Sayfa 76/1024 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 601 - 608 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    TL'de çöküş 22 mayıs 2013'de başlamıştır,yani FED'in tahvil alımını sonlandıracağını söylediği zaman. bundan sonra tüm hesaplamalar o günden başlamalıdır. 2003-2013 arası bol USD dönemi sizi yanıltır, bir daha o dönem gelmeyecek. bundan sonra uzun yıllar o dönem yenen hurmalar tırmalayacak. daha sürecin ortasında bile değiliz, daha çok şaşıracaksınız.
    Bütün bunlar doğal ve mantıklı gelişimler olmakla birlikte, ufak bir detay önemli, politikacıların söylemlerinde dolar vurgusu artıyor. Örneğin gecen senelerde %70 faiz ağırlıklı %30 dolar ağırlıklı tonlama vardı, şimdi tersine döndü. Şundan eminim politikacı doların yüksekliğinin *kendine* daha doğrusu oy potansiyeline zarar vermeye başladığı algısına girerse durum farklı gelişebilir. Zira düşük faizin ekonominin içinde bulunduğu hastalığa çare olacağını düşünen bir politikacı , eğer doların ölüm tehlikesi barındırdığını düşünmeye başlarsa söylemde olmasa bile eylemde ilk refleks olarak en tehlikeli olanı bertaraf etmek için hamle yapabilir. Bunu söylemde yapmaması fiiliyatta yapmayacağı anlamına gelmez.
    Döviz kuru ve buna bağı tüketici güven endeksinin seçimlerdeki oy oranlarıyla çok büyük korelasyon gösterdiği görülmüştür.

Şunu unutmayalım ekonomiyi yönetenler şu an isteseydi dolar kurunu 3.00 TL de tutabilirdi. Bunu yapmamalarının tek nedeni benim senin değil , politikacıların düşük faizin yararının yüksek döviz kurunun zararından daha fazla olduğu düşüncesine sahip olmalarıdır. Bunu hangi dünya görüşü ve saikle yaptıkları da çok önemli değildir zira halktan oy onayı almışlardır. Politikacıların bu konudaki baz düşünceleri tabii ki değişmez, ta ki yukarıda belirttiğim daha tehlikeli olarak algılanabilecek oy potansiyelindeki düşüş fark edilene kadar. Böyle bir düşüşü fark etmek için genelde politikacılar sağlam kanıtlara ihtiyaç duyarlar, yani halkın serzenişleri ve eleştirilerinden ziyade son kertede resmi bir kanıt beklerler. Bu resmi kanıt yakın tarihli bir seçim yada referandum olabilir. O yüzden önümüzdeki referandumda istediklerini onayı alamamaları durumunda temel politikalarını bir süreliğine askıya alacakları yeni bir tedbir düşünebilirler. Böyle bir durumda dövizin artışının sınırlanma ihtimali belirir.

Ancak söylediğim gibi böyle bir gelişmenin olabilmesi için karar vericilerin tartışılmaz sağlam bir kanıt görmeleri gerekir. Bu kanıt herkesin düşündüğü gibi ekonomideki kötüleşme değil, halkın desteğindeki düşüştür.

powerpc'nin söylediği senaryo ekonomideki kötüleşmeye rağmen, halkın oy desteğinin düşmeyeceği bir durumda söz konusu olabilir. Bu ihtimalde seçmenin ideolojik tercihlerinin gücüyle doğru orantılıdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Her ay bin güçlükle şekebank 11.5 veriyor burgan ise 12:39 verdi geçen hafta

Sent from my Grande using hisse.net mobile app

Burgan 12.30

Şeket $ a 2.5 veriyor malesef ve bankadan para taşımakta zor

5. '' The artificial printing of money which if any ordinary person did they'd go prison for a very long time .''

Adam haklı !

https://www.facebook.com/anonews.co/...c_ref=NEWSFEED
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    yeni giriş +170K

32-45 gün

burgan 12,50
    odea 12,50
    fiba 12,50
    a bank vov 12,15
    teb marifetli 11,75
    ing e turuncu 12,50
    enpara %11,25
    finansbank çift sarılı %11,45
    denizbank %11,50 (e-mevduat)
    garanti 11,80
    halk 11,50
    ziraat 11
    akbank 12
    vakıf 12
    işbankası 11
    yapı kredi 11,60 (1m üzerine 11,90 duydum)

kısaca 11 in altına oran kalmadı ay sonuna kadar küçüklerde %13 leri görürüz..

ytd..
    Büyük bankalar %12 ye gelmiş. Bunun yukarısının da olma ihtimali yüksek. hafta sonu dolar 3.74 - 3.75 arası seviyeleri gördü. Şu an 3.70 seviyelerinde. Fed faiz arttırımına gitmedi sebebi o olabilir mi; oysa fed'in bu ay fazi arttıracağı söylentilerini medyadan takip ediyoruz. Yani doların geri çekilmesinin başka bir nedeni mi var? Yoksa kar realizasyonu mudur? Çünkü bir hafta içinde hızlı yükseldi. Bakalım önümüzdeki hafta nasıl başlayacak.

merhaba ,

eski forumda vardı acaba güncel vadeli altın mevduaat oranları nasıl ?

teşekkürler

8. USD için ICBC 3 % veriyor daha fazla çıkmadılar...
    Burgan 3.5% verdi.....cuma günkü rakamlar tabii....

Biraz trade yapayım dedim beceremedim.....dolar düşüyorken 3.56'dan sattım daha da düşecek diye... yükselmeye başladı cuma günü 3.72'den tekrar aldım....

En iyisi kımıldamayıp beklemek .....Burgan'a bağladım gitti.......

Sayfa 76/1024 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •