Sayfa 1005/1024 İlkİlk ... 5505905955995100310041005100610071015 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 8,033 - 8,040 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    ne yapacan işte ülke militarist bir hal aldı, emir demiri kesiyor.
    Emir demiri keser de daha ben bu dünyada para'yı kesebilecek bir şey görmedim.
    Yani mantık şu para emir'i keser, emir de demiri.... Bekleyip göreceğiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Nasıl olsa havadan gelen paralar için hesap sorulmayan BES ler var. Çalışanları yılda BONUS alarak 2-3 kez yurt dışına tatile gidecek diye milletin paralarını bu tip bonolara yatırıp duruyorlar. Belki yatırımları içinde çok büyük yer tutmasada bence ahlaksızca , hoyratça kullanılan para olduğu için rahatlıkla bu tip özel sektör bonolarının baş alıcısı oluyorlar. Sonra Zorunlu BES niye ilgi görmemiş de falan filan. Neyse en azından aziz Türk milleti zorunlu BES ten %60 iptal ile bu konuda uyanık davrandı , bu bile bence bir ileleme.
    Tüm bunların yanında BES fonlarını hazine kağıtlarının fiyatlarını baskılamak için de kullandıklarını düşünüyorum. Örneğin kağıt belirli bir seviyenin altına düşmüyor, yüksek kalıyor, hemen bir BES fon girip o kağıdı zararına da olsa faizini düşürmek için pozisyon alıyor.

2-3 yıl önce yıllık getirisi %9-11 arası olan bir hazine tahvili çerçevesinde işlem yapan bir BES fon yıllık %2 getiri sağlamıştı. Ben de meraktan tanıdığım kişilere sordum. Bu nasıl oluyor diye. Yani adam hiç işlem yapmasa alsa dursa zaten %10 getirisi olacak. Cevap basit: diyor ki aziz bes fon yöneticisi; biz hazine tahvilinin getirisini hedeflemiyoruz, biz o tahvili trade ediyoruz ve o trade üzerinden getiri hedefliyoruz. Aferin. yıllık nominal %2 .Otur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Uğur civelek bugün sağlam bir kapak yapmış,

Yeni Tarım Bakanı, birkaç yıl sonra başta kırmızı et olmak üzere tarım ürünü ithalatına gerek kalmadan ihtiyaçların karşılanabileceğini söyleyerek konuyu geçiştirmeye çalışıyor!

Sayın Bakana katılıyorum; birkaç yıl sonra bugün ithal ettiğimiz tarım ürünlerini içeriden karşılamak durumunda olacağız! Fakat bu durum tarımsal verimlilik arttığı ve maliyetler gerilediği için olmayacak! Köprülerin altından çok sular akacak, döviz kurları çok yükseldiği ve ithal ürün maliyetleri çok arttığı için olacak!

4. Arkadaşlar bir şey rica etsem BES fonları,Domates,Patates vs fiyatlarını kendi konu başlıklarına yazsak olur mu?Bes fonları diye bir başlık var bildiğim bu konuyu konuşmak tartışmak isteyenler oraya yazsın lütfen.Burada sadece güncel mevduat oranlarını paylaşsak?Başlığa giriyorum mevduat paylaşımı dışında herşey yazılmış çizilmiş.Güncel konular-akademik meseleler vs varsa merakı olanlar bir başlık açabilir.İki üç gündür BES mevzusudur almış gitmiş kardeşim git başlığına yazsana..

5. faiz insin returns .......

Gecmis olsun; onceki 7 kuponu tamamen aldiniz ancak 8ci kupon ile anaparayi elde edemediniz degil mi...........

Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku
    Mağdurlardan biri oldum. Umarım sizler özel sektör bonosu alırken daha seçici davranırsınız. Başka mağdur varsa özelden yazarsa sevinirim.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7. Odeo %14,10 TL
    Dolar %4,10 temdit

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 1005/1024 İlkİlk ... 5505905955995100310041005100610071015 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •