umutabi ben bunları 2006 yılından beri söylüyorum, altına imzamı atarım. 2002-2017 yılları arasında sanayiye,eğitime,tarıma yatırım yapılmamıştır aksine bunlara köstek olunmuştur. aynı şekilde tasarrufçu açıkça GERİZEKALI yerine konulmuştur. yani tasarrufçu ve üreten kesimler yokedilmek istenmektedir, bu işlerin emperyalist bir plan olduğunu biliyorum. bunlarda taşeron işbirlikçilerdir.
Sonra birde bunların evetçileri gelip burada emperyallerin oyununa gelmeyin , Dolarlarınızı satın hainlik etmeyin demiyorlar mı insan gıcık olmadan edemiyor. Kim emperyal dostu ? Kıçı kırık bizim gibi yılların birikimini korumaya çalışan küçük insanlar mı yoksa devletin erkini eline geçiren her türlü güce sahip seçilmişler mi ?
İnsanın çalmadan,çırpmadan binbir fedakarlık ile oluşturduğu yılların birikiminin emniyeti ile ilgili şüphelerini dillendirmesini bazı "tatlısu trollcükleri" ülkenin hayrına olmadığını , neredeyse ülke menfaatlerinin direkt zararına çalıştığımıza dair fikirleri kendilerini bağlar. Ha , şu da beni ve böyle bir yorumda bulunanı bağlar. Ülkemizin direkt zararına çalıştığımızı düşünen zevata sesleniyorum. Gerçekten vatanını düşünmeyen sen ve sen zihniyetinde olanlarsınız , bence tabi ..
Ülkemizde , mevduatlara el konulması olayının hiç olmadığını zaten söylemişim. Aslında şu an nikini hatırlamıyorum ama sadece İmar Bankasında hazine senedi olarak aldığı tüm birikimine el konulduğunu söyleyen bir arkadaşımız var idi , evet böyle bir olay yaşandı bu ülkede. Günahım kadar sevmem Uzan ları , ama hiç bir günahı olmayan bu şekildeki vatandaşların neden paraları ödenmedi , anlamak mümkün değil gerçekten. Başına gelen bilir , gerisi boş. Bu yüzden o arkadaşa , isyan etmesine sonuna kadar hak veriyorum. Bunun dışında böyle bir olay olmadı. Hepimiz tarihimizi biliyoruz. Ülkemiz Düyun-u Umumiye den kalma borçları dahi cumhuriyet döneminde son kuruşuna kadar ödedi. Böyle bir şeyin olacağına da zerre ihtimal vermiyorum. Ama beynimdeki acabalar dan da kurtulamıyorum. Zaten böyle bir olay olsa , Allah esirgesin başlarım parasına puluna , canımız , şerefimiz , namusumuz tehlike altında demektir. Yazdıklarına bu forumda herkesin itibar ettiğini düşündüğüm JonDowes ın da bankaların döviz riski diye bir şeyinin olmadığına dair anlaşılır , açık bir yazısı olduğunu da belirtmiştim , ben ikna olmuştum şahsen JonDowes un yazdıklarından. Ama yok vatan haini , yok hayır diyenler fetöcüdür vb kusmam geliyor artık ..
İnşaat en fazla istihdam sağlayan sektördür.
İnşaata sadece beton gözüyle bakarsanız yanlış olur.
İnşaat sektörünün içinde cam, metal, çimento, elektrik vs. çok sayıda sektör vardır.
Nalbur çivi satar para kazanır. Cam fabrikası para kazanır eleman alır.
Hiç akla gelmeyen o kadar sektörü besliyor ki inşaat sektörü düşününce insan şaşırıyor.
Ayrıca emek yoğun bir sektör.
O yüzden de istihdama fazladan katkısı var.
2009 krizinde bile gayrimenkul sadece %20 düştü.
Sadece sıkıntı şu: özellikle İstanbul'da yeni yapılan konutlar orta-üst gelir gurubuna hitap ediyor.
Sebebi de arsa fiyatlarının istanbulda yüksek oluşu.
İlla bir balondan bahsedilecekse bu segmentteki konutlarda evet biraz fiyatlar şişik.
O şişiklik de zaten şu andaki kampanyalarla iniyor.
Fakat belli yerlerde fiyatlar şişik olsa bile bu şişiklik dar gelirliler için bir handikap değil.
Çünkü eninde sonunda fiyat artışı daha varoş kesimlere de yansıyor, yansıyacaktır.
Bugün örneğin Esenyurt'ta konut inanılmaz ucuz.
Dar gelirli biri bile alabilir.
Oradan bugün alan bir dar gelirli 10 yıl sonra ciddi rant elde etmiş olacak.
Ben 4 yıl önce bir arsa almıştım.
Şu anda fiyatı 3 katına çıkmış durumda
Biz burada % 0.15 puanlık faiz artışını konuşurken diğer tarafta %200 ler konuşuluyorsa durup düşünmek lazım.
Dar gelirli ucuz yerlerden ev alamıyorsa arsa pekala alabilir ki zaten alıyor.
Dolayısıyla uzun lafın kısası rant varsa er ya da geç toplumun diğer kesimlerine de sirayet eder ve ediyor.
100 bin tl mevduat güvence olarak verilmiştir .
Her banka da ayrı ayrı güvence var diye biliyorum .
ama başınıza gelirse ne şekilde ne vadede ödenebilir onu Allah bilir .
yani bugünden yarına 100 bin hesaba yatar kurtarırız diye bir şey yok sanirım diye düşünüyorum .
kimsenin başına gelmez de bu durumu yaşamayız diye de temenni ederek mesajımı sonlandırayım .
Konuyu siyasi alanlara çekmeyin.
Benim yaptığım tüm yorumlar bilgi ve analize dayanır.
İnsanlara fikirlerini beğebmediniz diye lakap takmayın.
Eğer siz lakap takarsanız onlar da size başka lakap takarlar ve başlığı okuyanlar için iyi bir durum olmaz.
Benim cümlelerimde ne hain lafı var ne hakaret lafı var.
Neden ısrarla siyasi yorum yapmaya çalışıp konuyu kirletiyorsunuz anlamakta zorlanıyorum.
İlla herkes sizin gibi devlete karşı olmak zorunda mı?
Yer İmleri