Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 321/1014 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421821 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,561 - 2,568 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. insanın en azından başını sokabilecegi sıgınabilecegi bir ev almasının kendimce gerekcesini şu sekilde acıklayabilirim
    şimdi bir insanın birikimini elinde tutabilmesi kolay degildir ve risklere acıktır ve bu risk faktörü birikimini elinde hangi kıvamda tuttuguyla yakından ilişkilidir yani ne kadar katı halde tutarsa birikimin ucup gitme riski azdır ama sıvı veya gaz veyahut sanal bir birikim olarak tutarsa o birikimin uçma ihtimali o kadar yükselebilir
    örnegin murtaza emmi bir daire almıştır 10 sene önce ve hala satmadıgı icin ki hala elindedir ama melih amca 10 sene önce ki parasını faize borsaya tahvile bankaya yatırarak oh be ikiye katladım dicekken ulkede kaotik bir ortam oluşur ve parası gözü önünde erir ve can havliyle bari yarısını kurtarayım diye satış yaparak dımdızlak kalır ortada
    murtaza emmi ise sıcak evinde oturmaya devam etmektedir
    yani demem o ki en azından bir tanecik ev sahibi olmanın avantajı insanın daha cok zengin olma sermayeyi 5 e 10 a katlama hırsı sebebiyle elindekini de carcabuk kaybetmesini önlemesidir
    ama bir ev yetmez iki olsun iki de yetmez 5 olsun konusu tartışılabilir tabi

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Amerikadaki emekliler daha zor durumda

sen hic 75 yasinda supermarkette kasiyerlik yapan turk gordunmu?

yada 85 yasinda sirkette ofis isi yapan yada 70 yasinda guvenlik gorevlisi

Butun bu insanlarin emekli maaslari var ama hala calisiyorlar

ABD ye geldigimin 2. veya 3. senesi guvenlik gorevlisiydim bir hastanede. Birlikte calistigim adam 70 in uzerindeydi ve bir gun sordum neden bu yasta calisiyorsun diye cunku Turkiyede boyle bir sey yok

Cenaze masraflarim icin calisiyorum

Sakami yapiyorsun?

Hayir

Ya ben anlamadim

Burada Amerikada insanlar oldugu zaman cenaze masraflari cok yuksek olur o yuzden bir cok insan kremasyonu secer ama ben yakilmak istemiyorum. Hickimse senin cenazeni kaldirmaz ama kimse ustlenmezse belediye cenazeni kaldirip faturayi da en yakinda akrabana yollarlar. Boyle utanc verici bir sey olsun istemiyorum.
    ----------------------------

Turkiye bir cennet. Olmeye para vermiyorsun hic degilse..

Ya buradaki insanlar neden bu kadar cahil?
    harbiden kötüymüş. yalnız türkiyede 70 üstü çalışan göremezsin çünkü kimse almaz, alsalar görürdün

3. 1960 istanbul manzarası fransız filmden alıntı https://www.youtube.com/watch?v=-rl9N-gh77Q

4.  Alıntı Originally Posted by kutsi Yazıyı Oku
    1960 istanbul manzarası fransız filmden alıntı https://www.youtube.com/watch?v=-rl9N-gh77Q
    keşke o yıllarda kalsaymış istanbul...1957 de donla denize giren yoktu.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
    amerikadaki olumsuzlukları sayıp duruyorsun ama orada yaşamaya devam ediyorsun ve amerikanın bunca sıkıntılarını neden senelerce cekmek zorunda kaldın aslında bu sorum bireysel olarak sordugum bi soru degil genelde avrupadaki gurbetciler de vah vatanım ahh vatanım deyip deyip euroları cukka yapıp duruyorlar ve vatan millet sakarya deyip bin euroya bankaya gidip terhis dekontunu alarak askerlikten bile muaf oluyorlar
    yani kısacası yurtdısında yasayanları o ulkelerde yasamaları icin zorlayan mi var da bu kadar şikayet etmelerine ragmen hala geri dönmüyorlar
    kefenin cebi yok sonuçta kazan kazan nereye kadar
    ya kazanmaya devam etsinler ya da oraları kötü göstermesinler ya da kötüyse oraları terkedip vatana geri dönsünler
    yütübde amerikadaki türk yütübür enflasyonu var kamerayı eline alan araba galerisi gezip 3 5 bin dolara fıstık gibi arabaları gösteriyo sonra ordan cıkıp marketleri gezip tabiri caizse sudan ucuz bonfileleri lob lob etleri gösteriyo sonra giyim magazasına gidip kıyafetlerin ne kadar hesaplı oldugunu anlatıyo
    bi başka yütübür çalışdolaş programıyla gitmiş iki haftada bin doların epey üstündeki peyçekini gururla kameraya dayayarak insanların gözüne gözüne sokuyo
    diğer yütübür bi dönüm arazi icindeki süper evi gezdiriyor agız suyu akıtarak
    başka bi yütübür burda biriyle yolda karsılassanız hemen size selam verir bankaya gittiginizde kapıda karşılanırsınız insanlarının içinde kötülük sezemessiniz huzur var para var bar var disko var kimse kimseye karışmıyor tam anlamıyla özgürlük var diyo
    bunları izleyen benim gibi genc türkler de biz de mi gitsek diyoruz işte
    hatta o vidyolara yorum yapan gençlerin yorumları iç bile burkuyo cünkü nerdeyse yalvarma modunda email kontak bilgisi istiyor vidyocu yütübürden ki belki oralara gitmesine yardımcı olur diye
    benim altimda da fistik gibi araba var simdi sana bir sorum var

senin altina Hummer vericem ABD nin en pahali arabasi galiba 90 bin dolar benzinde benden

Ama koy yok kasaba yok hatun zaten yok en yakindaki deniz camur gibi ve insan eti yiyen (flesh eating bacteria) var yani yuzemezsin ve hicte guzel bir kiyi degil

Bir de Turkiyede senin altina Renault 12 vericem ama bununla Mutevazi olalim Cesme Ilica plajina gidiyorsun. Kumrunu yiyorsun, mis gibi denizde yuzuyorsun. Plajda futbol oynuyorsun kari kiz takiliyorsun neyse. Ortalikta bir tane zenci yok hava cok guzel. Deniz camur gibi degil. Ama en onemlisi doyasiya yuzuyorsun ama cebinde 50 lira kalmis
    --------------------

Hangisini tercih edersin?

-------------------------------------------------

Ben 24 yildir ABD deyim bak herhafta sonu hanimla kahvaltida karsi karsiya oturuyoruz simdi Izmirde olsak sunu yapardik bunu yapardik muhabbeti. Hayat geciyor ve biz curuyup gidiyoruz

ABD deki Turk ailelerin %99 u bu durumda. Tatile cikmak imkansiz cunku anane babane torunu gormek istiyor o yuzden 2 haftalik tatilimizde TR ye gidiyoruz. ABD de hicbir sirket ayni anda 2-3 haftadan fazla izin vermez. TR ye bi iniyorsun jet lag den beynin donuyor.Kendine gelmen 3 gun. Anane babane de ABD ye gelse bile burada mutlu olmuyorlar 3 aydan fazla kalamiyorlar. Bazisi hic gelemiyor cok yasli mesela benim annem gibi.

Cebimde iki pasaport var ucak biletleri komik derecede ucuz ama Turkiye haricinde hicbir yere gidemiyorum.

Oysa gir facebook a TR de ki arkadaslara bakiyorum dunyayi geziyorlar hemde Turk pasaportuyla

Gurbet igrenc bir sey o kadar igrencki. Cunku 2. sinif vatandassin. Yanlis anlama kimse seni dusuk gormuyor Almanya gibi ama hayat kalitesi cok dusuk. Eskiden fakir ulkenin 1. sinif vatandasiydim etrafimdaki insanlarin seviyesi geliri yasam tarzlari ust siniftandi. Simdi ulke zengin hemde baya zengin ama bana bir faydasi yok etrafimdaki Turkler hep gecekondudan cikma. Bu ulkede hersey cok geri.

Hangi ulkeye gidersen git entellektuel kesim nufusun %1-2 sidir. Onun icine girmezsen hayatin zehir oluyor. Is bulacaksin evleneceksin ev alacaksin hep cevre sayesinde olur. Yurtdisina tasininca hayata -20 den basliyorsun.

ne kadar anlatsam bos sen gel amerikaya taksici ol, okey bir daha yazmiycam

6.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    keşke o yıllarda kalsaymış istanbul...1957 de donla denize giren yoktu.

bunlar köpekbalıklarından daha tehlikeli ...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by EKaya Yazıyı Oku
    bu kadar kötüydü amerika
    neden burada güvenlik görevlisi olmadınız..
    oysa gayet güzel kazanıyor hepsi.
    ama haklısınız
    buranın cenazesi süpperdir.
    mersoyla taşınınca insan olduğunu hatırlar birey.
    yaşamı az tuhaftır ama..

alamanlar da olmasa bundan da mahrum kalırdık

ekonomik olarak gezegenin tek başına 25% boyu olan
    kapital fırsatlar ülkesinde kötü deneyim olmuş sizin için..
    ha deyince dönememeniz üzücü tabi.
    neden gitmiştiniz ?
    çalşma izinleri filen.
    bunca yolu güvenlik görevlisi olmak için tepmemişssinizdir.

burası sosyal land güzeldir..
    hiç çalışmadan
    sosyal ıngalarla mağdurum diyerek yaşabilirsiniz. amerikada ölürsünüz.
    eğitim ne kadar düşükse okadar şanslısınız.. bu da ters
    eğitim eksi değerdir hatta.
    gezgenin 25% boyunda ekonomi yada dünya lideri olmazsınız ama..
    devleti emzikleyerek, genede o sanrıyla kral gibi yaşabilirsiniz.
    Kozyatagindaki sokak pazarindaydim gecen yaz
    bir ciftle tanistim kari koca Isvicreden goc etmisler
    bende delimisiniz dedim Isvicre birakilip buraya gelinirmi? (ABD den geldigimi caktirmadan)
    basladi adam el kol hareketleri yapmaya iste sen gurbet nedir biliyormusun bilmeden konusuyorsun falan

sonra hanimi sozu aldi. ISvicre den 65 yasinda emekli olmayi beklemektense TR ye kesin donus yapip 1500 TL TR den almaya baslamislar ama cok mutluyuz burada dedi. 51 yasinda baslamis emekli maasi almaya. Isvicrede kalsa beklese olecekti orada. Bizim DNA miz onlarla ayni degil, bizler 100 yasina kadar yasamayiz. Onlarin emeklilik sistemi bize uymuyor.

Turkiye bir cennet yeterki paran olsun.

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    benim altimda da fistik gibi araba var simdi sana bir sorum var

senin altina Hummer vericem ABD nin en pahali arabasi galiba 90 bin dolar benzinde benden

Ama koy yok kasaba yok hatun zaten yok en yakindaki deniz camur gibi ve insan eti yiyen (flesh eating bacteria) var yani yuzemezsin ve hicte guzel bir kiyi degil

Bir de Turkiyede senin altina Renault 12 vericem ama bununla Mutevazi olalim Cesme Ilica plajina gidiyorsun. Kumrunu yiyorsun, mis gibi denizde yuzuyorsun. Plajda futbol oynuyorsun kari kiz takiliyorsun neyse. Ortalikta bir tane zenci yok hava cok guzel. Deniz camur gibi degil. Ama en onemlisi doyasiya yuzuyorsun ama cebinde 50 lira kalmis
    --------------------

Hangisini tercih edersin?

-------------------------------------------------

Ben 24 yildir ABD deyim bak herhafta sonu hanimla kahvaltida karsi karsiya oturuyoruz simdi Izmirde olsak sunu yapardik bunu yapardik muhabbeti. Hayat geciyor ve biz curuyup gidiyoruz

ABD deki Turk ailelerin %99 u bu durumda. Tatile cikmak imkansiz cunku anane babane torunu gormek istiyor o yuzden 2 haftalik tatilimizde TR ye gidiyoruz. ABD de hicbir sirket ayni anda 2-3 haftadan fazla izin vermez. TR ye bi iniyorsun jet lag den beynin donuyor.Kendine gelmen 3 gun. Anane babane de ABD ye gelse bile burada mutlu olmuyorlar 3 aydan fazla kalamiyorlar. Bazisi hic gelemiyor cok yasli mesela benim annem gibi.

Cebimde iki pasaport var ucak biletleri komik derecede ucuz ama Turkiye haricinde hicbir yere gidemiyorum.

Oysa gir facebook a TR de ki arkadaslara bakiyorum dunyayi geziyorlar hemde Turk pasaportuyla

Gurbet igrenc bir sey o kadar igrencki. Cunku 2. sinif vatandassin. Yanlis anlama kimse seni dusuk gormuyor Almanya gibi ama hayat kalitesi cok dusuk. Eskiden fakir ulkenin 1. sinif vatandasiydim etrafimdaki insanlarin seviyesi geliri yasam tarzlari ust siniftandi. Simdi ulke zengin hemde baya zengin ama bana bir faydasi yok etrafimdaki Turkler hep gecekondudan cikma. Bu ulkede hersey cok geri.

Hangi ulkeye gidersen git entellektuel kesim nufusun %1-2 sidir. Onun icine girmezsen hayatin zehir oluyor. Is bulacaksin evleneceksin ev alacaksin hep cevre sayesinde olur. Yurtdisina tasininca hayata -20 den basliyorsun.

ne kadar anlatsam bos sen gel amerikaya taksici ol, okey bir daha yazmiycam
    Senin Türkiye'n gelmiş. Paraya kıy ziyaretleri sıklaştır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 321/1014 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •