Rotanın diğer fonlarıyla beraber 10 milyona yakın lotu var. Küçük ortakta bu civarda lot satmıştı.
bir ara astor 80-90 lara kadar düşmüştü gesan da o sıralarda 40-45 aralığında idi..o vakit acaba değiştirsem mi diye düşünmüştüm ama son anda eski göz ağrımdır gesanı daha iyi tanıyorum biraz da vefa duygularım depreşti de değişimi yapmadım..ama inanın ben de çok pişman oldum...astor 200 lere dayandı bu hala 46 larda...
tabi o sıralarda ky lar da astorun patronuna sayıyordu..behiçe de burada sayılıryordu...biz bunu tercih ettik...ben de artık inat oldu...sektörü iyi , hissenin temeli de iyi bir gün elbet hak ettiği yere gidecek düşüncesi ile sabır ediyorum...tam 15 ay oldu...gesana girdiğimde 2500 gram altın bozmuştum..altın uçtu bu çakal ise geriledi...aynı gemideyiz ve aynı dertlere sahibiz...ALLAH yardımcımız olsun diyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Gesan' ın sırası gelecek sn. Keko Hocam.
beni umutvar eden bir konu da şudur..gesan enflasyon muhasebesinden 1,441 milyar tl zarar yazmıştır ki bu zarar kağıt üzerinde olan ve gerçekte yapılmamış bir zarardır...ileride enflasyon muhasebesi kalktığında net kar 903 milyon değil de 1,441 + 903 =2,344 milyar olacağıdır...bir başka bir konu da europower iştirakinin artık trafo üretimine başlayacak olmasıdır ve bunun da ciro ve karları artıracak olmasıdır...başak bir konu da byd ile yaptığı işbirliğinin gesanı global bir oyuncu olması yönünde konumlandırmasıdır...2026 yılında bu hedefler yolunda bir gelişim dönemine gireceğini düşünmemdir...
patronun yatırımcı düşmanı bir borsacı olması ve tahtada da ky ların oranın yüksek olması bizi ilerde de sıkıntıya koymaya devam edecek görünüyor...aslında patron baskı kurmaz ise yatırımcı genel olarak bu hisseyi seviyor ve ilgi gösteriyor..köstek olmasalar zaten ky bu hisseyi götürebilecektir diye düşünüyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
............................ASTOR................. .GESAN.......
Dönen varlıklar.......35,814 milyar.........21,250 milyar
nakit ve benzerleri....1,275 milyar.........691 milyon
kısa vadeli borç.........17,317 milyar.......8,093 milyar
ciro..........................35,290 milyar.......20,597 milyar
brüt kar.....................13,039 milyar.......4,901 milyar
net kar.......................7,668 milyar.........903 milyon (eğer EM.olmasaydı 2,344 milyar olacaktı )
piyasa değeri..............195,448 milyar......21,592 milyar
sermaye.....................998 milyon...........460 milyon
dolaşımdaki pay...........%36,74...............%30,80
görüldüğü gibi ciro olarak astor gesandan %71 daha fazla iken piyasa değeri olarak tam 8 kat fazladır...bunun nedeni benim gördüklerime göre gesanda trafo fabrikası yatırımı ve bu yatırımın oluşturduğu finansal yüktür...bu trafo fabrikasının devreye girmesi ile vede byd ile işbirliğinin olumlu etkileri ile aradaki cironun hızla kapanacağını ve net karlılıkta aradaki farkın kapanmaya başlayacağını düşünüyorum...tabi dediğim gibi enflasyon muhasebesinin olmayan giderlerine de bir çare üretirlerse karlılık birden bire çok artabilir...gesanın yenilenebilir enerjideki gücü ve sektörün canlılığı gesanı önümüzdeki süreçte olumlu etkileyecektir...
biliyorum astor da yoğun çalışıyor ama en azında yaptıkları bir kat bile olmayan ciroya karşılık 8 kat fazla değer görmesi ucubesinin zamanla kapanacağını düşünüyorum...beni umutvar eden en önemli konulardan biri de bu devasa farktır..
ben bu hisseye girdiğimde aselsan 15 tl idi suan düşmüş hali 300 tl nerdeyse 20 kat gitti. gesan 200 tl olsa bile zarardayım. patronlar gesanı zaten tepeden sattı çıktı. küçük ortak 70 lerdeyken hisseyi blok 55 e sattı hisse 38 düştü. gesan 10 kat gitse bile yatırımcısı olarak yaşadığımız stres bize kar. Kaybettiğimiz parayı yine burada bekleyerek kazanacağız başka çaremiz yok. O şirkettten o şirketine fatura kesip muhasebe hilesi yaparak karı eritiyor. nisan ayında genel kurul olacak bakalım paşalar kaç para huzur hakkı alacak aylık göreceğiz. Birlik olup sosyal medyanın gücünü kullanmalıyız. adalet artık sosyal medyada.
Yer İmleri