Tosca.
@borsatosca
·
31 Ara 2025
Parodi hesabı
#KLYPV 2026 BEKLENTİM ‼ï¸
Teknoloji odaklı dev büyüme" stratejisinin zirve noktası olarak kabul ediliyor
1. TOPCon Plus Teknolojisi ve Küresel İlk
#KLYPV'nin 2026 hikayesinin en güçlü ayağı, yeni nesil TOPCon Plus hücre üretim hattıdır.
Ocak 2026 Devreye Alım: Yıllık 1.100 MW kapasiteye sahip olacak bu hattın 2026 yılının başında tam kapasiteyle üretime geçmesi planlanıyor
Dünya Çapında Rekabet: Çin dışındaki ülkeler arasında bu teknolojiyi entegre bir yapıda (ingot, wafer, hücre, panel) kullanan ilk tesis olması, #KLYPV’ye hem yüksek verimlilik hem de global pazarda muazzam bir ihracat avantajı sağlayacaktır
2. Karapınar GES ve Kapasite Artışı
Şirketin ana müşterisi ve grup ortağı olan Kalyon Enerji'nin projeleri, #KLYPV için garanti sipariş anlamına geliyor.
1.850 MW Hedefi: Avrupa'nın en büyük güneş santrali olan Karapınar GES'e eklenecek olan 500 MW'lık yeni fazın inşaatı 2026'da tam kapsama ulaşacak.
Panel Tedariği: Bu devasa projenin ihtiyaç duyacağı yaklaşık 1 milyon adet panelin KLYPV tarafından üretilip teslim edilmesi, 2026 yılı bilançolarında hasılat patlaması yaratabilir
3. Finansal Arınma ve Halka Arzın Etkisi
Şubat 2025'teki halka arzdan elde edilen yaklaşık 3,2 milyar TL'lik kaynağın yönetimi 2026'da meyvelerini verecek
Borç Yönetimi: Gelirin %30'unun kredi geri ödemelerine ayrılmasıyla, 2026 yılında şirketin finansman giderleri baskısının azalması ve net kâr marjının normalize olması bekleniyor %45'lik işletme sermayesi payı, 2026'daki büyük projelerin (Karapınar, Viranşehir vb.) hammadde tedariğini kolaylaştıracaktır
Teknik Analiz ve Fiyat Beklentileri
(2026 Projeksiyonu)
Kritik Eşikler: Teknik olarak 71,85 TL ve halka arz zirvelerine yakın olan 76,00 TL dirençlerinin aşılması, 2026 yılı içerisinde hisseyi 3 haneli rakamlara (100 TL ve üzeri) taşıma potansiyeline sahiptir
Not: Yenilenebilir enerji sektörü devlet teşviklerine ve küresel enerji fiyatlarına duyarlıdır. KLYPV, yerli üretim (YEKA) projelerindeki avantajı sayesinde 2026'da rakiplerinden pozitif ayrışabilir.
https://x.com/search?q=klypv&src=typed_query

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri