Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 335/1014 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,673 - 2,680 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu videoda tanıtımı yapılan ülke Türkiye ise... bizim yaşadığımız ne?
    Beklentiyi ne kadar yükseltirsen hayal kırıklığı o kadar fazla olur bakmadım ama ada sedef adası sanırım gösterilen , hayatında bu adaya giden kaç İstanbul'lu vardır ki ?

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Vergi sisteminde anladığım kadarıyla kazanç elde eden için uygulanan limitler örneğin yıllık kira bedeli için %5 limiti, sadece gelir elde eden üzerinde bir yaptırıma sahip. Yani kiracı o binayı pazarlık sonucu tapu değerinin yıllık %2 sine dahi kiralamış olabilir. Bu durumda maliye kiracı ile ilgili en ufak bir problem yaratmıyor ve bunun değiştirilmesi ile ilgili bir adım atmıyor.

Maliyenin yaptığı şu, kiraya verene minimum beyan bedeli olarak %5 uyguluyor. Yani eğer mal sahibi evini yıllık 10.000TL'ye kiralayabildi ise maliye bu bedeli bana örneğin 20.000TL'den bildireceksin ve 20.000TL üzerinden vergi ödeyeceksin diyor. Ayrıca enflasyon üzerinde kira artışını hiçbir mahkeme kabul etmiyor, tamamı mahkemeden dönüyor.

Bir an evvel gayrimenkul piyasası Avrupa ve aAmerika örneğinde olduğu gibi regüle edilmeli ve oturduğu evin dışında mülk edinene yıllık olarak tapu değerinin %2-%4 ü oranında emlak vergisi uygulanmalı.
    Kapitalizim mantığı budur , önce elinizdeki ineği alırlar sonra size sütünü satarlar. Beton sevdalıları şimdilik kaydıyla ineklerini beton ile kapitalizme kaptırdılar sıra kaptırdıkları ineklerinin sütünü parayla satın almaya gelecek ama bugün ama yarın kaçarı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Kapitalizim mantığı budur , önce elinizdeki ineği alırlar sonra size sütünü satarlar. Beton sevdalıları şimdilik kaydıyla ineklerini beton ile kapitalizme kaptırdılar sıra kaptırdıkları ineklerinin sütünü parayla satın almaya gelecek ama bugün ama yarın kaçarı yok.
    Devlet emlak vergilerini şu anda dar ve orta gelirli kiracılar zarar görmesin diye yükseltmiyor. Ancak konut talebi stabil hale geldikçe ve TOKI kanalıyla dar ve orta gelirli için ev arzı sistematik bir biçimde rayına oturtulduğunda, gelir vergisi kademelerinde olduğu gibi evlerin tapu değeri üzerinden vergiler ciddi şekilde artacaktır. Ayrıca birden fazla evi olanlara da ek vergiler getirilecektir. Bu durumla ilgili cılız işaretler var , 2019 ve sonrası emlak vergisinde daha keskin artışlar bekliyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by yosunga Yazıyı Oku
    Beklentiyi ne kadar yükseltirsen hayal kırıklığı o kadar fazla olur bakmadım ama ada sedef adası sanırım gösterilen , hayatında bu adaya giden kaç İstanbul'lu vardır ki ?
    Sadece ada değil ki mes'ele. Bu reklamda oynayanlar Türk ise, sokakta benim gördüklerim nereli? :D

5. Hatırlayan vardır bu evi 2014 den beri paylaşırım ilanını, beğendiğim için o tarihten beri de satılamamıştı

Bu kez sahibi koymuş 850 civarları istenirdi hep
    ilk defa 715K$ ya düştü fiyatı.

KELEPİR SELÇUKLU KONAKLARINDA SAHİBİNDEN SATILIK 4+1 LÜX DUBLEX
    İlan No: 458149868
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak...58149868/detay

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. emlek vergisinin temelinde yatan neden nedir ki
    yani avruapada ve amerikada olması bu verginin mantıklı oldugunu gösterir mi ki
    benim mantıgıma göre vergi sadece kazanç getiren bir aktiviteden alınmalı
    vatandaş evi almış alırken bir vergi ödemiş kiraya vermiş o kiradan da vergini almışssın eee sen daha neden her sene vergi almaya devam ediyorsun ki ölene kadar
    vergilerde mantık arama derseniz yapcak pek bişi kalmıyor tabi

7.  Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
    emlek vergisinin temelinde yatan neden nedir ki
    yani avruapada ve amerikada olması bu verginin mantıklı oldugunu gösterir mi ki
    benim mantıgıma göre vergi sadece kazanç getiren bir aktiviteden alınmalı
    vatandaş evi almış alırken bir vergi ödemiş kiraya vermiş o kiradan da vergini almışssın eee sen daha neden her sene vergi almaya devam ediyorsun ki ölene kadar
    vergilerde mantık arama derseniz yapcak pek bişi kalmıyor tabi
    Emlak vergisi para piyasasındaki zorunlu karşılıklar gibidir, çok fazla düşürürseniz balon oluşur, emlak varlığının spekülasyon amaçlı kullanımı kaynakların ranta akmasını sağlar. Rant büyümeyi sağlıyormuş gibi gözükse de aslında önemli olan gelişmeyi sağlamaktır. Bu şekilde gelişme sağlanamaz.
    Gelişmiş tüm ülkelerde barınma hakkı temel bir hak olarak görülür ve bu enstruman üzerinden balon oluşmasının önüne geçilmek istenir. Amerika bu konuda çok kısa bir süre taviz vermiştir, bunun bedelini de çok ağır ödemiştir.

Ülkedeki sermayenin verimli yatırımlara kaydırılması ve katma değerli üretimin teşvik edilmesi için regüle edilmiş bir gayrimenkul piyasası esastır.

Varlık vergisine ben de karşıyım , ancak gayrimenkul konusunda yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı çeşitli regülasyonların uygulanmaya başlanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.

Kaynaklarımız zaten çok kıt, bu konu ülkemiz için özellikle önem taşıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    - Öğrencilik doğru askere gitmedik. çalışmak için yüksek lisans kaydım var. Bakaya düşersek ekmeğimizden oluruz.

Uber korsan değil. Korsan bir kuruluş türk kızılayı ile işbirligine girer mi? Pazartesileri kan verme merkezlerine überle yolculuk yaparsan gidiş dönüş ücretsiz.

https://www.uber.com/tr/blog/turk-ki...bagisi-kanver/
    hımmm.. demek aynı zamanda asker kaçağısın, milli birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz şu günlerde vatan borcundan kaçtığın gibi, bir de bunu legalize etmek için master yapıyor gibi görüntü veriyorsun.. devamsızlık yaptığın bu yüksek lisans kontenjanını boşu boşuna işgal ederek- hem eğitimde fırsat eşitsizliği yaratıyor hem de milli servete zarar veriyorsun.. dosyan iyice kabardı

ben de 6 sene kaçmıştım askerlikten, ilk bir kaç sene yüksek lisans filan idare ettim, ama sonra uğraşamadım kayıtla falan, polis defalarca yakaladı beni- ama polis çok hoşgörülüydü her seferinde, hiç işlem uygulamadı (yapması gereken işlem beni doğruca askerlik şubesine teslim etmekti, onlar da anında kışlaya gönderecekti).. sonra baktım bedelli çıkacağı yok, babamların baskısından da bunaldığım için gittim teslim oldum askeriyeye.. 3 ay sonra bedelli çıktı

Sayfa 335/1014 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •