Dün akşam Şamil Tayyar ı izledim, bu memurl emeklilerine verilen yüzde 18.6 + 1000 tl seyyanen zamın işçi emeklilerine verilmemesinin kabul edilemez olduğunu tek emeklilik sistemi olması gerektiğini söyledi. Nasıl hastaneler birleşti ise bu konuda da tek artış tipi olmalı dedi.
Ulan bu memlekette, hadi CHP nin yönetimini bırak bilmem kaç tane muhalefet partisi iyi partisi, saadeti, yeniden erbakan partisi, DSP si, zart partisi, zurt partisi, cart partisi, Curt partisi 1 tanesinden bununla ilgili yorum işitmedim.
Hele sapsarı işçi sendikalarının işi bu iken sğızlarını açmazlar.. Sığır gibi bakarlar sadece bu konuda bir miting düzenleseler unutulmaz ve en azından konuşulur.
Herkes öyle bakar, trene trene... İktidarın içinden biri muhalefet işini üstlenmiş bak sen..
Bi de bunları konuşunca da muhalefete zarar veriyorsun diyen tipler yok mu, bana faidesi olmayan muhalefetin gözünü sevsinler..
Doğalgaz geldi daire başına aidat doğalgaz 4700 emeklinin aldığı zam bizim geçen ay ile bu ay arasındaki doğalgaz farkını ödemiyor. Soğuk geçerse bize de geçer bu
Ben burada bu durumları defalarca ifade ettim, bu durum anayasaya aykırı değil mi arkadaşlar dedim.
Ultra iş güvencesi, asgari ücretin 3-4 kat üzeri maaş ve minimum çalışma saatleri, yeşil pasaport.
Cenaze ödeneği bile SGK'lı sıradan vatandaşın 4 katı dedim.
Aynı SGK ölen memura 19.238.-TL ,sıradan vatandaşa 4.888.TL veriyor.
Aşağıdaki linkte en alt paragrafa bakabilirsiniz.
https://sgk.gov.tr/Content/Post/fd38...02-27-09-43-41
2000 senesinde 36 vatandaşa 1 memur düşerken şu anda 16 vatandaşa 1 memur düşüyor üstelik bilgisayar çağında dedim.
En küçük bir reaksiyon alamadım.
Demek ki tabu bir konu dedik, konuşmak yasak dedik peşini bıraktık.
Ben şahsen fark etmedim belki o ara girmedim başlığa bazı zamanlarda oldu , dün akşam memur emeklisi bir akademisyen arkadaşım aradı, adamların yüzde 49.5 aldıkları 2024 Ocak'ta bizim de onlara eşitlenmemiz ağırlarına gidiyor onu konuştu durdu ,
Dertleri şu 100 000 maaş alıyor lar ama maaşın bir kısmı ek ödeme şeklinde hak edildiği için emekli maaşları bu aldıkları maaşa göre biraz az görünüyor, halbuki 10 000 gün prim ödeyip emekli olup asgari ücret kadar maaş alamayan pek çok kişi var..
Benim ödediğim maaş vergilerini sadece düşünsek ayda en az 1-1.5 asgari ücret arası vergi ödeyerek geldim..
Devlet verdim diyor aldım diyor, işten çıkarılma yok kebap bir ortam, oysa piyasa da para kuruş kuruş kazanılıyor adamın işine gelmezsen ertesi gün işsizsin.
Buna toplu bir ses çıkarmak gerekiyor.
Burada arkadaşların tuzları kuru genellikle , o yüzden belki de maaş için bir hareket yapmaya , konuşmaya gerek görmüyorlar ama ben şahsen bunu bir kamusal sorun olarak görüyorum.
Not: Maaşını yıllarca hiç dokunmadan bankadan çekmeyen adamlarda gördüm..
Yer İmleri