-
ıhrva
Yönetim Kurulumuzun bugün (31.12.2025) yapılan toplantısında;
1. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri VII-128.10 sayılı Bilgi Sistemleri Yönetimine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği gereğince üst yönetim olarak şirket Genel Müdürü'nün atanmasına,
2. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri VII-128.10 sayılı Bilgi Sistemleri Yönetimine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği'nin 6'ıncı maddesi uyarınca, bilgi sistemlerinin kurulması, işletilmesi, yönetilmesi ve kullanılmasına ilişkin; bilginin gizliliğinin, bütünlüğünün ve gerektiğinde erişilebilir olmasının sağlanması amacıyla hazırlanan ve ekte yer alan Bilgi Güvenliği ve Dijitalleşme Politikası'nın kabul edilmesine,
3. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri VII-128.10 sayılı Bilgi Sistemleri Yönetimine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği'nin 7'nci maddesinin 5'inci fıkrası ile Kurulun (25.12.2025 tarih ve 67/2412 s.k.) ilke kararı kapsamında Bilgi Güvenliği Sorumluluğuna ilişkin hizmetin grup şirketinden alınmasına Bilgi Güvenliği Sorumlusu olarak, hizmet alınan şirketin Bilgi Güvenliği ve Kalite Direktörünün atanmasına,
4. Söz konusu hususlara ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli açıklamaların yapılmasına,
Karar verilmiştir.
-
tabgd
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim Tebliği'nde (II-17.1) yer alan Kurumsal Yönetim İlkelerinden 4.2.8. maddesine uygun olarak, hakim hissedarımız TFI Tab Gıda Yatırımları A.Ş. ve poliçe şartları dahilinde bağlı ortaklıklarını kapsayacak şekilde 01.01.2027 tarihine kadar geçerli Şirketimiz sermayesinin %25'ini aşan bir bedel ile yönetici sorumluluk sigortası yenilenmiş olup, Şirketimiz de bu poliçe hükümlerinden faydalanmaktadır.
-
Ünlü Yatırım Holding A.Ş. BDDK'ya yaptığı yatırım bankası kurulması başvurusunu geri çekti
31/12/2025 19:53:23
Ünlü Yatırım Holding A.Ş. BDDK'ya yaptığı yatırım bankası kurulması başvurusunu geri çekti.
KAP açıklaması şöyle:
Şirketimiz 20.09.2021 tarihli özel durum açıklaması çerçevesinde; 299.999.996 TL tutarında sermayesine %99,9996 oranında iştirak edeceğimiz 300.000.000 TL sermayeli Yatırım Bankası kurulması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ("BDDK")'na yapılan 20.09.2021 tarihli başvurumuzun değerlendirilmesi neticesinde;
Şirketimiz 31.12.2025 tarihli ve 2025/27 sayılı kararı ile; halka açık bir şirket olarak, başvurunun yapıldığı tarihten bu yana değişen konjonktürde stratejik önceliklerimizin yatırımcı beklentileri de göz önüne alınarak güncellenmesi sonucu, hem Türkiye'de hem de bölgede büyüme ve gelişim fırsatlarının daha esnek ve etkin biçimde değerlendirilmesi amacıyla bu aşamada söz konusu başvurumuzun geri çekilmesine karar verilmiş olup, 31.12.2025 tarihinde (bugün) BDDK başvurumuz yapılmıştır.
Şirketimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin bölgesel finans liderliği hedefini desteklemeye devam edecek; sermaye piyasalarının derinleşmesine, uluslararası entegrasyonuna ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayan faaliyetlerini kararlılıkla sürdürecektir.
-
Şeker GYO bedelli sermaye artırımı kararı aldı
31/12/2025 19:55:13
Şeker GYO bedelli sermaye artırımı kararı aldı.
KAP açıklaması şöyle:
Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi ("Şirket") Yönetim Kurulu, 31 Aralık 2025 tarihinde toplanarak;
Şirket portföyün güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesi için planlanan yeni yatırımların finansmanı ve ortaya çıkabilecek işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması amacıyla;
1-Şirket Esas Sözleşmesinin 8. Maddesinin vermiş olduğu yetkiye dayanarak, 3.000.000.000,00 TL (Üçmilyar TürkLirası) kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 813.555.283-TL olan çıkarılmış sermayenin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 2.033.888.208 TL nakit (bedelli) olarak (%250 oranında) artırılarak 2.847.443.491 TL'ye çıkarılmasına,
2- İşbu sermaye artırımında ihraç edilecek payların tamamının, "Borsada İşlem Gören'" nitelikte oluşturulmasına,
3-Mevcut ortakların yeni pay alma haklarının (rüçhan hakkının) kısıtlanmamasına ve yeni pay alma haklarının pay senetlerinin nominal değeri 1 TL üzerinden kullanılmasına,
4-Yeni pay alma hakkı kullanım süresinin 15 (Onbeş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmî tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkının kullanım süresinin, izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
5-Yeni Pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların 2 iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa' da oluşacak fiyattan satılmasına, kalan paylar olması halinde, bu payların iptaline ve sermayenin bu şekilde tescil edilmesine,
6-Sermaye artırımı işlemlerinin gerçekleştirmesi amacıyla gerekli başvuruların yapılması, izinlerin alınması ve işlemlerin ifa ve ikmali için T.C Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., T.C Ticaret Bakanlığı ve ilgili diğer tüm resmi kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli her türlü işlemlerin yapılması hususunda Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine,
Oybirliği ile karar vermiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1531848
-
Aksa Akrilik teknik iplik tesisi yatırımında ilave 2 üretim hattını da devreye aldı
31/12/2025 19:45:02
Aksa Akrilik teknik iplik tesisi yatırımında ilave 2 üretim hattını da devreye aldı.
KAP açıklaması şöyle:
Şirketimiz tarafından, teknik tekstil ve ileri malzemeler alanında büyüme stratejimiz doğrultusunda, 2022 yılında yıllık 7.000 ton kapasiteli teknik iplik tesisi yatırımına başlanmasına karar verildiği kamuoyuna duyurulmuştu. Söz konusu yatırım kapsamında; 1. faz olarak planlanan 4.000 ton/yıl kapasiteli 3 üretim hattı 2025 yılının ilk yarısında başarıyla devreye alınmış ve ticari satışlara başlanmıştı.
İkinci faz kapsamında planlanan ilave 2 üretim hattı da tamamlanarak devreye alınmış olup, tesisin toplam kurulu kapasitesine ulaşılmıştır.
-
İmaş Makina Dubai merkezli IMAS MIDDLE EAST FZCO unvanlı bağlı ortaklığın kuruluşunu tamamladı
31/12/2025 19:43:35
İmaş Makina Dubai merkezli IMAS MIDDLE EAST FZCO unvanlı bağlı ortaklığın kuruluşunu tamamladı.
KAP açıklaması şöyle:
21.10.2025 tarihinde kamuya duyurulan "Yurt Dışı Yeni İştirak Kuruluşları Hakkında" başlıklı özel durum açıklamamız kapsamında;
Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde yer alan mevcut ve potansiyel müşterilere daha yakın olmak, söz konusu pazarlardaki etkinliğimizi artırmak ve Dubai'nin sunduğu ticari ve operasyonel avantajlardan faydalanmak amacıyla, Dubai merkezli IMAS MIDDLE EAST FZCO unvanlı bağlı ortaklığımızın kuruluşu tamamlanmıştır.
Söz konusu bağlı ortaklığın sermaye ödemesi, ilgili resmi kuruluş işlemlerinin tamamlanmasını takiben gerçekleştirilecektir.
-
Aksa Akrilik, Ultra UHMWPE ürününe yönelik yeni bir üretim tesisi yatırımı yapılmasına karar verdi
31/12/2025 19:41:48
Aksa Akrilik, Ultra UHMWPE ürününe yönelik yeni bir üretim tesisi yatırımı yapılmasına karar verdi.
KAP açıklaması şöyle:
Şirketimizin yeni ürün geliştirme stratejisi kapsamında, Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda geliştirilen Ultra Yüksek Molekül Ağırlıklı Polietilen (UHMWPE) ürününe yönelik olarak; Mithra markası altında 350 ton/yıl kapasite ile başlayıp kademeli olarak 500 ton/yıla ulaşacak yeni bir üretim tesisi yatırımı yapılmasına ve yaklaşık 20 milyon ABD Doları tutarındaki yatırım bütçesinin kabul edilmesine karar verildiği kamuoyuna duyurulmuştu.
Söz konusu yatırımın üretim hattı başarıyla devreye alınmış olup ticari ve numune sevkiyatları başlamıştır.
-
Yeni yılda sağlık mutluluk ve başarılar dilerim.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri