Konya'nın Kozanlı beldesinde genelde bilezik takarlar. Oranın adeti öyle
Konya'nın Kozanlı beldesinde genelde bilezik takarlar. Oranın adeti öyle
Sarı kız %4 u geçti
Benim hesabım 5000 cıvarıydı,artık yukarısı nereye giderse gitsin koy yan cebime,zaten fonların 3/1 cıvarını postaladım gitti 130 cıvarı iyi bir getiri geride 1/3 var,yarıya indirmedim gidebilir diye,bu topikteydi galiba 2.500 üstündeyken ons adamın biri çıkmıştı,ben 1600 cıvarından beri tutuyorum fonlar,arada trade yapıyorum,mesela 3800 olduğunda tekrar yüklenmiştim 4500 sattığımda,devamlı tutsaydım satmasaymışım 4 milyon kazancım olurdu,çünkü riski çok yükseldi,nede olsa 78 yılında 2000 başlarında teneke fiatındaydı bunu hiç unutmam...
Altın ,gümüş gerçekten sapıttı, kaç kişi izledim ben buradan almam diyor ama varsa sat bekle diyeni de görmedim..
Bir lale çılgınlığı gibi bir dönem yaşıyoruz gümüş evet endüstriyel bir materyal ama yarın sentetik bir iletken geliştirilse ne olur durum?
Mark Möbius bile buradan almam demişti 5000 iken şimdi 5400 oldu, insan evini satıp koysa bir ayda 2 evi olur.Ylbaşından bu yana yüzde 50 oldu.
Ben de gerçekten anlamadım gitti savaşım kendisi çıksa bu kadar artmazdı öyle bir noktadayız.
Tamam güzel şöyle düşünelim, doları yok etmek isteyen bir Çin var ve altına destek veriyor ben kesin bilmemekle berâber Hindistan,Pakistan Bangladeş,Arap Ülkeleri , Biz ve Çin'de güçlü rezerv olduğunu halkın yastık altında altın tuttuğunu düşünüyorum yani batı bu ülkeleri ve halklarını zengin mi etmek ister....
Avrupa ülkelerinde bilen söylesin kaç kişi de altın merakı var merkez bankaları dışında, bu durumda Batı özellikle ABD neden söylemleriyle altının bu yükselişine destek veriyor..
Vermiyor, kendi iradesi dışında oluyor diyenlerde yazsın..
Neden ve sonuç analizi olmadan 20 k gibi rakamlara ulaşacak bile olsa inanmak zor..
20 k, 50k olmaz demiyorum olursa neden olacak bilen söylesin de evi, ceketi satalım da trene binelim diyorum...
Yer İmleri