Artan

57,00 49.45 18:10
32,56 10 18:10
5,28 10 18:10
78,65 10 18:10
42,24 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 18:10
146,70 -9.94 18:10
19,40 -9.94 18:10
10,69 -9.94 18:10
323,50 -9.76 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.605.207.559,09 18:10
8.186.928.980,50 18:10
8.168.381.873,70 18:10
6.502.315.631,32 18:10
6.415.017.036,70 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 971/1024 İlkİlk ... 4718719219619699709719729739811021 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,761 - 7,768 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Reis te iki gundur yuzu iyi gulec oldu, basaksehir ve fb sayesinde- bole olmasi sevindirici..........

Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    reis halleder
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    SGK da emeklilik olene dek hatta, olen in esi calismiyor ise onun da vefatina yada kizi ise o evlenmedikce sonuna dek maas odemesi var...
    Ama BES te ole degil, biriken birikim in belli bir senede odemesi olacak yada toplu odemesi-
    olene kadar vs degil, ikinci emekli maasi yutturmaca zaten...........
    BES yerine 3-5 sene icinde 100.000 ISYAT biriktirsin, omur boyu 1.250 TL. maasi kendi yaratsin.

Yillar once bir arkadas vardi, CIMSA'da 8.senem diye yazardi, maaliyeti sifira inmisti.

Yine FROTO'da bizim Halil BUHUR Hoca'nin maaliyeti sifira inmek uzere.

Matematik problemlerde cozum tekdir.

Simdi enflasyon ne olacak diyenler cikacaktir mutlaka.

Cimento Fabrikasi gibi, otomobil fabrikasi gibi yatirimlar enflasyondan etkilenmez pek, konutlar gibi.

3. 2001'den sonra hem dolar hem euro deli gibi fırlamış (

yaklaşık 20 yıllık EURO grafik

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171
     Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Ben full tl deyim şu an ama "devalüede " olmaz biraz iddialı bu faiz düşmanları başımızdayken. Eğer FED faiz arttırır ve sen inatla arttırmassan, dolar 5 lirayı bir 2-3 günde bulabilir, buna devalasyon demeyip ne denmeli? 2016 Kasım da zaten devalasyon oldu. 2 günde değil 1 ayda oldu ama devalasyondu bunun adı. Sen faiz ile inatlaşan bir hukumete sahip oluğun sürece, devalasyon olacaktır. Şu an kurun göreceli düşmesinin (ki tüm gelişmekte olan ülkelerden ZAYIFIZ) tek nedeni FED in faiz arttırımının Aralık'a kadar yapmayacak olması beklentisidir. Aralık da şüpheli.Bu bağlamda şu anda kur 3.30 lara düşemiyorsa, 3.50 üstünde kalıcı oluyorsa, devalasyon riski en üst düzeydedir yorumu yapılabilir. FED lk faiz artışında ya da bizim MB nın ilk faiz indriminde ya da FED faiz artttırımına karşılık bizim MB nin faiz arttrımamasında, FULL dolara geçmek mantıkldıır ama bence Kasım ayına dolar alımı mantıkldır ya da 3.34 gelirse GAP kapatmak için, o zaman yüklü alım yapılabilir şu an.
    devalasyon olmaz demedim..serbest kurda birden olmaz dedim..ekonomik olarak ikisi arasında ciddi fark var..birinde halk birden cebindeki paranın eridiğine şahit olur...diğerinde ise uyutulur...kanıksanır....zaten 1.80 den 3.94 e giderkende böyle oldu..Asıl sıkınrı stagflasyonda olur..enflasyon yüksektir ama ekonomi büyümez.İşsizlik artar..toplum bunalıma girer..vs.vs....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    BES yerine 3-5 sene icinde 100.000 ISYAT biriktirsin, omur boyu 1.250 TL. maasi kendi yaratsin.

Yillar once bir arkadas vardi, CIMSA'da 8.senem diye yazardi, maaliyeti sifira inmisti.

Yine FROTO'da bizim Halil BUHUR Hoca'nin maaliyeti sifira inmek uzere.

Matematik problemlerde cozum tekdir.

Simdi enflasyon ne olacak diyenler cikacaktir mutlaka.

Cimento Fabrikasi gibi, otomobil fabrikasi gibi yatirimlar enflasyondan etkilenmez pek, konutlar gibi.
    Benim de Froto'da 7. senem.
    Tuprs'da 4 doldu.
    Hekts'da 3 bitti.
    Kendi halimde takiliyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    BES bir zorunlu tasarruf sistemidir.
    Buyuk bir yapinin bireye dayattigi bir sistem bireyin lehine calismaz.
    Fonlarin ortalama getirisi ortadadir.
    Bir de o fonlardan yasayanlari dusunun plazalarda masa basinda facebookta, twitterda salla basi al maasi pozisyonunda olanlari.
    Akli olan oturur, okur, arastirir finansal yonden kendini gelistirir, kendi tasarrufunu, kendi yatirimini yapar.
    Syg,

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    powerpc'nin agresif ve biraz da takıntılı tarzını desteklemesem de temelde ne yazık ki haklı olduğu noktalar var. Bizler full TL'ye yatırım yapmakla aslında çok büyük bir risk alıyoruz. Zira artık TL çok spekülatif bir para birimi. Bir para biriminin değeri çok anlık ve o para biriminin otoritesi (tcmb) tarafından kontrol edilemeyecek şekilde dalgalanabiliyorsa, ne yazık ki artık o para birimiyle ticaret yapabilmek te mümkün olmuyor. Ticaret döngüsünün içinde her geçen gün azalan bir para biriminden de milli para birimi olarak ancak
    kanuni zorunluluklar çerçevesinde bahsedebiliriz.

Burada tcmb'nin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekli, son 5 ayda bu denli yüksek fonlama faizine rağmen TL sepet bazında %10 değer kaybetti. Bizler yanılgıya düşüp dolar kuruna bakıyoruz, ancak enflasyonu belirleyen parametreler çoğunlukla sepet kur ve ağırlıklı olarak euro ile korelasyon gösteriyor.

TL'nin yanlış yönetildiğini ve güvenilmez bir para birimi olduğunu kabul edelim. Ben de TL'ye yatırım yapıyorum ancak tıpkı borsalarda oluşan bir momentum trading döngüsü gibi yüksek risk alarak yüksek getiri için bu yönde karar alıyorum.

Hepimiz bir stadyumun içindeyiz. Stadyumun dışına çıkmak için ufacık dar bir kapı var. Maçın en heyecanlı anı olduğu için maç bittiğinde o kapıdan hiçbir zaman geçemeyeceğimiz aklımızın ucundan bile geçmiyor.

Maçı en heyecanlı yerinde bırakıp , herkes coşmuşken usulca o dar kapıdan geçip gidenler gerçek kazananlar olacak. Şu anda 2. yarının başlarındayız. En heyecanlı yere çok az kaldı. İşte o an geldiğinde , o coşkuyu hissettiğimizde (%14 TL faiz , 3.4X dolar kuru) ben şahsen psikolojik olarak bu hazzı bırakıp o kapıya yönelip yönelemeyeceğimden emin değilim. burada tam olarak bir zihinsel bağımlılıktan bahsediyoruz.

Yukarıda tasvir ettiğim o heyecanlı anı hissedip , bu orgazmı tam da yarıda kesip atabilecek olanları, irade ve nefislerini kontrol edebilmedeki güçleri ve buna bağlı kazançlarından dolayı şimdiden tebrik ediyorum
    10 numara 5 yıldız

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Bazen Bes sirketlerinin benim ilgilendigim hisselerdeki alimsatim zamanlamalarina bakiyorum ve goruyorum ki el elin essegini turku cigirarak ariyor.
    Syg,

Sayfa 971/1024 İlkİlk ... 4718719219619699709719729739811021 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •