En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Tüm bunların yanında BES fonlarını hazine kağıtlarının fiyatlarını baskılamak için de kullandıklarını düşünüyorum. Örneğin kağıt belirli bir seviyenin altına düşmüyor, yüksek kalıyor, hemen bir BES fon girip o kağıdı zararına da olsa faizini düşürmek için pozisyon alıyor.
2-3 yıl önce yıllık getirisi %9-11 arası olan bir hazine tahvili çerçevesinde işlem yapan bir BES fon yıllık %2 getiri sağlamıştı. Ben de meraktan tanıdığım kişilere sordum. Bu nasıl oluyor diye. Yani adam hiç işlem yapmasa alsa dursa zaten %10 getirisi olacak. Cevap basit: diyor ki aziz bes fon yöneticisi; biz hazine tahvilinin getirisini hedeflemiyoruz, biz o tahvili trade ediyoruz ve o trade üzerinden getiri hedefliyoruz. Aferin. yıllık nominal %2 .Otur.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Uğur civelek bugün sağlam bir kapak yapmış,
Yeni Tarım Bakanı, birkaç yıl sonra başta kırmızı et olmak üzere tarım ürünü ithalatına gerek kalmadan ihtiyaçların karşılanabileceğini söyleyerek konuyu geçiştirmeye çalışıyor!
Sayın Bakana katılıyorum; birkaç yıl sonra bugün ithal ettiğimiz tarım ürünlerini içeriden karşılamak durumunda olacağız! Fakat bu durum tarımsal verimlilik arttığı ve maliyetler gerilediği için olmayacak! Köprülerin altından çok sular akacak, döviz kurları çok yükseldiği ve ithal ürün maliyetleri çok arttığı için olacak!
Arkadaşlar bir şey rica etsem BES fonları,Domates,Patates vs fiyatlarını kendi konu başlıklarına yazsak olur mu?Bes fonları diye bir başlık var bildiğim bu konuyu konuşmak tartışmak isteyenler oraya yazsın lütfen.Burada sadece güncel mevduat oranlarını paylaşsak?Başlığa giriyorum mevduat paylaşımı dışında herşey yazılmış çizilmiş.Güncel konular-akademik meseleler vs varsa merakı olanlar bir başlık açabilir.İki üç gündür BES mevzusudur almış gitmiş kardeşim git başlığına yazsana..
faiz insin returns .......
Odeo %14,10 TL
Dolar %4,10 temdit
HUAWEI MT7-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri