borsa psikolojisi gerçekten çok zor bir psikoloji... mesela geçen yıllarda Alark yerine bazı kağıtları alsaydık ( mesela bir bimeks vardı) sıfıra yakın olabilirdik veya sıfır... Gene ALARK yerine başka bazı kağıtları zaman içinde değiştirse idik sermayemiz ya da portföyümüz çoktan 10 a katlayabilirdi... ne fırsatlar kaçırdık...
mesela son yükselişte en tepeye yakın satıp feşmekanca kağıdı alsaydık şimdi gene bir % 20 miz vardı...
bunu geçtiğimiz zaman içinde bir arkadaş yaptı ve iyi kazandı. bu topicte de yazdı. dile kolay kendi adıma bir kaç düşündüğüm hamleyi yapsaydım şimdi hedeflediğim lotların çoook üzerine çıkmış olacaktım...
neyse kazın ayağı öyle olmuyor çoğu zaman... daldan dala atlayanların elinde çoğu zaman sivri bir kazık kalıyor. ya uzun vade borç ödüyorsun ya da sefaleti ailene yaşattığın için bir köşede seni hallediveriyorlar ya da sen kendini hallediyorsun. ya da kafayı kırıp ...
bunun için diyorum ki kendi adıma bir hedefim var... bu hedef benim için gerçekten çok güzel görünen bir umut. olmaması mümkün mü olmayabilir ama muhtemelen çok şey kaybetmem. olursa göle değil de kazana yoğurt mayalamış gibi ( Türkçesi galiba uyutmak mayalamak değil) olacağım için çok kazançlı olacak... bu yüzden bu piyasada hisseyi baskılı görünce daha dökmek istedikleri var deyip teselli buluyorum kim bilir belki de züğürt tesellisidir... bu açıkçılık işi böyle bir şey ve gerçekten çok güçlü adamlar açığa satanlar. ama bu ralli sürecekse muhtemeldir ki önünde kimse duramaz...
Bank of hergun hunharca niye satıyor acaba
eğer yabancı mal satıyorsa vardır bir bildikleri diyelim. ama bıyıklı ise sanırım açıkları patlamasın diye baskı uyguluyor olmaları lazım...
mantıki olarak enflasyon muhasebesinin uygulanmayacağı bir 2025 bilançosu çok güzel algılanacaktır. şirketin ortaklığının bitirilmesi de dahil bir çok beklentisi var. bana öyle gelmiyorsa bu şirket bedava fiyatlanıyorken hunharca satışlar ya aptallıktır ya kötü niyet... açığa satışlarda bir cengaver çıktı ama ya onu susturdular ya da kendiliğinden başka kağıtlara geçti... kimbilir belki de açığa sattığı gümüşlerde gümüşlendi. ama yok aselsan, yok thy yok türkiye metal demeye başladı ki artık kuyruklar değmeye başladı...
bir yerlerde unuttuğum gram altın ve gram gümüş hesaplarımı boşltarak 102,7 den bir miktar Alark aldım... Maalesef kurtaj % 5 ... bu marjlarla yatırım yapmak zor değil ölüm... buna rağmen insanlar neden alırlar anlamak çok zor.
kağıttaki müthiş baskı beni cezbediyordu. şimdi evdeki bazı takılar var onlarla mı iş yapsam diye düşünmeye de başladım.
Alarko Cenal'ı verip Meram'ı alıp bir de üstüne para vermek durumunda kalabilir.Bu durumda hisse ciddi satış yiyebilir.90-95 bandına çeker spek. Benim aklım almıyor Cenal'ı verip Meram'ı aldığımızda üstüne para almamız lazım.Şirkete sordum kaçamak yanıtlar verdi.1-2 haftaya belli olacak dediler. Benim soruma cevap vermediler. Umarım üstüne para alırız. Bunun realitesini kesinlikle spekler biliyor bir tek biz bilmiyoruz.Umarım olumlu olur yukarı gideriz.
Sn fuma,
elde olanlara bakalım... yaklaşık 1 milyar dolarlık varlık tabanı ve 9 yıllık kalan süre...sanırım 440 milyon dolar başlangıç ödenmişti.
diğer tarafta maliyet usulüyle 1,2 milyar dolarlık yatırım... amortismanları ne alemde bilmiyorum. ikisi de ortak oldukları için değer yerine mal oluş artı bir miktar değerlemeyle yaparlar diye düşünüyorum...
sanırım ikisi de borçsuz
şimdi kim ne alır ne satar bilmem ama bir şekilde ALARKO bu işten karlı ayrılacak diye düşünüyorum... başabaş bile olsa ileride demedim mi İbrahim bile diyebilirim... yatırım uzun vadeli bir iş en önemlisi ise önümüzdeki dönemde bazı karışıklıklardan etkilenme olasılığının azalacak olması... Fetö olayında az darbe yenmemişti yanlış hatırlamıyorsam...
Şirketin yatırımcı ilişkileri biraz zayıf kaldı. geçtiğimiz dönemde Ümit Bey bu işleri biraz olsun öğrendi ve artık yatırımcı ilişkileri müdürünün kendine güveni o kadar da yüksek değil. muhtemelen bazı bilgiler daha üstte süzülerek geliyor. şirkette Yönetim Kurulu Başkanı, Diğer aileden Leyla Hanım, Ümit Bey ve Alpaslan Bey dışında kimse net bilgiye sahip değil diye düşünüyorum...
not saçmalamış olabilirim. fikir teatisi babında yazılmıştır...
aklıma deli soru geldi, son birkaç mesajı gorunce, Türkiyede başabaş diyelim yahut uste para odeddik diyelim gostermelik muhasebesel bir sekilde kılfına uygun sekilde tabi , patronlar arka tarafta gerçek ticaretlerini fiziksel altın , bitcon vs vs takas yapsa buna kim ne diyebilir , kim ispat edebilir vs ?
hürmetle
Yer İmleri