Sayfa 38/997 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 297 - 304 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. KGF kredileri eğer işin içine tcmb karıştırılmadan devam ederse bir çok bakımdan faydalı olabilir. Faizleri olması gereken seviyeye çeker (doları baskılayacak kadar yeterli seviyede tutar), ticari hayattaki likidite krizini çözer.

Tek bir şartı var, tcmb'nin bu işe bulaştırılmaması, KGF kredilerinin tcmb'ye satılması tarzında bir işleme geçildiği an yukarıda belirttiğim tüm pozitif etkiler sıfırlandığı gibi, Türkiye ekonomisinin 2001 yılındakinin de çok daha ötesinde , geri döndürülemez bir şekilde zarar görmesine neden olacaktır. Zira 2001 yılındaki dinamikler ile bugünküler kesinlikle çok daha farklıdır. (dış borç büyüklüğü, kronik cari açık, rekabet gücünün devaluasyon ile artamayacak bir forma evrilmiş olması v.b).
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    KGF kredileri eğer işin içine tcmb karıştırılmadan devam ederse bir çok bakımdan faydalı olabilir. Faizleri olması gereken seviyeye çeker (doları baskılayacak kadar yeterli seviyede tutar), ticari hayattaki likidite krizini çözer.

Tek bir şartı var, tcmb'nin bu işe bulaştırılmaması, KGF kredilerinin tcmb'ye satılması tarzında bir işleme geçildiği an yukarıda belirttiğim tüm pozitif etkiler sıfırlandığı gibi, Türkiye ekonomisinin 2001 yılındakinin de çok daha ötesinde , geri döndürülemez bir şekilde zarar görmesine neden olacaktır. Zira 2001 yılındaki dinamikler ile bugünküler kesinlikle çok daha farklıdır. (dış borç büyüklüğü, kronik cari açık, rekabet gücünün devaluasyon ile artamayacak bir forma evrilmiş olması v.b).
    son çare MB olacak,bunu uzun süredir söylüyorum,mayısta bir yoklama çektiler. ikinci kgf bununla piyasaya çıkacak. şimdide hedefim bu,o da tutacak göreceksiniz.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    2 yorum yapacağım yukarıdaki analiz ile ilgili:
    1) TCMB her ne kadar "sıkı duruşumuz sürüyor" diyorsa da gerçekte gevşek para politikası izliyor, sadece KGF icraatlarına bakarak bu sonuca ulaşabiliriz, ayrıca banka mevduat faizleri son aylarda neden roketledi sanıyorsunuz? TCMB politikacılar tarafından idare edilen bir kurumdur ve politikacıların verdiği sözlere yaptığı açıklamalara asla ve de kat'a itibar edilmemelidir, onların laflarıyla strateji çizmek büyük hata olur
    Bildiğim kadarı ile KGF ile kaynak Maliye'den geldi.. TCMB herhangi bir şekilde para basarak filan kaynak sağlamadı. Yani; Kamu Maliye Politikası son derece gevşetildi ve gaza basıldı ama diğer yandan TCMB %15 mevduat faizi ve de %13 GLP ile de piyasayı sıktı. Yani frene bastı... TCMB nın bağımsız hareket etmesi gerekir. Ama siyasilerin baskısı her zaman olur. Ama onca siyasilerin faiz konusunda basına MB ile ilgili sert demeçleri oldu ama MB 10 baz bile faiz indirmedi. Eğer sizin dediğiniz gibi siyasilerin etkisi yada korkusu ile faizi indirdi ise siz farketmiş; ben etmemiş olabilirim. Çizdiğim strateji siyasilerin demeçlerine göre değil; MB sının davranışlarına göredir...

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Spot değeri 3.495 olan USDTRY de 3.47 bekliyor arkadaş, aradaki farka bakar mısınız? Sadece 2.5kuruş yani %0.7 yapar. Böyle bir marj bu enstrümanın günlük hareket alanıdır, böyle tırışkadan bir seviyeden bahsetmek abesle iştigaldir.
    Arkadaş; Seviyenin traşkası nasıl oluyor inan anlamadım. 3,47 TL benim kısa vade (3 iş Günü) beklentim. Oradan belki tepki ile 3,5250 TL görülebilir demek istedim. Belki çok anlaşılır yazamamış olabilirim; onun için kusuruma bakmayınız.

Sizin USD öngörünüzü ise bende pırışkadan buldum. "3,10 TL..." Ben 3,40 TL den FULL USD da olayım da inşallah 3,10 TL USD da sizin ve sizin gibi böyle derin düşünen bilgili yatırımcı arkadaşlarımın olsun... İnanın kıskanmam...

Birbirimize kızmamıza ve hakaret etmemize gerek yok. Bu yazılanlar belgedir zaten. USD 3,10 TL olursa buraya bu yazıyı yapıştırır bende UTANIRIM... Ve forumu terk eder bir daha asla yazı yazmam.. Ama yok olmaz ise bu sefer bu yazıyı buraya ben yapıştırırım siz utanırsınız...

Bakın beyefendi; bu forumda SELKA diye yazılarımı okuyunuz. Ocak ayında USD ın 3,9421 TL olduğu gün en büyük direnç 3,5250 TL ye geleceğini 8 ay önce yazdığımda POWERPC ile tartışmıştık. Ama asla birbirimizi kırmadık... Ben o vakit 17,500 USD ı mı 2,92 TL den alıp 3,89 TL den satmıştım.. Ve burada aldığım sattığım belgeleri yapıştırdım.. (ref; samadhı)

O sebeble amacım insanları kırmak değil bilgi fırtınası yapmaktır...
    Bol kazanç dilerim...

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu tip yapay müdahaleler 90 lı yıllarda çok yapıldı, o zaman piyasada olanlar dediklerimi hatırlar, Hazine MB'den sürekli avans almaya ve harcamaya başlamıştı,kamu bankalarıda görev zararı adı altında büyük risklere sokulmuştu. bu böyle 2001'e kadar sürdü ve büyük çöküş yaşandı. şimdide MB'nin arka kapıları zorlanıyor ve aynı yöntemler devreye sokuluyor. ben"banka senedi" lafından sonra iyice olaya uyandım,bunların niyetini anladım. KGF bu işlerin bir parçasıdır ve yanlış popülist bir yöntemdir.
    1050 sayılı Kanuna istinaden her yıl genel bütçe ödeneklerinin %10'u kadar TCMB'dan hazinenin avans alma yetkisi vardı, tabii ki alınan avanslar hiçbir zaman ödenmezdi. 1970, 1980 ve 1990'lı yıllardaki yüksek enflasyonun temel nedeni bu şekilde aşırı parasal genişlemedir. Bülent Ecevit döneminde sanırım 1997-1998'den itibaren sözkonusu avans alma imkanı her yıl kademeli olarak 2002 yılına kadar azaltılarak kaldırıldı. Zaten sözkonusu avansın sıfırlandığı 2002 yılından itibaren enflasyondaki hızlı düşüş bu sayede mümkün olmuştur.

2013 yılından itibaren enflasyonda bariz şekilde hissedilen artışın temel nedeni de TCMB parasal genişlemesidir. TCMB kaynaklarının bundan sonra da, mevcut hakim anlayış devam ettikçe, sonuna kadar kullanılacağından şüphem yoktur.

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    son çare MB olacak,bunu uzun süredir söylüyorum,mayısta bir yoklama çektiler. ikinci kgf bununla piyasaya çıkacak. şimdide hedefim bu,o da tutacak göreceksiniz.
    O dediğin olursa ki bu üzerine tünedikleri dalı kesmek gibi bir şey o nedenle pek ihtimal vermiyorum , bankalar'dan sadece TL talep etmek mümkün olur, Böyle bir durum ancak ve ancak sermaye sınırlamaları ile veya sermaye sınırlamaları devreye sokulduktan belirli bir süre sonra olabilir. Sermaye sınırlamlarını devreye almadan bu tür bir işlem pek mümkün değil bence.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    KGF kredileri eğer işin içine tcmb karıştırılmadan devam ederse bir çok bakımdan faydalı olabilir. Faizleri olması gereken seviyeye çeker (doları baskılayacak kadar yeterli seviyede tutar), ticari hayattaki likidite krizini çözer.

Bankacilik sistemine zarar verirmi bu durum .bankalar saglam bir sey olmaz diyoruz ama belkide degil bilemeyiz .

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    O dediğin olursa ki bu üzerine tünedikleri dalı kesmek gibi bir şey o nedenle pek ihtimal vermiyorum , bankalar'dan sadece TL talep etmek mümkün olur, Böyle bir durum ancak ve ancak sermaye sınırlamaları ile veya sermaye sınırlamaları devreye sokulduktan belirli bir süre sonra olabilir. Sermaye sınırlamlarını devreye almadan bu tür bir işlem pek mümkün değil bence.
    onlarda olacak sırayla, hedef venezüela/mısır tarzı bir ekonomi. mısırda karaborsa döviz alıp satmanın cezası 5 yıl hapis oldu,yinede önünü alamıyorlar.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    onlarda olacak sırayla, hedef venezüela/mısır tarzı bir ekonomi. mısırda karaborsa döviz alıp satmanın cezası 5 yıl hapis oldu,yinede önünü alamıyorlar.
    power bir gaz yazıyorsun daha da ötesi birileri bişiler mi demiş nedir sana anlamadım ...çok gazsın bak söylim..
    Çok fazla kötümser adam gördüm bu forumda ama senin gibisini görmedim..
    Bir sakin ol..

Sayfa 38/997 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •