyor, biraz uflerler onlarin elindeki bosalir.
Yukaridaki yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Unutmayin ki hizli bir faiz inisiyle, bu sirket cok albenili bir hale gelir, ayrica stok diyede gozuken buyuk miktar emtia var firmanin elinde. Emtia enflasyon doneminde paradan daha degerli olur, dunya enflasyon doneminde, sirketi incelerken bos beles muhasebe gostergelerine degil anlamli degerlere bakin. Ben acikcasi stoktaki degerleri direk borctan duserim, degerleme yapmam gerekirse.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
%45-50 civari hisse omer,sami ve diger buyuklerde. Bu durumda 325 bin yatirimcida, 2000-2500 lot ortalama bir hisse duser ki burada bir spekulasyon yapilacaksa, bunun hisse toplamasi daha bir miktar surer gibi. Spekulator, hisseyi istiyorsa, samiyle omerin hisselerinin toplamini gecince elleri kasinir tabii bu simdiki hakim ortaklarin icerdeki borc verdigi para su an ellerindeki kozlari, simdilik isler karisik degil ama onumuzdeki yil neye gebe bilemeyiz.
Benim yazdigim senaryo 'hostile take over' Turkiye'de cok ornegi yok. Ancak Emkel'i %20 payla yonetmenin yolunu bulan Sami'ye bu sirketi ele gecirerek ders verebilirler, bakalim gorecegiz. Sakin yanlis anlamayin, bu olacak gibi birsey demiyorum.
Yer İmleri