Sayfa 38/62 İlkİlk ... 28363738394048 ... SonSon
Arama sonucu : 489 madde; 297 - 304 arası.

Konu: PIMAS - Pimaş

1.  Alıntı Originally Posted by yuzdeoncu Yazıyı Oku
    Hocam bu ne tikliyoz bisey cikmiyo.

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hissenet eski sayfalardan, Birleşme Oranları Nasıl Hesaplanır? konusu..

özkaynak yöntemine göre şirket birleşme örnekleri var

yaklaşık 1 pimaş a örneklere göre 0,70 civarı Egpro veriliyor..
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir..

2. Gelen birleşme haberinin sonrasında tahtada oyak yatırım ve iş yatırım belirleyici rol oynadı.
    Yaklaşık 3,5 yıldır borsadan ve tahta yapıcılardan uzağım. Kim ne yapıyor, nerde,hangi tahtada vs bilgim yok. Kısacası yüzümü unutturdum piyasaya. Şimdi şunu bulmamız gerek.
    Haberin geldiği gün oyak malı boşalttı. Önce iş yatırım malı aldı sonrasında oda boşalttı. Şimdi oyakta ki mal toplu halde bir yatırımcının elindemiydi ? Eğer bir yatırımcının elindeyse bölesine sığ bir hissede blok olarak mal alacak vatandaş kaldı mı? Sağ cep sol cep formülü yapıldıysa tek kurumdan yapılarak neden bu kadar göze batıldı? Öncelikle bu meseleyi çözüme kavuşturmak gerek.Sonrasında yaklaşık 1,5 yıldır süren hissenin yükseliş trendinin beklentisi birleşme haberimiydi ki tahtaya basmış olsun Oyak ? Yoksa birleşmede bizim bilmediğimiz onların içerden aldığı bir bit yeniğimi var ?
    Birçok bilinmeyenli denklem ? Oyak yatırımda tanıdığı olan varsa, satışı sorsun ? Bilgi mahiyetinde. Cevap verirler sınırlı olsada.

3. Hocam pimas o kadar sigki 1.000 lotu dahi 20 kademede satamiyorsun.birde bu kadar lotu tavan hareketiyle degil taban hareketiyle piyasaya verceksin.3 gundur yuzbinlerce lot ucuyo.ben inanmiyorum 1 lot dahi satabildiklerine..

4. Bu tahtada 1 milyon lotda satarsın. Bu işler kolay.Tahta nasıl yapılır, mal piyasaya nasıl yedirilir iyi bilirim. Bana diyorsan ki bunlar satmak istese 10.000 lot satamazlar diye seninle aynı görüşü paylaşmam.Ayrıca satılıp satılmadığını piyasamı aldı şu mu bu mu bilmiyoruz.Sadece yorum yapıyoruz. Birleşme haberinin geldiği gün Egepro'yu tavana taşıdılar. Ardından Pimaş'a girdiler. Pimaşı % 10 üzerine attılar. O ara piyasa tahtaya girdi. 5,10 -5,50 arasından elindeki malın %15'ni tahtaya verdiyse ki vermiştir. Kalan %85'i, 85 kademede babanın oğluna satarsın. Haberin etkisi halen devam ediyor. Hala mal verebilirler tahtada.
    Kendi adıma tahtadan ümidimi kesmiş değilim. Stres boşalmasını tahta yaptı. Bütün damarlar(temizlendi). Açıklanacak iyi blançoyla hisse yukarı doğru yeni trend başlatacaktır. Blançoyu eksi açıklasalar bile tahtanın aşağı yönlü tepki vereceğini düşünmüyorum.Sadece baskı oluşturulur. 4,05 - 5,56 tam tamına 151 kademe tahta değer kaybetmiş. 110 bin endekste olumlu havada birleşmenin getireceği sinerjiye rağmen tahtanın aşağı tepki vermesi cehaletten başka birşey değildir.

5. hesaplara göre 1 pimaş a 0,70 civar Egpro verilecekse ilk gün neden Egpro tavan olup Pimaş düştü..? algı mı yapıldı ?

6.  Alıntı Originally Posted by rain Yazıyı Oku
    hesaplara göre 1 pimaş a 0,70 civar Egpro verilecekse ilk gün neden Egpro tavan olup Pimaş düştü..? algı mı yapıldı ?
    Şirket, borsada hisse ederi nasıl yönetilir bilmiyor. Çok tecrübesizler. Bu işte tahta yapıcı şirketteki kontakta olduğu kişiyle stratejiyi doğru belirleyememiş olabilir. Oyaktan boşalttıklarıyla, hiç beklemeden Egproya saldırdılar. Egepro tavana 110.000 Lot yazıldı. Gün boyunca kaldı. Pimaşa verdiler, Egpro tavana yazdılar. İki türlü düşünelim. Birincisi yanlış strateji yaptılar böyle oldu. İkincisi tahta yapıcı mal tutturduğu yancısına engel olamadı yancı malı tahtaya bastı. Koşullar ne olursa olsun safralar temizlendi. Yükseliş trendi başlarsa sağlıklı bir trend izleriz.

7.  Alıntı Originally Posted by yuzdeoncu Yazıyı Oku
    Hocam bu ne tikliyoz bisey cikmiyo.

sayfaları açamadıysanız birkaç örnek kopyaladım..

8. yukarda ki örneklere göre Egpro Pimaş 'ı devralırsa,

Egpro ödenmiş sermaye : 79.600.000
    Pimaş ödenmiş sermaye : 36.000.000

Egpro özsermaye : 275.596.015
    Pimaş özsermaye :89.539.563

Birleşme oranı=devralan şirketin özsermayesi/ iki şirketin toplam özsermayesi =>275.596.015/(275.596.015+89.539.563)=0,755

Ulaşılacak sermaye=devralan şirketin ödenmiş sermayesi/birleşme oranı= 79.600.000/0.755=105.461.583

her bir Pimaş hissesi sahibine=artırılacak sermaye/devralınan şirketin ödenmiş sermayesi=>(105.461.583-79.600.000)/36.000.000==>0,718 Egpro hissesi verilir.

kendim adına öğrenme ve fikir verme amaçlıdır.. yatırım tavsiyesi değildir..

Sayfa 38/62 İlkİlk ... 28363738394048 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •