Sayfa 367/1009 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Kripto baba dediğin kim, bitcoin speki mi? Bitcoinden kazananlar faizi mi yükseltti Türkiye'de?

Aslında o ilişkiyi ben başka şekilde kurdum. Bitcoin ve bu tür kriptolar ile parasal genişleme yapılıyor. Yüksek oranda da dolar genişliyor, çünkü kar edenler genelde dolara çevirip harcıyorlar. Böylece piyasada dolar bolluğu oluyor. Ama TR faizlerini niye yükseltsin ki, tam tersi faizlerin otomatik düşmesi lazım.

2. Ye gitsin parayı. Ben geçen ay geceliği 350 EURO olan bir otelde kaldım yunan adalarında iki hafta.

En iyi para sağlıklı iken yiyebildiğin paradır.

Yunanistan'da her yerde kredi kartı geçiyor. Taksiler dışında pek nakit lazım olmaz. Yüklen kredi kartına EURO yu harca.

USDTRY düşüyor buradaki arkadaşların yorumuyla. Sen zaten shortlamışsın daha fazla shortla. TL Faizleri yüksek. Döviz kurları düşüyor. Parana para kat. Hisse senedi de al. Daha çok kazan.

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    üstad canım sıkkın biraz.. cumartesi sabahı yunanistan'a çıkış yapıcaz maaile, nakit euro lazım, dediler 1 gün valör var en geç yarın satman lazım pozisyonu.. oysa şenlik daha yeni başlamış, gümbür gümbür aşşağa akmaya başlamış meret.. bir yanım diyor- kredi kartlarına nakit avans falan yüklen taşı bu pozisyonu, öbür yanım diyor- manyak mısın üç kuruş karını realize et tatili bedavaya getir, bak power yine yüklenmiş dolar almış, bu çocuk boşuna dolar almaz..

kararsız kaldım, sana danışayım istedim, malum sana saygımız sonsuz.. abimizsin..
    (üni.den çok arkadaşım var daçkalı, sana yetişmez tabii, 10-15 sene vardır arada ama daçka dayanışmasının efsanevi olduğunu bilirim onlardan)

3. ses geliyor hala, batmadınız mı siz daha?

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Benim çevremde gördüğüm son 10 sene içinde gelirler çok arttı..
    Özel sektör maaşları öyle şaka maka az buz değil.
    Memur maaşlarıda eskiden acınacak halde idi şimdi değil bakmayın.

Giderlerde arttı ok ama gelirler de çok ciddi zıplama var..

Uçak eskiden lüks ulaşım aracı idi..Şimdi adam parmak arası terlikle biniyor..
    Babasından aldığı günlük yevmiye ile bilet alıp bodruma kaçıyor düşünün..
    Yapma Gund,orada dur,memur maaşları hiç bir zaman bu kadar erezyona uğramadı,ben de bugün tam onu düşünüyordum,karı-koca orta halli memur olan bir aile İstanbul da nasıl ev+araba alır üstüne birde yaşar?yahu verilen zam toplam %7 hissedilen enflasyon %20..emin ol memur değildir o sağa sola giden,memursa da işini bilen memurdur..

5.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    80 milyonda en az 8 milyon mutlu azinlik vardir bunlarin en az 3 milyonu cok mutlu azinliktir su an bahamaya gidiyordur geriye kalan 5 milyon bencede az bile.
    Eskiden papatyalar ve eşleri vardı,şimdide yeni nesil zenginler ve burjuva oluştu..

6. Ta Ağustosun başında ne demişiz:

Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    Önümüz kurban bayramı, kurbanlık alanların bozduracağı dolarları 3.35 den alacağız, sonra 3.60 dan meraklısına devredeceğiz, sonra 2.9 yolculuğu...

7.  Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    Ta Ağustosun başında ne demişiz:
    rüyalar güzeldir,iyi uykular. Bu kurban meselesi Hindistan Düğünleri işine benzedi. aslı yok sırf gaz olsun.2011 de altın zirve yaptığında hindistan düğünü aşağı hindistan düğünü yukarı. yalan dolan. 2019 sonuna kadar dolarına sahip çıkan %100 cebine koyacak,risk yok al ve yat bitti.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Muhtemelen, hatta daha aşağıları(prova değilse)..trend başladımı emin değilim ama başladıysa(gel-gitler, provalar olabilir) bu paraların güvenli liman olarak evlerine geri dönmeleri gerekir önce..neyle gitmişlerdi, dolara çevrilerek..eğer düşündüğüm gibiyse!! şimdi eve dönüşte tersi olur..o zaman doların daha aşağılara yolu olur, ama dönüşüde muhteşem olur..şlaaaaaaaaaaapppppppppp...

her neyse benim ki sadece bir şüphe..
    global parasal büyüklüğü, senyoraj hakkı olan 3-5 merkez bankasının bilançosundan (ve bunların bilanço genişlemelerinden) ibaret görülürse, senin kurduğun mantık haklı görülebilir- parasal genişleme euro ve yen üzerinden ilerliyor ve bunun tersi dönmesi hali dolara değer kazandırır.. lakin büyük resmin bununla alakası yok

türev işlemler hariç- nominal devlet borcu, şirketler borcu ve bireysel borçlar- 2009 kriz döneminden beri kabaca 100 trilyon dolardan fazla artarak 250 trilyon doların üstüne yükseldi.. aynı dönemde merkez bankası bilanço büyümesi 6-7 trilyondan ibaret.. yani parasal dengeyi mb bilançolarından ibaret görürsen, büyük resmin içinde hiç bir şeyi göremezsin, yada %5 kadarını görürsün.. son 8 yıldaki 100 kusür trilyon doalrlık kredi büyümesinin çok büyük ölçüde dolar krediler olduğunu gördüğünde bütün resim değişir.. kullandığın mantık üzerinden gidersen- doların, hiç bir para birimine karşı, asla değer kazanamayacak olduğu sonucuna varırsın..

Sayfa 367/1009 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •