Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 408/1014 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508908 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,257 - 3,264 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Borsa çok daha iyi getiri sağlayabilir ama o kadar da risklidir.. Türkiye genç nüfusa sahip sürekli göç alıyor, gelişen bir ülke..Emlak sektörü asla bitmez.Durgunlasır ama uzun vadede mutlaka kazandırır..Ben şu an arsalı müstakil evlere yatırım yapılmasının iyi kazanç saglayacağını düşünüyorum..Bu da benim rasyonel bakış açım..Bu yatırımı mı yaparım..Eğer bundan başka param olursa da onla da borsaya girer..Sansım kısmetim neyse onu ararım ki simdi de zaten aynısını yapıyorum..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tabiki farklı yatırımlar riski azaltır.Emlakta alım satım biraz daha yavastir.Borsada gunun fiyatından islem yaparken emlak sektörü ise 200000 binlik bir eve yüzde on pazarlık payı koyup soylesen gelen bakıp gider yüzde on düşük fiyat soyle sen aynı gün satarsin.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Tabiki farklı yatırımlar riski azaltır.Emlakta alım satım biraz daha yavastir.Borsada gunun fiyatından islem yaparken emlak sektörü ise 200000 binlik bir eve yüzde on pazarlık payı koyup soylesen gelen bakıp gider yüzde on düşük fiyat soyle sen aynı gün satarsin.

Aynı hisse senedi gibi işte...Ev diye her fiyattan almayacaksın..Ederi neyse o fiyata alırsan satarken de zorlanmazsın.Zaten evi kısa sürede paraya çevirmek icin alman gerektigini kim söyledise size hatalı bir yaklaşımda bulunmuş..

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    1 yıldır ne ysygara yaptılar burada ne psikolojiyle oynadılar..Bu foruma donanımlı adam gönderip 10 bin endeks diye bağırmadılar mı? Böyle bir psikolijide kim 10 sene tutabilir bir kağıdı..
    kim gönderdi bu foruma o donanımlı adamı, kim o ? tanışmak istiyorum o gönderenle..

ayrıca donanımlı adamı da merak ettim, benden mi bahsediyorsun ? ben hiç bir zaman 10 bin demedim, her daim boğayımdır, bilen bilir

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    kim gönderdi bu foruma o donanımlı adamı, kim o ? tanışmak istiyorum o gönderenle..

ayrıca donanımlı adamı da merak ettim, benden mi bahsediyorsun ? ben hiç bir zaman 10 bin demedim, her daim boğayımdır, bilen bilir
    Emlak forumunu kastetmiyorum.Hisse net
    borsa genel forumda açılan konudan bahsediyorum..Forumu takip edenler anladı zaten..

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Bizde 60-65 yasinda formen var, adam gecen proje de cikti ve ulkemizde biraz durdu ama su anda yeni bir proje basladi ve geri geldi, bu paranin sonu yok.............

Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    .Adam 30 sene çalışmış 3 katli evi emekli oluyor eline geçen emekli ikramiyesi ile kredi çekip ev alıyor 300 bine sonrada kredi borcunu ödeyebilmek için emekli olduğu halde tekrar çalışmaya basliyor.Garip bir döngü hiç hayalin yokmu yapmak istedigin gezmek görmek istediğin yerler yokmu 50-60 yaşına kadar calismissin hala neyin derdindesin.Neymiş cocuklar rahat etsinmis.Rahat eden çocuk o malın kiymetini bilirmi
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    .....Garip bir döngü hiç hayalin yokmu yapmak istedigin gezmek görmek istediğin yerler yokmu 50-60 yaşına kadar calismissin hala neyin derdindesin.Neymiş cocuklar rahat etsinmis.Rahat eden çocuk o malın kiymetini bilirmi

Ahhh çocuklar...benim "ama çocuklar" diyene cevabım hazır: yemişim çocukları...çocuğuna bırakabileceğin en güzel şey, seninle geçirdiği güzel vakitler...ev, arsa vs değil...zaten iyi yetişmiş bir çocuk, bunları kendisi de alır..,iyi yetismemisse, bu bırakılan mali mülkü birkaç senede çarçur eder.

Biraz daha çalışayım, biraz daha kazanayım diye...sürekli agresif, sinirli, stresli bir baba olarak çocuğuna ne verebilirsin...böyle bir ailede huzur olmaz ki zaten, çocuklara nasıl tahammül etsin böyle bir baba.

çocuğu özel okula ver, okula bakıcı bıraksın, okuldan bakıcı alsın...yemekleri bakıcı ile yesin...bu yoğun tempoda zaten hiçi görüşemiyorsun çocuklarla...haftasonu dışarı çıkmak da zor geliyor, çocukların kursları filan da var...,topu topu haftada adam gibi 3-4 saat vakit geçiriyorsun çocuklarla...bunu da sırf çocukların iyiliği icin yapıyorsun!!!

8. Yazılanlara bakıyorum da...birinin kıracı ile sorunları olmuş, ev alıp kiralama fikrine külliyen karşı..,hani kendi bizzat deneyimlese neyse diyecem de, öyle kaynımin bir kiracısı vardı, ufff..vs tarzı 3. Kişilerden nakil hikayeler bana anlamlı gelmiyor.

Ev alıp kiraya vermek müthiş bir yatırımdır demiyorum, iyi bir fiyata geleceği parlak bir muhitten alınan ev enflasyon karşısında kendini korur diyorum.,aldığın kirada temettusu olur yatırımın...10 senedir hiç kiram aksamadı, vergimi de aksatmadan ödedim...piyasanın biraz altına sağlam bir kamu çalışanına kiralayın evinizi, pek sorun yaşamazsınız...biraz da kısmet işi bu işler.

Bir diğer kesim borsada geçmişte çarpılmış, borsaya kumarhane gözüyle bakıyor...hisse işini kumar gibi yaparsan kumar olur...yoksa uzun vadeli sağlam Koç kağıtlarından portföy yap, temettulerini al, keyfine bak.

Geçtiğimiz yıl uzun vadeli bir portföy önerisi yapmıştım.. eski tipiklerde kaldı...Petkim, Tavhl, Pegasus, bağfas vs demiştim..,bagfas %20 filan yaptı sadece...digerleri %100...bir yılda borsa %50 çıkmışken, portföy %80 yaptı.

Özetlemek gerekirse...kişisel olarak yaşadığınız kötü deneyimler ya da sağdan soldan duyduklarınıza göre herhangi bir yatırım enstrümanını yerin dibine sokmayın...her birinin iyi ya da kötü örnekleri olabilir, önemli olan senin hangi grupta olduğun.

Sayfa 408/1014 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508908 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •