Sayfa 129/1013 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    ''Alımların Varlık Fonu tarafından yapıldığına dair dedikodular var ve oldukça ciddi dedikodular bunlar.''
    sayın Casaubon bu sabah paylaşmış ondan alıntıladım.
    Ya bu varlıkfonu vatandaşa da bir iyilik yapıp, döviz borcu olan vatandaşa 3.55 TL den dolar satsa.

Bak dışarıdan borç alan Yandaşlara kıyak çekiliyor. Onlara dolar 3.55 den. Vatandaşa gelince :

2. FİTCH 2017 de gelişmekte olan ülkelerde 4,7 büyüme bekliyor,
    Türkiye için 2017 büyüme tahmini 2,4

bist 100 neyi fiyatlıyor acaba

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Gerçekten üzüldüm..!
    Bu ülkede üretim yapan cezalandırılıyor..!
    Çünkü SİSTEM 3 kağıt ekonomisi üzerine kurulu..!!
    SICAK parayla hormonlu Saadet zinciri üzerinden uygulanan modelin artık sonuna geldik..!!
    Tasarrufcuyu ve üreticiyi cezalandıran, tüketimi ödüllendiren
    Tefeci SICAK da para buharlaşınca
    Tulumbada su kalmayınca..!!!
    Saf Vatandaşın 100-200 dolarınada söğüşlemek için cıyak cıyak
    Bağıranlar....!!!!
    ARTIK Sistem çöktü..!!!
    KRAL ÇIPLAK..!!
    Yakında IMF 'nin kapısında dolar dilenecekler..!!
    teşekkür ederim sn.bosporos

evet zor iştir üretim yapmak istihdam etmek, hem kendi ekmeğimizin hemde yanımızda çalışan emekçilerin ekmeğinden sorumluyuz

her kapanan firma atelye fabrika ekonomiyi daraltır toplumsal refahı sarsar, bu yüzden üretimin büyümenin olmadığı bir ülkede elinde parası olan bir kesim faizden dövizden altından vs. bir müddet kazandığını zanneder halbuki ülke yarınlarını kaybediyordur.
    bu gün dolar 5 lira oldu diye sevinenin çocuğunu yarın işe alacak olan fabrikaların işyerlerinin faaliyette olması lazım ki bu toplumsal bir döngüdür.

biri kazanırken komşun kaybediyorsa bu kendi kendini kandırmaktan başka bişey değildir.

işçi, memur, sanayici,esnaf topyekün kazanır ve kalkınırsa gelecekte gençlerimizin istihdamı sözkonusu olur, her şeyi samimi olarak ifade edelim bundan yanayım, aynı gemideyiz

saygılarımla tekrar teşekkürler
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

4. Bakin
    Okuyan
    Anlayan
    Farkina varan

Hayatta kalir.
    Twiterda 30 bin takipcisi olan arkadas.
    Iste zirvee iste 91000 98000 diye
    Gobek atiyor.

Bist zirve 5.2 cent
    5.2 x 3.7 ==?

Dolar 2 3 senedir yazdigimiz gibi
    Kazanc enstrumani degildir.

Firtinada korunma amacidir.

Ulkeye turistler ucak ucak gelmeden.

Fiziki savas tehlikesi gecmeden.

Benim icin bist e donmek
    Veya mulke girmek zor.
    Tabi isteyen istedigini yapar.

Sent from my SM-G930F using hisse.net mobile app

Doların 5 tl olması yada olmaması keşke küçük yatırımcı, parasının değerini korumaya çalışan akıllı yatımcıların elinde olsa. Şu üretim ekonomisinden iş, aş olgusundan bahsedenler acaba niye yandaş beton hırsızlarına ,yıllardır elin dolarlarını hoyratça, ülke ekonomisine uzun vedeli 5 kuruş faydası olmayacak işlere harcarken aynı tepkiyi vermiyorlardı ? Acıdık çok acıdık, işler iyi gibi görünürken bile YANLIŞ dedik küfür ettiler şimdi onlara acımak yok dersek bencillik`mi yapmış olacağız ?

Dolar bozdurup borsa denilen hırsızlar dünyasına girmek için aklımızı peynir ekmekle yemiş olmamız gerekir. Çukurova-Kepez çalışıyor mu ? Evet eee ! benim hisselere ne oldu ? Erk el koydu üstelik kendilerine siyasal rakip gördükleri diğer hırsızları bertaraf etmek için benim gibi küçükleri harcadılar . Devletin bunu yaptığı bi ülkede borsaya yatırımdan bahsetmek benim için sadece aptallıktır. Devletin en azından şimdilik uzanamayacağı babadan kalma usul tasarrufları değerlendirmek, oda gerçek para cinsinden, en akıllıca yoldur. Dolar bu düşe kalka büyür en azından ona katakulli yapacak bir TÜİK yok, ben bunu bilir buna güvenirim. Son söz ; güvenini kaybetmiş piyasa yapıcılarının olduğu ülkelerde en doğru yatırım onların asla etki edemediği yatırım araçlarına olan yatırımdır.

7.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    ''Alımların Varlık Fonu tarafından yapıldığına dair dedikodular var ve oldukça ciddi dedikodular bunlar.''
    sayın Casaubon bu sabah paylaşmış ondan alıntıladım.
    milyon kere varlık fonu gram şüphem yok en başından beri iddia ettim 76 binlerde tutuyorken endeksi . yatırım finansman dan işlem yapan el Hintli herif diye yutturulan malum fon. borsa da ky tokatlamaya çalışcaklarına reel ekonomiye destek verselerdi keşke.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sabah okumuştum Sn Günaydının yazısını...

Yatırım danışmanlığı kapsamında bilgi istiyor.

Buna ne vaktimiz ne uzmanlığımız yeterli.

Bir kaç sorusunun amacını ise anlayamamıştım.

Yukarda yazısına yanıt veren arkadaşlara kızarken söylediği:

"burada neyin fanatikliğini yapıyoruz anlamadım ? konu başlığının amacı ne ? dolar kuru nereye kadar yükselmeli ?

8 lira mı olmalı ?

doları olanlar yüksek kurdan üç beş lira kazanacak diye üretim, istihdam, büyüme, çocuklarımızın geleceği ne olacak
    ?"

benim de birkaç kez Sn powerpc'ye yanıt verirken ifadelere benzemekte...

Bu tamam da, eğer bu başlığa, "burada bu ülkenin iyiliğini istemeyenler toplanmışlar" düşüncesiyle geldiyseniz bence de adres yanlış.

Buradakilerin çoğu (çok rasyonel temelli olduğumdan hepsi diyemiyorum) dolar kurundaki yükselişin bu ülkenin ve insanının hayrına olmadığını kabul ve teslim ediyorlar.

Bu başlıkta toplananların amacı, bugüne kadar biriktirdikleri varlıklarının, hemen herşeyin dolar bazında değerlendiği bu ülkede, erimesini önlemek.

Dolar kurunun yükselmesinden elde edilen kazancın (!) da reel kazanç olmadığını gayet iyi biliyoruz.

Eğer bu laflarım sizi tatmin etmediyse adresiniz yandaki "dolara yatırım hata" başlığı olmalı.

Burada boşuna ne milleti üzün ne de siz üzülün...

Sayfa 129/1013 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •