Artan

33,34 10.21 18:10
33,44 10 18:10
47,30 10 18:10
62,70 10 18:10
5,84 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

103,60 -9.99 18:10
8.375,00 -9.99 18:10
28,36 -9.97 18:10
155,60 -9.95 18:10
525,50 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.538.610.047,82 18:10
7.853.192.164,25 18:10
6.366.832.090,52 18:10
6.274.252.888,63 18:10
6.089.517.461,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 2577/2578 İlkİlk ... 157720772477252725672575257625772578 SonSon
Arama sonucu : 20621 madde; 20,609 - 20,616 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

  1. #20609
    https://www.cnbc.com/2025/12/31/gold...s-margins.html

    Gold, silver prices fall after CME raises precious metals margins - again

    Gold and silver prices fell Wednesday after exchange operator CME Group again hiked the margins on precious metal futures.
    The moves come as investors book profits after a historic annual rally.
    CME Group said in a statement Tuesday that the decision was made "as per the normal review of market volatility to ensure adequate collateral coverage."


    Çarşamba günü gümüş fiyatlaerının düşme nedeni

  2. #20610
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/ith...-haberi-865987

    Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemelerle ithalatta ilave vergi uygulanan ürün ve ülke gruplarına ilişkin kararlar değiştirildi. Çok sayıda ürün için tarife kontejanı açıldı. 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere, 4 bin 344 ürünün AB dışından ithalatında yüzde 48'e kadar değişen oranlarda ilave gümrük vergisi alınacak.

  3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/ith...-haberi-865987

    Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemelerle ithalatta ilave vergi uygulanan ürün ve ülke gruplarına ilişkin kararlar değiştirildi. Çok sayıda ürün için tarife kontejanı açıldı. 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere, 4 bin 344 ürünün AB dışından ithalatında yüzde 48'e kadar değişen oranlarda ilave gümrük vergisi alınacak.
    ekonomiyi komple dışa bağımlı hale getirdikten sonra, adamlar hem tüccarın hem de tüketicinin sırtına bindikçe biniyor.lar... hani tüketmeme gibi bir şansınız da yok; çünkü ekonomik sistemden çıkamazsınız kolay kolay...

    koskoca ülke küçük bir zümrenin saltanatının devam etmesi adına, borç harç içinde kölelik yapar hale geldi.. ne ala memleket.. hoşgeldin 2026 !
    ytd..

  4. Sn deniz dolaylı vergilerde göz önüne alındığında hem milli gelir hemde yoksulluk sınırı açısından ücret vergi dilimlerini değerlendirdiğimizde sizce ne durumdayız.

    https://www.verginet.net/dtt/1/gelir...fesi_3804.aspx

    18.200 $ (GSYİH 2025) 43.790 $ (SAGP 2025

    2026 YILI İÇİN BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET 28.075 TL.

    DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AYLIK GIDA HARCAMASI TUTARI (AÇLIK SINIRI) 30.143 TL.
    (YOKSULLUK SINIRI) İSE 98.188 TL. BEKÂR BİR ÇALIŞANIN AYLIK YAŞAMA MALİYETİ 39.123 TL

    Asgari ücret vergi kapsamı dışında olduğundan ve açlık ve yoksulluk sınırı 4 kişilik aile üzerinden yapıldığından tam kafamda oturtamadım.

  5. #20613
    https://gazeteoksijen.com/dunya/reut...saniyor-261491

    Reuters duyurdu: Venezuela'nın başkenti Caracas'ta patlamalar yaşanıyor
    Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre Venezuela'nın başkenti Caracas'ta art arda patlama sesleri duyuldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, hava saldırısını andıran parlama ve patlamaların kayda geçtiği görüldü

  6. #20614
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Sn deniz dolaylı vergilerde göz önüne alındığında hem milli gelir hemde yoksulluk sınırı açısından ücret vergi dilimlerini değerlendirdiğimizde sizce ne durumdayız.

    https://www.verginet.net/dtt/1/gelir...fesi_3804.aspx

    18.200 $ (GSYİH 2025) 43.790 $ (SAGP 2025

    2026 YILI İÇİN BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET 28.075 TL.

    DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AYLIK GIDA HARCAMASI TUTARI (AÇLIK SINIRI) 30.143 TL.
    (YOKSULLUK SINIRI) İSE 98.188 TL. BEKÂR BİR ÇALIŞANIN AYLIK YAŞAMA MALİYETİ 39.123 TL

    Asgari ücret vergi kapsamı dışında olduğundan ve açlık ve yoksulluk sınırı 4 kişilik aile üzerinden yapıldığından tam kafamda oturtamadım.
    https://x.com/ozanbingoll/status/2006657350560633214

    "Gelir Vergisi tarifesinin ilk dilimi bu yıl için 190.000 TL oldu. Oysa 2000 yılından bu yana Yeniden Değerleme Oranı "KURUŞU KURŞUNA" uygulansaydı bu yıl için ilk dilimin 190.000 TL değil 521.210 TL olması gerekirdi.
    2000 yılında Gelir Vergisi tarifesinin ilk dilimi bir aylık brüt asgari ücretin 21 katı iken bugün bu oran 5,7 kata kadar düşmüştür. Mevzuatın yanlış(!) kurgulanması ve sair sebeplerle yıllar içinde milyonlarca bordrolunun lokması dilim dilim alınmış, gizli gizli kırpılmıştır."


    GSYİH verisinin doğru olması için,nominal büyüme rakamını enflasyondan arındıran gsyih deflatörünün doğru ölçülmesi gerekir,ama o rakam da enflasyon verisi ne kadar doğruysa okadar doğru.İkinci husus Türk Lirasının aşırı değerli olması.Ekonomi tarihimize baktığımızda görüyoruz ki makroekonomik temel parametreler sürdürülemez hale yaklaşınca ,önünde sonunda bir tetikleyici nedenle devalüasyon oluyor,döviz kuru olması gereken yerde dengeleniyor,tüm makroekonomik büyüklükler kişi başı gsyih'den kamu ve ülke dış borcuna kadar hepsinde yeni dengelerde istikrar kazanıyor.
    Burada tek gerçek açlık sınırı ve yoksulluk sınırı rakamları .Bu rakamların geçmiş dönemlere satınalma gücünde büyük erime olduğu aşikar,buradan yapılan servet transferi de küçük bir zümrenin aşırı zenginleşmesi ve ülkede gelir dağılımının aşırı bozulmasına yol açtığı net olarak görülüyor.


     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...i-ucret/862680

    "2024 yılı verilerine göre 9,5 milyon işçi, asgari ücretin altı ve yüzde 10 fazlası arasında, yani asgari ücret komşuluğunda çalışıyor.
    Bir başka deyişle 2024 yılı itibarıyla tüm özel sektör işçilerinin yüzde 53,2'si asgari ücret komşuluğunda ücret alıyor.
    Ücretle çalışanların 8,4 milyonu (yüzde 46,7'si) asgari ücret ve altında ücretle çalıştığını söylüyor.
    Asgari ücretin yüzde 5 fazlası ücretle ve asgari ücretin altında bir ücretle çalışanlar tüm özel sektör çalışanlarının yüzde 49,6'sını (8,9 milyon) oluşturuyor.
    Türkiye'de 11,2 milyon işçi (yüzde 62,5) asgari ücretin yüzde 20 fazlası ve altında ücretle çalışırken, asgari ücretin iki katından fazla ücret alanlar işçilerin yalnızca yüzde 12,7'sini oluşturuyor."


    Korkunç bir tablo.Asgari ücretin satınalma gücü reel olarak erirken,ortalama ücretlerdeki erime ise çok daha yüksek,çalışanların %87.3'ü sadece asgari ücret ve asgari ücretle iki asgari ücret arasında maaş alıyor.2 asgari ücretin üzerinde maaş alan çalışanların oranı sadece %12.7.Bu tablo ,AKP iktidarı döneminde orta sınıfın yok edildiğinin fotoğrafı.

  7. #20615
    https://x.com/WarMonitor3/status/200...5TUqiyYyw&s=19

    https://x.com/WarMonitor3/status/200...MTdp-ikTQ&s=19

    https://x.com/RT_com/status/20073446...WMs8opcmw&s=19

    Helikopterle saldirabildiklerine gore pek direnc yok anlasilan ... tepe kadroyu almak icin ozel birlikler indirme yapmislar.
    .dunyanin duzeni bozuldu gercekten çin ile mucadenin ön adimlari atiliyor
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

  8. #20616
    https://www.cnbc.com/2026/01/03/trum...as-maduro.html


    Trump says U.S. operation captured Venezuela's president Nicolas Maduro

    U.S. President Donald Trump said Saturday the United States conducted a large-scale strike in Venezuela that resulted in the capture and removal of Venezuelan President Nicolas Maduro.

    Maduro and his wife were captured and removed from the country following the operation, which was conducted in coordination with U.S. law enforcement authorities, Trump said in a statement on Truth Social. No further details were provided.


    Artık günümüz dünyasında uluslararası hukuk kuralları ve diplomasi değil orman kanunlarının hayata geçirildiği bir döneme geçtik.Otoriter yönetimlerin güç kazandığı,dünyanın güçlü ülkelerin aralarında paylaştırıldığı nüfuz bölgelerine ayrıldığı,demokrasi ve insan haklarının gerilediği ,ikinci dünya savaşı öncesi uluslararası ortamı andıran bir döneme doğru gidiyoruz.Bu sürecin sonunda büyük devletler arasında bir paylaşım savaşı çıkması ve savaş sonrasında dünyada ülkeler arasında yeni dengeler oluşması muhtemel.




    Artık günümüz dünyasında uluslararası hukuk kuralları ve dipşomasi değil orman kanunlarının hayata geçirildiği bir döneme geçtik.Otoriter yönetimlerin güç kazandığı,dünyanın güçlü ülkelerin aralarında paylaştırıldığı nüfuz bölgelerine ayrıldığı,demokrasi ve insan haklarının gerilediği ,ikinci dünya savaşı öncesi uluslararası ortamı andıran bir döneme doğru gidiyoruz.Bu sürecin sonunda büyük devletler arasında bir paylaşım savaşı çıkması ve savaş sonrasında dünyada ülkeler arasında yeni dengeler oluşması muhtemel.
    Rusyanın ,Ukraynanın doğu kısmındaki topraklarını yutması ve dünya kamuoyunun seyirci kalması Çin'e cesaret verdi,O da Taiwan'ı istila edip,kendi topraklarına katmaya hazırlanıyor.İkinci dünya savaşı öncesinde de, o zaman da Nazi Almanyasının Çekoslavakya'yı yutmasına seyirci kalınmış,bundan cesaretle bu sefer Almanya Polonya'yı işgale başlamıştı,Sovetler Birliği de Polonyanın diğer kısmını.Arkasından İtalya Arnavutluk'u topraklarına katmak için şartların uygun olduğu kanısına varmıştı.Daha öncesinde ise Japonya Çin'in Mançurya bölgesini işgal etmişti .ABD ,Maduro'yu çok düşük maliyetle ,kolayca ele geçirmesi,dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip Venezuela'nın doğal kaynaklarına el koymasını sağlayacak.Bu operasyonun bu kadar kolayca başarılması Trump'a arka bahçesi saydığı 2 hedefine daha ulaşmak için cesaret verecektir:Bir tanesi ;çok stratejik önemi olan Panama Kanalının idaresine tekrar el koymak ve burada yatırım yapan Çin şirketlerini kovmak.İkincisi ise;hem nadir toprak elementleri hem de fosil yakıtlar yönünden çok zengin doğal kaynakları olan Grönland'ı topraklarına katmak.Grönland sadece karada değil,çok büyük bir kıta sahanlığına sahip olarak atlantik okyanusundaki kaynaklara da adaya sahip olan hükmedecek.Diğer önemli konu ise,küresel ısınma nedeniyle avrupanın kuzeyinden sibiryaya ,kuzey buz denizinde ,atlantikden pasifike kuzeyden deniz yolu açılmak üzere,ve grönland bu deniz yolunu -ve rusya ile çin i de -kontrol etmek için askeri yönden çok stratejik ada ve bu nedenle muhtemelen ABD askeri komutanları sürekli beyaz saraya brifing veriyordur.Bu nedenle muhtemelen ABD ikna ederek ya da güç kullanarak grönlandı topraklarına katması şaşırtıcı olmayacaktır.
    Son düzenleme : deniz43; Bugün saat: 13:30.

Sayfa 2577/2578 İlkİlk ... 157720772477252725672575257625772578 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •