Benim kira 750 almak isteyene 125-140K arası.
Emlakçı aradı sonunda kirayı ödemedin diye aynen bayram sonrasına kadar da ödeyemeceğim dedim. sonunda pes etti iban paylaştı [emoji3]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Benim kira 750 almak isteyene 125-140K arası.
Emlakçı aradı sonunda kirayı ödemedin diye aynen bayram sonrasına kadar da ödeyemeceğim dedim. sonunda pes etti iban paylaştı [emoji3]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
bu beylikdüzü- başakşehir- esenyurt tarafları istanbul içinde en az bildiğim/ hiç bilmediğim bi bölge.. ama duyduğum kadarıyla ev satışlarında istanbul'un en canlı bölgesi.. muhtelif inşaat şirketi satış ofislerine pazarlama eğitimi veren bi arkadaş (dolayısıyla her yerdeki satış ofislerinin iş hacmini bilebilecek konumda) bazı projelerde her hafta sonu 6-7 satış gerçekleştiğinden bahsetti.. istanbul'un en merkezi en marka projelerinde böyle bir istatistik yok
tuik adres nüfus verilerine göre avrupa yakası 10 milyona yakın, anadolu yakası 5-6 milyon arası, yani yeni nüfus artışı ağırlıklı olarak uzak batı diye adlandırdığım bölgede.. oysa benim bilgim dahilinde olan beyaz yaka ofis çalışanı nüfusun ağırlıklı kısmı anadolu yakasında oturuyor.. uzak batıda oturmaya talep gösteren kitle hakkında fazla bi ampirik bilgim yok, ama yeni gelenler olduğu muhakkak gibi..
sonuç itibariyle, konutta doğal bir talep bazı mevcut, ülkede her sene 600 kusür bin evlilik, 150-200 bin boşanma söz konusu- her biri yeni konut talebi anlamına gelebiliyor.. evlerde her şekilde az-çok bir işlem hacmi oluyor, ama ticari gayrimenkul böyle değil, mutlak olarak ekonomik canlılığa bağlı, ve an itibariyle dipte.. dükkan- ofis- otel piyasalarında 2014'ten beri downtrend, son bir yılda ise complete-stop ortamı mevcut.. buralar dip değilse, ülke hakkatten taş devrine falan evriliyor demektir (forumdaki felaket tellalları haklı çıkar) ama büyük ihtimalle dip olmalı.. önce borsa, sonra döviz, en son gayrimenkul hareketlenir teorisinin ilk ayağı büyük ölçüde gerçekleşti, ikinci ayak (döviz) start aldı, seneye falan gayrimenkul talebi geri gelmeye başlamalı- bendeki teori böyle söylüyor![]()
(forumdaki felaket tellalları haklı çıkar)
Kim bunlar ?
Verilecek akillara zarar paralara alternatif kazanc onerisinde bulunanlar mi ?
Ferah genis, yayla gibi AYDIN'da 360.000 TL. daire, adam alacak.
Kardesim bu paraya yilda 48.000 TL. kazanirsin demek, felaket telalligimi oluyor.?
Aidat 410 tl imiş...ayni sitenin aidatı 260 olanı olsa, 2500 kira makul...yoksa, bu aidatla zaten 3000 e mal oluyor.
Bu arada evi yatırım icin düşünenlere, şu fiyata ben oturmaya talibim demek iyi bir strateji...hepi topu 1 yıl oturur, sonra çıkar gidersin...alanda 25 yıl çarpanla ev aldım sanır.(750 verene bodoslama ev bırakılır, 2500 den de kıracı olunur.)
Yani şunu demeye getiriyorum...3000 tl den oturmayı taahhüt etmez karşındaki...enayi değilse tabbi ki.
Bu arada, kirası 3000 tl, fiyati 635k olan eve talip oluyorsun da, kirası 750 tl olup, fiyati 125 k olan eve neden ilgi göstermiyorsun..,hangisinin daha mantıklı bir yatırım olduğu açık değil mi?
10 yıl oturacağını bilsem😄, gözüm kapalı 125 verir alırım...su an kirası 830 olan bir evim var, 200-250 arası ederi var, 200 bine babanın oğluna verirsin. Hatta ist de oturduğum evin kirası 1600 civarı, ederi 500 filan.
Sen bu evin sorunsuz bir ev olduğuna emin misin? Iban ı zorla verdiğine göre bir sorun da olabilir, mevzu sadece kıra vergisi vermemek ise..,hiç düşünme, 125 e al, hatta 150 ye al derim.. konuttan zarar gelmez...2 sene sonra ayrildin diyelim, satıp taşındığın yerden Yen'i ev alırsın..bu devirde, komşu, muhit, bina sorunu yoksa 15 yıl çarpanla bir ev, nimet...çok ciddiyim.
Bizim evde 330 bin ediyor en üst satıldı geçen ay bizim ki girişin üstü kirası 650 idi 700 oldu bu ay .
Bu rasyolara bizim bölgede eski kiracı olmak bedava yaşamak gibi .
Gerçi bazı kiracıları görünce yine iyi .
İşyerinin karşısında dükkanları olan bir handa kiracılar kendi arasında anlaşıp 15 sene zam yapmamış . 100-120 lira kira vermişler .
Yerde Kapalıçarşı'nın göbeğinde han [emoji23][emoji23][emoji23]
Yaşlı bir kadınmış sonunda yeter deyip sattı .
Alan tahliye kararı verdi hepsine 2 ayda 2 katına sattı binayı kiracılardan kurtulunca .
Kiracılarda 100 tl den700/ 800/900 liraya zor yer buldular [emoji2][emoji2][emoji2]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri