Sayfa 470/1009 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,753 - 3,760 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Avrupanın patronu ve en büyük dış ticari ilişkimizin olduğu Almanya ile gerginlikle ilgili gelen bu tip haberler bile doları oynatmaya yetmediğne göre Ekran Vurguncularının B.. gibi pozisyona boğulduklarının ispatlıyor.

Bakalım bayram sonunda her türlü döviz borcu olan firma,tacir ,ithalatçı vs'nin ve fiyatı uygun bulan yerlilerin hey ahpab sağol sizin sayenizde ucuz dolar imkanı sağladığınız deyip karşı atağa geçip döviz talep etmeleri ,açıklarını kapatmaları ,ekran vurguncularını pozisyon kapatmaya zorlayabilir.
    Bu tür aksiyonlar kuru etkilemez çünkü "trade bazlı spot piyasada" her işlem günü USDTRY kurunda asgari 20 milyar dolarlık günlük işlem hacmi oluyor. Zaman geliyor bu günlük hacim 150 milyar dolara kadar çıkabiliyor (her biri 100K dolar değerinde 1.5 milyon adet kontratlık günlük işlem hacimlerinin olduğu zamanlara şahit oluyoruz ki bunun parasal değeri 150 milyar dolardır, örneğin 2017 nin başlarında olduğu gibi), işte kuru belirleyen budur yani trade bazlı spot piyasadaki işlemler, tabii bu işlemlerin bir kısmı manipülatif amaçlı da oluyor örneğin MB'nin yatırım bankaları kanalıyla yaptığı kaldıraçlı işlemler ve/veya swaplarla/opsiyonlarla ilişkili açılan pozisyonlar gibi. Yukarıda bahsi geçen "her türlü döviz borcu olan firma, tacir, ithalatçı vs'nin" döviz açık pozisyonlarını kapamaları ve döviz talep etmeleri sonucunda oluşan hacim trade bazlı spot işlemin yanında devede kulak kalır, kura etkisi olmaz.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Çin Yeni'nde beklenen maxi devalüasyonun Avrupa veya ABD nin isteyip istememesi ile hiç alakası yok, ÇMB eli mahkum bu cihete gitmek zorunda, aksi taktirde ÇMB nin döviz rezervleri tükenecek. 2001 deki TR krizini bir hatırla, TC Hükümetinin gücü olsaydı veya elinden gelen bir şey olsaydı döviz kurunun 3 katına çıkmasına müsaade eder miydi? 1992 Ağustos'unda BOE eğer elinde imkan olsaydı Sterling'in bir günde %20 değer kaybetmesine izin verir miydi? Çok daha güncel olan diğer bir gelişmede ise Rus Hükümeti spor olsun diye mi Ruble'nin %70 değer kaybetmesine göz yumdu sanıyorsun? Bir hükümet veya MB köşeye sıkıştı mı mecburen bu yönde karar alır çünkü başka makul bir opsiyonu kalmamıştır, döviz kuruna müdahale etmeyi bırakır, böylece kur da denge kuramı çerçevesinde çıkması veya inmesi gereken yere gelir. Piyasanın doğası bunu gerektiriyor. Ne yani, şimdi Avrupa veya ABD istiyor diye Çin Hükümeti ülkesinin batmasına ekonomisinin ağır yara almasına göz mü yumacak? Bu mümkün değildir.
    Eğer zaten rezervleri erirse ve piyasaya müdahaleye devam ederse öncesinde emlak piyasası patlar,sonrasında tahvil piyasası..el mahkum müdahale edemeyecek.Kura müdahale etmesi fiazlerin de yukarı fırlaması anlamına gelecek çünkü.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    ben asıl merak ettiğim konu rusyada neler oluyor? GAspromun karı yüzde seksen düşmüş...Rusyanın en büyük gelir kaynağı burdan geliyor...sadece rusyada değil..geçen aylarda italyada el koymalar oldu..rusyada da, bir şeyler oluyor ama dur bakalım kokusu çıkar.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Destekten dönerse Hedef 3.80. Kaldıraçsız alınabilir. Risk free buy range 3.35 - 3.45.
    "Risk free" kelimesinin anlamını herhalde bilmiyorsun, piyasada böyle bir deyim olamaz tamamıyla anlamsızdır, sen ancak öldükten sonra bu kelime anlam kazanır çünkü ne olursa olsun ortaya çıkan sonuç artık senin bu dünyadan göçmüş olan cansız bedenine zarar veremez yani sıfır risk taşır. Hayatta olduğun sürece yaptığın veya yapacağın her icraat bir risk faktörü içerir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    trend gsray ı bırakıp dolara mı girdin
    Sana selamlarımı sevgilerimi iletiyorum Başkan. GSRAY'lar duruyor, dolarda değilim, elimdeki tüm nakit TL'de ve banka mevduatında 32 günlük vadelerde yatıyor ancak doları yakın markaja aldım, belirli bir seviyeye gelirse TL'den çıkıp dolara geçmekte tereddüt etmeyeceğim.

6.  Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    Hocam, teşekkürler. Sizin kadar derin bilgilerimiz yoktur ama bilinçli vatandaş olma yolunda ilerlerken bir şeyler yazıyoruz işte.. Yazılarınızı severek okuyorum. Dolar , Euro , borsa iner çıkar . Bu hep böyle olmuştur, olacakta zaten. Saygılarımı sunarım size,
    Bilmukabele, saygı benden. TH

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sana selamlarımı sevgilerimi iletiyorum Başkan. GSRAY'lar duruyor, dolarda değilim, elimdeki tüm nakit TL'de ve banka mevduatında 32 günlük vadelerde yatıyor ancak doları yakın markaja aldım, belirli bir seviyeye gelirse TL'den çıkıp dolara geçmekte tereddüt etmeyeceğim.
    banka mevudatını 35 günlük yaparsan dostum hiç hafta sonuna denk gelmessin.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Eğer zaten rezervleri erirse ve piyasaya müdahaleye devam ederse öncesinde emlak piyasası patlar,sonrasında tahvil piyasası..el mahkum müdahale edemeyecek.Kura müdahale etmesi fiazlerin de yukarı fırlaması anlamına gelecek çünkü.
    Kesinlikle doğru bir yorum, ÇMB'sının en son isteyeceği şey şu anda faizlerin artmasıdır çünkü hem halk hem şirketler hem devlet aşırı borç batağında. O yüzden kuru manipüle etmeyi bırakmak zorundalar, böylece de USDCNH çıkması gereken denge seviyesi olan 8.50 ye çıkabilir. Şu anda 6.56 da olan Dolar-Çin Yeni kuru için bu da %20-25 gibi bir devalüasyon demektir. Böyle bir gelişme tüm dünyada ekonomik dengeleri alt üst eder, diğer gelişmekte olan ülkelerin para birimleri ile birlikte USDTRY de bundan nasibini alır.

Sayfa 470/1009 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •