Sayfa 441/1009 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Tahmin ettiğim gibi bugün cumhuriyet tarihinin likidite açığı rekoru kırıldı. Tam 122.6 milyar TL. tcmb bu açığı ortalama %11.99 faiz ile arada zafer bayramı olduğu için arife gününe kadar (2 gün) fonlamayı kabul etti.

tcmb 29.8.2017 fonlama verileri:

TL depo: 10.4 milyar TL faizi %9.25
    GLP : 112.27 milyar TL faizi %12.25
    toplam : 122.61 milyar TL
    ortalama faiz: % 11.99

tcmb yüksek faiz ile çok kısa vadelerde (1 gün) piyasayı fonlayarak ciddi anlamda TL'yi sıkıyor.

Yeni rekorumuz hayırlı olsun. Bayramdan önce arife günü yeni bir rekor bekliyorum.

Bu likidite açığı düşük faiz ile ve daha da önemlisi kalıcı olarak kapatılmaya başlandığında dolar zamanı gelmiş demektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Günlük toplam işlem hacmi 5 trilyon doları aşan, bu hacmin bünyesinde günlük spot piyasa toplam işlem hacminin 2 trilyon dolar civarında olduğu bir piyasadan söz ediyoruz. Böyle bir piyasaya hiç bir kurum, banka, ülke yön veremez; böyle bir piyasanın speğinden söz etmek mümkün değildir. Ayni şekilde, günlük spot piyasa işlem hacmi ortalama bazda 50 milyar dolar olan USDTRY kurunun spot piyasada manipüle edilmesi de mümkün değildir, ancak ve ancak TCMB büyük ve de global bir (veya birkaç) yatırım bankasını yanına alıp offshore merkezlerden swaplarla forwardlarla dolaylı yoldan ama bir süreç alacak şekilde müdahale edebilir. Aksi taktirde spot piyasada kurlara müdahale olmaz, bu mümkün değil. USDTRY kuruna ait bir pozisyon (short veya long) küresel ortamda binlerce kurumdan veya merkezden açılabiliyorken spot piyasada manipülatörlerin kol gezdiğine inanmak saçmalıktan başka bir şey değildir. Farz edelim TCMB çaktırmadan dolar kuruna müdahale ediyor ve makul değer olarak gördüğü 3 tl ye indirmeye çalışıyor. Bunu başarmak için yanına Goldman veya JP Morgan gibi bir yatırım bankasını almak zorunda. Sonra da Cayman adaları veya İngiliz Virjin adaları gibi bir offshore merkezini kullanarak 10 milyar dolarlık dilimler halinde önce swaplara yüklenecek, sonra da forwardlarla bastıracak, ama bu süreç ister öyle bir kaç günlük bir olay değildir bu. En az 3 ay gibi bir süre lazım kuru stabilize etmek ve düşüş hareketini başlatmak için. O yüzden, spot piyasadaki tüm işlemler long veya short tamamen birer spekülasyondur, manipülasyon değildir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tahmin ettiğim gibi bugün cumhuriyet tarihinin likidite açığı rekoru kırıldı. Tam 122.6 milyar TL. tcmb bu açığı ortalama %11.99 faiz ile arada zafer bayramı olduğu için arife gününe kadar (2 gün) fonlamayı kabul etti.

tcmb 29.8.2017 fonlama verileri:

TL depo: 10.4 milyar TL faizi %9.25
    GLP : 112.27 milyar TL faizi %12.25
    toplam : 122.61 milyar TL
    ortalama faiz: % 11.99

tcmb yüksek faiz ile çok kısa vadelerde (1 gün) piyasayı fonlayarak ciddi anlamda TL'yi sıkıyor.

Yeni rekorumuz hayırlı olsun. Bayramdan önce arife günü yeni bir rekor bekliyorum.

Bu likidite açığı düşük faiz ile ve daha da önemlisi kalıcı olarak kapatılmaya başlandığında dolar zamanı gelmiş demektir.
    Bu haber önemli. Bugünkü likidite açığının %92 si GLP den tedarik edilen para ile kapatılmış.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    EURUSD paritesi son 3 yılın zirvesinde ve 1.20 nin üzerinde seyrediyor. Bundan bir süre önce büyük bir yatırım bankası tarafından hazırlanmış ilginç bir rapor okumuştum. Euro'nun hak ettiği seviyenin çok altından işlem gördüğünü söylüyordu. Bunun nedeni olarak da PIGS (Portekiz İtalya Yunanistan İspanya) gösteriliyordu. Bu 4 ülke Euro para biriminden çıktığı taktirde EURUSD paritesinin 2 ye yaklaşacağından dem vuruyordu. Bu analize hak vermedim değil, çünkü Euro para birimine üye bu 4 ülkenin ekonomileri gerçekten de çok kötü durumda ve Euro'yu ciddi şekilde baskılıyorlar. Mesela İtalya'nın 2.5 trilyon Euro'ya (3 trilyon dolar) yakın olan kamu borcu Japonya'dan sonra dünyadaki en yüksek ülke borcudur. Her geçen ay İtalya'nın kamu borcu artmaya devam etmektedir. Bu durumda da dolar karşısında 1.20 nin üstüne kendini atmış olan Euro'yu küçümsemek abesle iştigal olur. Sadece İtalya ve İspanya Euro'dan çıkarsa emin olun EURUSD 1.80 olacaktır.
    İspanya çıksın, İtalya çıksın, Portekiz çıksın, Yunanistan çıksın, Romanya çıksın, o çıksın bu çıksın...

Zaten Euro'nun bitişi tam da bu şekilde olacak.

Bir süre sonra sadece Almanya ile Fransa kalacak Euro'nun kullanıldığı ülkeler olarak. İş oraya gelince Fransa diyecek ki, "Alemin enayisi ben miyim ulen ben de çıkıyrem!"

Kimsenin kullan(a)madığı butik bir para birimi 2'ye de çıkar, 5'e de.

O kadar değerli Euro ile Almanya bakalım nasıl satacak BMW'leri. eheheh. QE QE QE QE z*ke z*ke.
    Euro oralara gelirse ABD'nin ekonomi şahlanır alır yürür.

Bunun bir örneği de bitcoin, sisteme bir şekilde giren asla çıkmıyor, çıkamıyor. Çünkü hep değerleniyor. Bitcoin sürekli değer kazanırken ben şimdi bunlarla niye alışveriş yapayım ki?

5. Son aylarda ortaya çıkan önemli gelişmelerden biri de ABD gösterge tahvili olan 10 yıl vadeli tahvillerin yıllık getirisinin ciddi bir düşüş trendinde olması. Şu anda yıllık getiri %2.13 (gün içi %2.09 a kadar indi). Bu rakam geçen Mart ayında yani 5 ay kadar önce %2.60 lardaydı ve adına uzman dediğimiz konuşan kafalar her yerde bu getirinin %3 ü aşacağını söylüyordu. Tabii dolar endeksinin de 110 u aşacağına garanti gözle bakıyorlardı. Ama tersi oldu. Dolar endeksi 110 aşmak yerine 92 ye indi, gösterge tahvilin yıllık getirisi de %3 ü aşacağına %2.1 e indi. Tahvil getirisinin düşmesi demek o tahvilin fiyatının artması demektir, demek ki tahvillere güçlü bir alım dalgası geliyor son aylarda. Demek ki piyasa Yellen'in faiz artırma konusunda elinin bağlı olduğuna inanıyor, hatta biraz daha ileri gidersek "piyasa deflasyon" bekliyor diyebiliriz. Unutmayalım, ABD tahvilleri dünyadaki en derin ve parasal anlamda en büyük enstrümandır, trilyonlarca dolarlık piyasa değerine sahiptir. Ayrıca; FED tahvil piyasasına artık müdahale etmiyor, bu işlemleri yakın geçmişte durdurdu. O zaman tahvil piyasasındaki alımları kurumlar, yatırım bankaları ve fonlar yapıyor demektir.

6. Füze olayını ABD piyasaları tınlamadı. Endekslerde %1 e yakın olan gün içi kayıplar tümüyle geri alındı. 1330 doların üstünü gören altın ons 1320 doların altına indi. Avrupa borsaları ise EUR nun değer kazanması yüzünden %1-2 arası günlük kayıplar yaşadı. TRY ise dolar karşısında 3.44 e demir atmış gibi gözüküyor.

7. Ben alman yerine olsam boşuna Romanya Bulgar yunan vs gibi yerlerine fonluycagima şimdiden direkt kendim çıkarım başları birliğine derim
    İsviçre frangi hongkong doları Tanzanya siling i hatta dilim pek varmiyo ama belki bizde dahil bu gibi kupon paralarla yeni para birimi Valut oluşturup
    Hayat mucadeleme devam ederim
    Yoksa Yunan portekiz İspanyol İtalyan Romanya Bulgar vs bunlarla ugrasilmaz abi
    Hatta Bulgar sırf kelle başı ödenek alıyo diye
    Bulgaristan doğumlu Türklere pasaport veriyo / verdi
    Ama daha ödeneğin kısıtlanması ab dahilinde konusulmadan
    Kendi parlementolarinda gorustuler bile bu çifte vatandaşlığı kaldırmayı
    Alman derdik ya kaybetti yoksa biz çok iyi oynadiydik ekuri kaybetti diye hükmen mağlup sayildik birinci dünyada
    Allahtan ikinciye girmedik. Onu da almanya girsek gene kayipti
    Gerci ben almani severim yada bi problemim olmadı diyelim
    Üçüncü ye (olmasın tabi) hiç katilamadan kafadan elenir zaten ona kalmadan bu batık tempoda para biter ne ka iyi araba yapsanda beyhude is onlar kar li değil
    Bi işletmede ciro ve kar olcak
    Ciro o biçim kar Güdük ne anladım o işten
    Neyse böyle fantezi yapmayın
    Su çıksa 1.80 olur filan gibi
    Onlar olmuycak işler
    Ancak derseki alman. Dünyevi hakimiyet mücadelesi bnm neyime. Hepinizi şey ettiriyom yeni adamlarla avro 2 para birimiylen yola devam o zmn belki.
    Hatta bence ilk yanlısı ingiliz fransizla ortak olup yaptı desek daha uygun olur. Bi kere sen imzayı komuşun ordu kuramiyon E kurnazliq edip el ordusuna guvenirsen aldığın zevkde o kadan olur en baştan kuraydin bizle maddiyat birlik şimdi hiç paran yoktu ( bu da iş in mizahi yönü tabi)
    Neyse gelelim dolares e
    Ya bayrama foto finish
    Niye düşmüyor ula bu dolares
    Bayram ertesinimi bekliyo

8.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Ben alman yerine olsam boşuna Romanya Bulgar yunan vs gibi yerlerine fonluycagima şimdiden direkt kendim çıkarım başları birliğine derim
    İsviçre frangi hongkong doları Tanzanya siling i hatta dilim pek varmiyo ama belki bizde dahil bu gibi kupon paralarla yeni para birimi Valut oluşturup
    Hayat mucadeleme devam ederim
    Yoksa Yunan portekiz İspanyol İtalyan Romanya Bulgar vs bunlarla ugrasilmaz abi
    Hatta Bulgar sırf kelle başı ödenek alıyo diye
    Bulgaristan doğumlu Türklere pasaport veriyo / verdi
    Ama daha ödeneğin kısıtlanması ab dahilinde konusulmadan
    Kendi parlementolarinda gorustuler bile bu çifte vatandaşlığı kaldırmayı
    Alman derdik ya kaybetti yoksa biz çok iyi oynadiydik ekuri kaybetti diye hükmen mağlup sayildik birinci dünyada
    Allahtan ikinciye girmedik. Onu da almanya girsek gene kayipti
    Gerci ben almani severim yada bi problemim olmadı diyelim
    Üçüncü ye (olmasın tabi) hiç katilamadan kafadan elenir zaten ona kalmadan bu batık tempoda para biter ne ka iyi araba yapsanda beyhude is onlar kar li değil
    Bi işletmede ciro ve kar olcak
    Ciro o biçim kar Güdük ne anladım o işten
    Neyse böyle fantezi yapmayın
    Su çıksa 1.80 olur filan gibi
    Onlar olmuycak işler
    Ancak derseki alman. Dünyevi hakimiyet mücadelesi bnm neyime. Hepinizi şey ettiriyom yeni adamlarla avro 2 para birimiylen yola devam o zmn belki.
    Hatta bence ilk yanlısı ingiliz fransizla ortak olup yaptı desek daha uygun olur. Bi kere sen imzayı komuşun ordu kuramiyon E kurnazliq edip el ordusuna guvenirsen aldığın zevkde o kadan olur en baştan kuraydin bizle maddiyat birlik şimdi hiç paran yoktu ( bu da iş in mizahi yönü tabi)
    Neyse gelelim dolares e
    Ya bayrama foto finish
    Niye düşmüyor ula bu dolares
    Bayram ertesinimi bekliyo
    hep söylüyorum Deutsche Mark bir süre sonra mecburen piyasaya çıkacak. böyle bir şey olduğunda DM/USD paritesi fezaya gider,eur'da çöp olur. Bu durumda almanya nasıl mal satar bu artık onun sorunu. 4. sanayinin bu işin hazırlığı olduğu belli.insansız fabrikalar mal üretecek 7/24.

Sayfa 441/1009 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •