Artan

33,34 10.21 18:10
33,44 10 18:10
47,30 10 18:10
62,70 10 18:10
5,84 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

103,60 -9.99 18:10
8.375,00 -9.99 18:10
28,36 -9.97 18:10
155,60 -9.95 18:10
525,50 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.538.610.047,82 18:10
7.853.192.164,25 18:10
6.366.832.090,52 18:10
6.274.252.888,63 18:10
6.089.517.461,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 273/278 İlkİlk ... 173223263271272273274275 ... SonSon
Arama sonucu : 2217 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Kim inanmak istiyorsa inanır, kim sorgulamak istiyorsa sorgular. Benim derdim ben demiştim demek değil; herkesin önüne farklı bir pencere koyabilmek. Alıp satmak herkesin kendi kararı ve sorumluluğu.

Saygılar.

2. Senin yazdıklarının tersine görüş yazan herkese, niye atarlanıyorsun o zaman arkadaş?

Adam "SPK'ya şikayet edeceğim" diyor...
    Haklı olsun, olmasın... Vatandaşlık hakkıdır. Eder. Sana ne? Sen şirketin avukatı mısın?
    Öyle bile olsan vatandaşın şikayet hakkı aleyhine görüş bildiremezsin.

LG, Samsung benzetmesi yaptığın,
    "şirket güzellemesinin" dibine vurduğun Mart 2024'te KONTR'a 1 Milyon yatıranın parası 230.000 TL olmuş bugün...

"Aradaki enflasyonu, zaman kaybını, fırsat kaybını..." bunları saymıyorum!
    Altın, döviz vb. hesabına da girmiyorum. Paşa, paşa garanti faiz hesabıyla o tarihten bugüne fazi getirisi ile dahi,
    olması gereken rakam: 2.250.000 TL minimum. Bu basit hesapla bile parası 1/10...

Bildiğin düzenli iş gibi, yıllardır her gün onlarca mesaj atıyor, olası kayıplara karşı uyaranlara da atarlanıyorsun.
    Sonra da "farklı pencere" imiş...

Sen gerçek yatırımcı olsan, önce kendin kafanı ellerin arasına koyar, "lan ben ne ettim!" dersin.
    Senin gibi çok adam geldi geçti buralardan...

EK: Geride de yazdığım gibi... Üyeliğin boyunca yazdığın hisseler:
    ESEMS, KPHOL, KONTR... Bu bile fikir vermiyorsa sana inananlara... Demek ki sen doğru yoldasın. Biz yanlış yapıyoruz.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3. https://kap.org.tr/tr/Bildirim/1532289

Şirketimiz ile Hollanda'da yerleşik Fortis Renewable Energy BV arasında, Sırbistan'da hayata geçirilecek Nojac1 Projesi kapsamında, 90 MW kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santrali ile 36 MWh kapasiteli Enerji Depolama Sistemi için EPC (Mühendislik, Tedarik ve İnşaat) kapsamında yeni bir iş sözleşmesi imzalanmıştır.

Söz konusu proje, yenilenebilir enerji üretimi ve enerji depolama entegrasyonu açısından ilgili ülkenin enerji altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayacak nitelikte olup, Şirketimizin bu alandaki mühendislik ve EPC yetkinlikleri ile bağlı ortaklığımız Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş.'nin enerji depolama alanındaki referansları açısından önemli bir proje olma özelliği taşımaktadır.

Bu açıklama bana göre şirket açısından **oldukça önemli ve çok boyutlu** bir gelişmeye işaret ediyor. Proje sadece 90 MW’lık bir GES değil; buna ek olarak **36 MWh kapasiteli enerji depolama sistemini** de içeriyor. Bu da işi klasik bir EPC sözleşmesinden çıkarıp, **yüksek katma değerli ve teknoloji ağırlıklı** bir seviyeye taşıyor. Avrupa’da yeni yatırımların yönü net şekilde GES + depolama olduğu için, bu proje şirketin geleceğe dönük konumlanması açısından kritik.

İşin EPC kapsamında olması ekonomik açıdan ayrıca önemli. Bu ölçekte bir GES + depolama projesinde, sektördeki güncel çarpanlara bakıldığında toplam sözleşme bedelinin **90–110 milyon USD** bandında olabileceği değerlendirilebilir. (GES için MW başına yaklaşık 700–800 bin USD, depolama tarafında ise MWh başına 400–500 bin USD varsayımıyla). Bu rakamlar elbette yaklaşık ama büyüklüğü göstermesi açısından fikir veriyor.

Kârlılık tarafına geldiğimizde, klasik GES EPC işlerinde FAVÖK marjları genelde **%8–10** seviyelerinde olurken, depolama entegrasyonu olan projelerde bu oran **%12–15** seviyelerine kadar çıkabiliyor. Bu projede karma bir yapı olduğu düşünülürse, **%11–13 bandında bir FAVÖK marjı** makul görünüyor. Buna göre projenin şirkete sağlayabileceği **tahmini FAVÖK katkısı 10–14 milyon USD** aralığında olabilir. Bu da tek bir proje için oldukça anlamlı bir rakam.

Bağlı ortaklık **Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş.** açısından bakıldığında, 36 MWh’lik depolama kısmı doğrudan gelir ve FAVÖK üretme potansiyeline sahip. Depolama tarafındaki daha yüksek marjlar sayesinde, konsolide FAVÖK’e katkının oransal olarak daha da güçlü olma ihtimali var. Ayrıca bu ölçek, Pomega için **Avrupa’da güçlü bir referans** yaratacağı için, ileride gelecek yeni siparişlerin önünü açabilir.

Projenin Sırbistan’da ve Hollanda merkezli Fortis Renewable Energy ile yapılması, şirketin **uluslararası EPC oyuncusu** kimliğini güçlendiriyor. Bu tür işler genelde devamı gelen işler olur. Yani bugünkü FAVÖK katkısının yanında, orta ve uzun vadede **sürdürülebilir gelir ve kârlılık artışı** potansiyeli de taşıyor.

Özetle, bu sözleşme sadece haberlik bir iş değil; hem **ciro hem FAVÖK** tarafında somut katkı sağlayabilecek, aynı zamanda şirketin yenilenebilir enerji + depolama alanındaki stratejik konumunu güçlendiren **yüksek ekonomik potansiyele sahip** bir proje olarak değerlendiriyorum.

Nojac1 Projesi, Kontrolmatik için yaklaşık 70–90 milyon USD ciro ve 8–14 milyon USD FAVÖK potansiyeli barındıran, bağlı ortaklık Pomega’yı enerji depolama tarafında öne çıkaran ve şirketi Avrupa’da GES + depolama entegre EPC projelerinde güçlü bir referans noktasına taşıyan stratejik bir yatırım olarak değerlendirilebilir.

4. Velev ki patronun parali elemaninin dedigi gibi o kadar favok getirsin. Ki getiremez. Bu sirket artik KMT ye calisir duruma gelmistir. Tefeci faiziyle KMT ye borclanip kaynaklar KMT uzerinden tescilli duzenbazlara aktarilacaktir maalesef.

5. Burada konu ne borsa ne de şirket burada konu ;

Ülkenin gözbebeği olması gereken şirketin Patronunun bir patron gibi değil de bir spekülatör bir tahtacı hatta bir manipülatör gibi davranması.

EMKEL ve bu hissenin tahtasında neler olduğunu piyasadaki çoğu aktör biliyor.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Velev ki patronun parali elemaninin dedigi gibi o kadar favok getirsin. Ki getiremez. Bu sirket artik KMT ye calisir duruma gelmistir. Tefeci faiziyle KMT ye borclanip kaynaklar KMT uzerinden tescilli duzenbazlara aktarilacaktir maalesef.
    Bu saatten sonra Yaman Tunaoğlu gibi şirketi başkalarına kaptırıp konu mankeni olmazsa kendisi için büyük başarı.

KONTR da bu yaşananlar diğer bir çok şirketi de sorgulatır hale geldi. Başka hisselere de dolayısıyla piyasaya da zarar verdi tek bir kişinin egoları.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. Bana göre değil ama... !
    Hadi diyelim geleceğin "blue chip", acccayip değerlenecek şirketi...

Minik bir hesap yapalım:
    Sırf 2024 de 1 Milyon TL'ye KONTR alan ile, aynı tarihte parasını faize koyup bugün alan(Aman ha! Tavsiye değil!) arasında,
    10 kat Lot farkı var. 2x.xxx veya 2xx.xxx lot...

Es kaza ilgilinin dediği gibi gitse bu şirket...
    Denilen tarihte alanlar maliyetine gelene kadar bile, akıllı yatırımcı 100x yapmış olur.
    Yani ortada mantık yok.
    -"Şirket çohhh değerlenecek..."
    -Ne zaman?
    -"Bi ara..."

Not: Gerçek yatırımcısı için yazıyorum... Bugüne dair değil görüşlerim.
    Düşer-çıkar bilemem. Malı yeterince toplayınca birileri fezaya da gidebilir.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

8. SAyın Kısa vade bu örnekler 2023 THYAO 250 den 2023 SİŞE 50 den alanlar içinde geçerli.Hemde bu şirketlerde temel ve bilançolar da bir sıkıntı yok.

Burada vatandaş belki hisse operasyonları için şirketi mali olarak bu hale soktu bence en büyük sıkıntı bu.Yoksa tabii hisseler düşer çıkar yerinde alamayınca ŞİŞE de alsan THY de alsan EREGL de alsan fark etmiyor zaten o başka konu.

Kimse yazmıyor şirketlerin ve borsanın seyri o zamanlar ENFLAsyon muhasebesi uygulanacağı kararı ile değişti. Herkes hisselerdeki operasyonlarını bu karardan sonra değiştirdi.

Bir diğer konu 2013 ocak ayı uygulamaya konulan ve yamalarla idare edilen SPk kanunu tam bir garabettir.Bunun ivedilikle yenilenmesi lazım.

Sami eğer şirketin kontrolünü bir şekilde kaybetmeden düze çıkarsa yapacağı ilk iş Tahsisli sermaye artırımıdır. Bu da burada kayıtlara geçmiş olsun.

Sayfa 273/278 İlkİlk ... 173223263271272273274275 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •