Originally Posted by
nevriz
BENZERLİK
Günaydın arkadaşlar
Bu gün size tartışma götürmeyecek verilerle bir örnek hikayeden bahsetmek istiyorum ARDYZ
bu ardyz bir teknoloji şirketi becerikli uyanık dünya gelişmelerine göre yola çıkmış bir patronu var ,halka arz dönemi tüm teknoloji şirketleri gibi onunda yıldızı parlıyor ihaleler alıyor falan öyle olunca dikkatimi çekti
2020 yılı sermayesi 23,875 milyon
2021 yılı %612 bedelsiz kararı alıyor sermayesini 170 milyona çıkarıyor fiyat dengeli bir şeklide yukarı hareket eğiliminde ,sermaye artırımı işini bitrir bitirmez bir hafta sonra %200 bedelli kararı alıyor ne oluyorsa ondan sonra oluyor kızılca kıyamet kopuyor borsa tarihinde görmediğim bir direniş başlıyor küfürler hakaretler (bende onların içindeyim ) spk lara şikayetler cimerlere şikayetler şirketin telefon santralleri kilitleniyor ,şirket sahibi açıklama yapıyor diyorki ben teknoloji şirketiyim daha büyük işleri yapacağım daha büyük paralar kazanacağız bana güvenin daha büyük işler içinde sermaye lazım kafam çalışıyor ancak param az
uzatmıyayım onbeş günlük saldırılar her yerden tv lerden dergilerden finans çevrelerinden derken o hantal spk anında harekete geçiyor %200 bedellisini reddetiğini açıklıyor
peki ben dahil neden isyan etmiştik şirket kısa süre önce yüklü bedelsiz yapıp arkasından bedelli kararı alınca bunu soygun olarak görmüştük bedelsizleri bizi soymak için yaptığını düşünmüştük ,fakat bunun soygun olduğunu görmek için zaman lazımdıki anlayabilelim soygunmu değilmi
ancak biz soygun olduğu kesin kanaatine varmıştık burada yazamayacağım hakaretler edildi ,neyse zaten spk da iptal etmişti
ben yeni bölünmüş yavrulardan almıştım 11,50 den büyük küfürlerle lanet okuyarak 7 liradan sattım çıktım ,o günlerde herkes patron kaçacak şirket batacak diyordu etkilendim doğrusu ne kurtarsak kardır zararın neresinden dönsek kardır deyip lanetler okuyarak sattım
o çalkantılı günler geçti şirketin sermayesi halen 170 milyon ancak o günden sonra şirket her yıl temettü verdi , şu an dokuz aylık karı 181 milyon yine ihaleler alıyor , zaman gerçeği ortaya çıkardı şirket batmadı patronu kaçmadı
kontrolmatik şu an böyle bir dönem yaşadığına inandığım için paylaşmak istedim ,buradan kontrolmatik güzellemesi yaptığımı çıkarmayın kontrolmatiğide zaman ortaya koyacak demem o ki bu günden geleceğe kesin böyle olacak demek fikri sabitlik olur
şunuda belirteyim o kızgınlık o güvensilik dönemi nedeniyle bir daha ARDYZ hissesine bulaşmadım büyük ihalaler almasına kağıdın yönünü yukarı çevirmesine karşı
kağıdı fiyatı bu gün an itbarıyla 37 tl öfkeyle kalktım zararla oturmuş oldum ,ÖNYARGI doğru sonuçlar doğurmayabilir
kontrolmatikte bu çalkantı nedeniyle sanırım epey geri dönmeyecek yatırımcıları olacak ileride çok iyi olsada benim ARDYZ ye bir daha gitmemem gibi
Yer İmleri