Kamu kesimi borçlanma gereksinimi artışı nedeniyle faizler yükseleceğinden bundan sonra betonda rekorların devamı için tabi afet dışında pek seçenek görünmüyor.
Kamu kesimi borçlanma gereksinimi artışı nedeniyle faizler yükseleceğinden bundan sonra betonda rekorların devamı için tabi afet dışında pek seçenek görünmüyor.
Şehitler Köprüsünde sabahtan beri korkuluklarda bekleyen dolar, seyreden vatandaşın teşvik ve alkışları arasında Boğaz'a atladı...
Hala arıyormuş gibi yapıyor jöleli takımı zavallının cesedini...
Giden gelmez...
Giden onmaz.
--------------
Bir araştırmaya göre, halkımızın gelirinin (evi olmayanların tabi) % 25 'i kiraya gidiyormuş.
Çok iyi hatılrıyorum, mesleğe ilk başladığımda, 1973 yılında, İzmir'de devletin elimize her aybaşı verdiği 2.500 liranın, 500 lirasını mütevazı bir semtte, çok mütevazı bir evin kirasına veriyordum.
Peki 50 senede ne değişti dersiniz?
Yine son listeye göre dünyadaki en büyük 250 inşaat şirketinin 46 sı Türk şirketiymiş..
https://haber.doviz.com/gazete-haber...rasinda/530376
Biliyorum çoğu yurt dışında iş yapmakta ama bunca senede ülkemizde en çok iş yapanlar müteahhitler.
Milyonlarca konut yaptılar. (Fazla mı oldu acaba?)
Vatandaşın elinde para olanları birer ikişer üçer aldılar daireleri.
Peki neden hala kiraların bütçeler içindeki payı aynı?
Bunda baş suçlumuz Malthus hazretleri. (Son yıllarda Erdoğan'ın payını katmazsak tabi)
1973 yılında kabaca 37 milyon olan nüfusumuz, ikiye katlamış lafı az bile...
Olmuş 80 milyon.
Halen 22 milyon olan mesken sayısı 1970 lerde kaçtı acaba?
Velhasılı kelam, kira gideri, bunca inşaata karşın, hala vatandaşın belini bükmeye devam ediyor.
Bakın iyi haberler de var bu ülkede...
Haziran ayında kapanma kararı aldığını duyuran e-ticaret şirketi Markafoni, 22 Ağustos tarihi itibarıyla yeniden hizmet vermeye başlayacak.
Ülkenin iyileşme emareleri bunlar.
Dolar aşağı, markafoni içeri...![]()
Ya da ben Gundwane'e ve grafiklerine inanıp dolar pozisyonumu bozacak mıyım?
Hani aşağıdan daha ucuz maliyetlenmek üzere...
Bunu hangi yatırım aracında olursam olayım yaptığımda hep (!) zarar etmişimdir...
Bakalım gün sonunda dolar kuru 3,50 altında kalacak mı?
Mali analiz açısından değil ama önemli psikolojik bir seviye 3,50...
Yer İmleri