SPK ya şikayet edin bilgi gizliyorlar diye. Ben öyle yapacağım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SPK ya şikayet edin bilgi gizliyorlar diye. Ben öyle yapacağım
Korkarım dediğim gibi olacak iş ilişkisi bla bla bla sonra saminin satışlarıyla ver elini taban
https://kap.org.tr/tr/Bildirim/1532289
Nojac1 Projesi, Kontrolmatik için yaklaşık 70–90 milyon USD ciro, 8–14 milyon USD FAVÖK potansiyeli olan, Pomega’yı da öne çıkaran stratejik bir Avrupa EPC + depolama referansıdır.
SPKya şikâyet edeceğimdemek kolay, somut bir ihlal olmadan sonuç almak zor. Halka açık bir şirketin KAP ta yayımladığı bilanço, borçlanma araçları, bedelli sermaye artışı izahnamesi ve özel durum açıklamaları zaten SPK denetiminden geçerek yayınlanıyor. Bilgi gizleniyor iddiası varsa, bunun hangi kalem, hangi açıklama, hangi mevzuat maddesine aykırı olduğu net şekilde ortaya konmalı. Aksi hâlde bu, yatırımcıyı bilgilendirmek değil, algı üretmek olur.
Önce yap, sonra yaz yaklaşımı da sağlıklı değil. Sermaye piyasalarında önleyici analiz, sonradan ağıt yakmaktan daha değerlidir. 2026 yılındayız; artık dirı vırı değil, bilanço okuma, nakit akışı analizi, borç vade yapısı ve FAVÖK projeksiyonu konuşulmalı. Şirketin borçlarını çeviremeyeceği iddiası varsa, bu rakamla gösterilir; sloganla değil.
Kısaca: Şikâyet edilecek bir durum varsa, hukuki zeminiyle konuşulur. Yoksa SPKya gidiyorum söylemi yatırımcıyı korumaz, sadece gürültü üretir.
Yer İmleri