Yılbaşında 517.175 milyar usd olan Türkiyenin brüt dış borcu yılın ilk 9 ayında 47.722 milyar usd artarak 30.9.2025 itibarıyla 564.897 milyar usd'a yükseldi.
deniz43 üstad yeni yılınızı kutlarım.. başarılarınızın devamını dilerim. saygılar.
Herkesin yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Öncelikli herkesin Yeni yılını kutluyorum. Deniz hocama bir ir sorum olacak Aralık ve Ocak ayı enflasyonu beklenti dahilinde gelir mi kamu ve özel sektörun zamları dikkate alındığında deniz hocama şimdiden teşekkür ederim
İTO Aralık ayı enflasyon verisini yayınladı.
Aylık Değişim Oranı %1.23
Bir Önceki Yıl Sonuna Göre Değişim Oranı %37.68
TÜİK'in yayınladığı enflasyon verilerini ciddiye almıyorum,TÜİK'in gerçeği yansıtmayan enflasyon verilerinin ücretlilerin satınalma güçlerini reel olarak eriterek,kamu üzerinden küçük bir zümreye "servet transferi" yapmaktan ve gelir dağılımını giderek daha fazla bozmaktan ve orta sınıfı yok etmekten başka bir fonksiyonu yok.Halkın "gerçek" enflasyonu Koç Üniversitesinin yaptığı saha araştırmasındaki rakam oluyor.TÜİK,biraz kendisinden önce yayınlanan İTO enflasyon verisine bakıyor,ondan çok sapmamasına dikkat ediyor,sonrasında belli oranda iskonto ile kafasına göre kendi verisini yayınlıyor.İTO'nun enflasyon verileri de gerçeği yansıtmıyor,bir defa TÜİK'in enflasyon sepetini aynen kullandığı için ve bu da hanehalkı tüketim harcamaları sepetindeki ağırlıklara uyuşmadığı için yanlış sonuç veriyor,ikincisi İTO'nun da çıkar çatışması var,enflasyon yüksek gözükünce, faizler de nominal yükseliyor,halbuki İTO üyeleri düşük nominal faizli kredi almak istiyor,bu nedenle enflasyonun yüksek gözükmesi İTO'nun çıkarlarıyla ters düşüyor
Yer İmleri