-
''Devletler bizleri kendi çıkarları için kullanırken biz cogunluk olmamıza rağmen devletlerı kullanamıyoruz malesef.''
devletler insan için ve insanla varlar. En basit anlamıyla belirli bir amaç için bir araya gelmiş insanların oluşturduğu tüzel varlık.
bizleri bu sisteme müdahale edemeyeceğimize inandırmışlar anladığım kadarıyla sizde buna inanmışsınız . ama öyle değil insanlar birlik olursa bir çok şeyi değiştirebilir ve düzeltebilir. ama kimse yapabileceğine inanmıyor. (Cam tavan sendromu )
''Mevcut parasal sistem dürüst davranmamıza engel yalan soylersek yaşayabiliriz.''
Ben gelen hiç bir müşterime kötü bir ürünü iyidir deyip satmadım satmam da . Daha az satışım olur ama kafam rahat olur. satmadığım o ürünler yüzünden dışarıda bir kahve eksik içerim ne bileyim , sinemaya ayda bir eksik giderim .Senelik 3 5 bin lira az para koyarım kenara çok istediğim arabanın bi model düşüğünü alırım. Ama yine doğru olanı yaparım .
''Alt ve üst kesimin olmadıgını ıspatlar deliliniz var mı ?''
Alt kesim üst kesim dediğiniz nedir. parası olan ve olmayan mı ? yöneten yönetilen mi ? okumuş okumamış mı ? insanları ayrıştırmanın lüzumu yok bence illa ki ayıracak isek cehaletini kabul edenler ve bilgiye sahip olduğunu sananlar olarak ayırmalıyız bence.
Kapitalizmin savunucularının soyledıgı gıbı emek = para sen emek vermemişsin o yüzden fakirsin gibi bir yaklaşımları var.
sakın yanlış anlaşılmasın ben kapitalizmin savunucusu değilim aksine tam karşısındayım. TDK' ye göre emek ; İnsanın bilinçli olarak belli bir amaca ulaşmak için giriştiği hem doğal ve toplumsal çerçevesini hem de kendisini değiştiren çalışma süreci.
Bu durumda emeğin karşılığı bilinçli olarak yaptığım eylem karşılığında talep ettiğim buğday , un , ekmek yada para. para sadece bir araç . insanları sömüren yine insan para veya parasal sistem değil. Onlar sadece bir araç .
''Sonra sende emek ver sende benim sevyeme gel diyorsun. benim senin seviyeme çıkabilmem için bir başkasının alt seviyede olması gerekiyor.''
Benim seviyeme yaklaş dediğiniz için dünya görüşüme yaklaşın dedim . Benim baktığım şekliyle dünyada insanlar arasında fark yok . yine sizin alt kesim elit kesim deyişlerinize binaen söylediğim bir sözdü yoksa çok çalışın çok kazanın bize yaklaşın demedim. demek de istemedim.
Esas konu Bes sistemine gelecek olursak evet riskler var ama ben size daha büyük bir riskten bahsedeyim. şu an neredeyse herkes kazandığından fazlasını harcıyor. Asgari ücretlinin elinde binlerce liralık telefon, binlerce kişinin
altında binemediği halde araba var 3 5 seneye kalmadan yenisiyle değiştiriyorlar örnekler çoğaltılabilir . bes de devletin insanlara tasarruf yapın deme şekli . aylık 3 5 bin lira geliri olupta borsadan anlamayan yada vakti olmayan, sürekli dövizi altını tkip etmek istemeyen için devlet katkısıyla düşünüldüğünde çok da kötü olmayan bir seçenek. Artıları eksileri tartışılabilir. ihtiyatlı olmak da fayda var . ama tukaka deyip kenara atmamak lazım. OYAK' ı göz önünde bulundurun. Aslında OYAK' ın da BES ile benzer yanları var.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri