Artan

300,00 9.99 18:10
10,46 9.99 18:10
4,74 9.98 18:10
29,14 9.96 18:10
436,25 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
20,70 -10 18:10
7,02 -10 18:10
191,70 -10 18:10
128,70 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

20.757.848.428,25 18:10
12.854.269.253,19 18:10
12.205.965.780,50 18:10
11.174.965.825,18 18:10
8.272.556.856,08 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
Arama sonucu : 27 madde; 25 - 27 arası.

Konu: ARFYE Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    1. Karbon sertifikası nedir, nasıl satılır öğrenmek lazım.
    2. Mikrobiyolojik bakterilerle oksijensiz ortam Metan gazı üretir. Bu gazı yakarak elektrik üretir, bunu devlete ( ya da ilgili kurum, önceden belirlenmiş 10 sene süreyle) satar.
    3.Millet gübre deyip geçiyor, o gübre hammadeyi TUPRS tan alıp, büyük kazanda karıştırdığın, toprağın ırzına geçen gübre değil, ORGANİK gübre, toprağa verdikçe canlılığı artar.
    4. Halka arz dan gelen parayla 50.000 m2 sera kurma projeleri var, enerji kendinden gübre kendinden, üreteceği ürün para kalanlar para.
    5. Çevrede yaşayan köylünün çöpü artığı, hayvancının atığı ham madde.

Bence tek bir risk var, ülkenin Norveç gibi yönetilmesi..
    Ben tam derdimi anlatamadım.

1 - Karbon sertifikası nedir bilmiyorum. Bilmediğim konuda da bir şey söyleyemem.
    2 - Emekli kimya mühendisiyim, ilk bu gübrelerden metan gazı üretimi popüler olmaya başladığı zaman bu konularda yapabilir miyiz, olabilir mi gibisinden çalışmalarım olmuştu, sonra ekonomik miktara ve değere ulaşamayacağımı anlayınca o konu kapandı. Bu konuda yalan yanlışta olsa biraz bilgim olduğunu zannediyorum.
    3 - Kimya mühendisi olmamım yanında, tarım işlerimiz de var iki konuya da vakıf olduğumu zannediyorum.
    4 - Hadi hayırlısı, umarım her şey gönüllerince olur, bu kadar emek, para boşa gitmez.
    5 - Herkesin gözü açıldığı için hasattan sonra tahıl ekiyorlarsa kalan sapları saman yapıyorlar, sebze türüyse traktörle sürüp yeşil gübre yapıyor, ağaçsa budadığı dalları parçalayıp tekrar tarlasına atıyorlar artık eskisi gibi kimse kalanı sağa sola atmıyor.
    Biz tarımda yaptığımız için bu sene hayvan gübresi ekonomik fiyattan bulamadık, istenen fiyat bizi kurtarmadı.

Bende böyle bir kapasite için ekonomik fiyattan hammadde bulabilecekler mi onu kast ettim. Yoksa para önemli değil ağa dedikten sonra istediğini istediğin kadar bulursun, maksat bulmaksa.

2.  Alıntı Originally Posted by Sade Vatandaş Yazıyı Oku
    Ben tam derdimi anlatamadım.

1 - Karbon sertifikası nedir bilmiyorum. Bilmediğim konuda da bir şey söyleyemem.
    2 - Emekli kimya mühendisiyim, ilk bu gübrelerden metan gazı üretimi popüler olmaya başladığı zaman bu konularda yapabilir miyiz, olabilir mi gibisinden çalışmalarım olmuştu, sonra ekonomik miktara ve değere ulaşamayacağımı anlayınca o konu kapandı. Bu konuda yalan yanlışta olsa biraz bilgim olduğunu zannediyorum.
    3 - Kimya mühendisi olmamım yanında, tarım işlerimiz de var iki konuya da vakıf olduğumu zannediyorum.
    4 - Hadi hayırlısı, umarım her şey gönüllerince olur, bu kadar emek, para boşa gitmez.
    5 - Herkesin gözü açıldığı için hasattan sonra tahıl ekiyorlarsa kalan sapları saman yapıyorlar, sebze türüyse traktörle sürüp yeşil gübre yapıyor, ağaçsa budadığı dalları parçalayıp tekrar tarlasına atıyorlar artık eskisi gibi kimse kalanı sağa sola atmıyor.
    Biz tarımda yaptığımız için bu sene hayvan gübresi ekonomik fiyattan bulamadık, istenen fiyat bizi kurtarmadı.

Bende böyle bir kapasite için ekonomik fiyattan hammadde bulabilecekler mi onu kast ettim. Yoksa para önemli değil ağa dedikten sonra istediğini istediğin kadar bulursun, maksat bulmaksa.
    Yok Hocam ben size yönelik bir şey demedim, sadece konu için alıntıladım.

Hem de bir Kimya Mühendisine söz söylemek bizim hiç haddimiz değildir.

Topicte okuduğum kadarıyla pek özen gösterilmeden yapılan kritiklere bir açıklık getirmek istedim sadece.

Bunlardan biri Karbon sertifikası, diğeri metan gazı yakılarak elde edilen elektrik enerjisi diğeri ise Gübre üretimi.

Bence iş modeli olarak olağan-üstü bir proje.

Dolara dövize enerjiye bağımlılığı yok.

Çeverede hayvancılık yapan küçük işletmeler ile anlaşmalar yapmışlar. ( bir youtube videosu yapmışlar, orada izledim.)

Birimi 13.3 cent USD den satmak üzere kamunun ılgili birimi ile 10 yıllık elk.satış anlaşması yapmışlar.

Halka arz'dan gelecek parayla 50.000 m2 sera kurmayı planlamışlar.

Bence en önemli projeleri organik gübre üretimi. Bu konuda organik gübre ile bugün piyasada satılan gübre arasında dünya fark var, organik gübre toprağın canlılığını artırıyor, yeniliyor, öbürü ise her geçen yıl daha fazla zehirliyor.

Biraz da yapılan eleştrileri çok insafsız buldum. Sonuçta anladım ki, bu eleştrilerin sebebi bilgi edinememek.

Açıkladıkları hasılat sıralaması,büyüklük olarak, Karbon sertifika satışı, Elektrik satışı, Gübre satışı şeklinde, belki bir kaç ay içinde Sera Üretimi de bu hasılata dahil olacak.

Katma değer sağlayacak can alıcı iki nokta var, biri micro-organizmaların metan gazı üretimi, diğeri metan yakarak elektrik üretimi, bu ikisi ekonomide organik büyüme yaratacak çok güçlü faktorler.

Sera ısıtmasından işçi lojman ısıtmasına kadar tüm iş elektrik üretmekle başlıyor, sonrası kolay.

Umarım şirket iyi anlaşılır ve başarılı olur.

3. 40m lotla tavan açtı bugünde gelmeyecek emanüke

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •