Yabancı akıllıdır tamam da...Bizde mal kakalanacak büyüklük ve sayıda oyuncu kalmadı.
Yakalayacakları bir kaç fırsatçı salak yetmez onlara...
BİST bir gayya kuyusudur.
Giren zor çıkar.
Hele hele büyük sermaye...
Bizim bir kısım analizci sadece yabancı yatırımcının pozisyonunu izler sabah akşam...
Dolar piyasası o kadar sığdır ki, bir kaç on milyon dolar bir anda kuru zıplatır.
Hani o yorgan oynatmayan tipler için bile zor bir yerdir Türkiye...
Erken seçim düşüncesi olsaydı, kılına bile dokunmazlar esnafın, mükellefin...
İnanın, vergi incelemeleri bile emirle bir anda durdurulur.
Bizim devletimiz böyle işler yıllardır...
Esnaf vergi denetim elemanlarının durumuna bakarak siyasi takvimi tahmin eder...
Malum kurnazdır esnafımız...
Danalar derken memleketi yönetenleri kast etmiyorum.. Fırıldakların reklamını yapan satılmışlara atıfta bulunuyorum... Yöneticiler Nasıl olsa bi şekilde kandırıldık, bizide yanılttılar der ve üç beş kişinin kellesini alır faturayı başkasına keserler ve sıyırırlar bu işten.....Benim sözüm orda burda satılmış şekilde reklam yapıp memleketi Tufaya getirenlere be...
DXY aylık
![]()
Hattızatında yarın öbür gün çıkacaklar, adam arıyorlar diye bir şey yok bence..belki çok tekrar ettim ama FED hariç matbaalar çalışıyor halihazırda..yılbaşından beri ECB,BOJ ve diğer küçük MB'ları 1,5 trilyon dolardan fazla bir parayı gün yüzüne çıkarttılar..ne kadarı, ne oranda gelir bilemem ama başta Avrupa ve Japonya ve diğer gelişmiş MB'larında faizler negatif..dolayısıyla risk alıp, ya EM'lere daha yüksek faiz için kayacaklar yada paraları eritecekler..dolayısıyla havuz dolmaya devam edecekse, doların uzun bir süre doğru dürüst artamamasıda olasılıklar dahilinde bence(TL'ye karşı)..tabiki herşeyin mutlaka bir sınırı var..özelliklede bu cari açıkla..o yüzden durup, durup vuruyor ya..
![]()
Sn. Gund'ın bugünkü sözü aklıma geldi..risk yoksa kazançta yok..çok doğru ama globalde artık ekonominin şakülü iyice kaydı..örnek, Junk(çöp) Bond'ların getirileri en güvenli liman ABD 10 yıllıklarla aynı seviyelerde..böyle bir şey nasıl mümkün olabilir ki, ama oluyor..sentral bankerler global ekonominin içine ettiler çünki..
EM' deki bir ülkenin notu yatırım yapılabilir seviyenin altındaymış, pek bir önemi yok artık..o gelmezse başkası gelir..adam, yabancı ,para kazanıyorsa, kazanmaya devam edecek gibi gözüküyor..taki toplan borusu çalana kadar..![]()
Yer İmleri