Eylülde FED faiz artırır mı..
Yüzde 15 20 ihtimal veriyorum.
Artırsa bile 3.65 i geçemez dolar.
3.53 ü bile geçemez ..Çok çok zor.
Yani kaderden kaçış yok..
Doların işi bitti..Geçmiş olsun.
Eylülde FED faiz artırır mı..
Yüzde 15 20 ihtimal veriyorum.
Artırsa bile 3.65 i geçemez dolar.
3.53 ü bile geçemez ..Çok çok zor.
Yani kaderden kaçış yok..
Doların işi bitti..Geçmiş olsun.
ben aslında gayet anaşılır bir türkçe ile yazıyorum.
**
bakınız topiği okursanız benim dolarla ilgili herhangi bir beklentim yok. benim beklentim faizlerin %30-%100 arası artış potansiyeli olduğu. sürecin içinde olduğumuz ve bunun geldiği kapıya dayandığını görüyorum. olur olmaz o farklı bir tartışma konusu.
-
gelelim neden dolarda yükseliş beklentisine girdiğime.
-**-
dünya liderimiz faizin inmesi gerektiğini beyan ettiği 100 tane vaazını buraya ekleyebilirim.
*
şimdi dünya liderinin güle oynaya faizleri %30 %100 daha artıracağına eğer inanıyorsanız yani dediğinin 180 derece tersini mi yapacak ? lafa değil icraata bak mı diyeceksiniz ? ben size yüzdürülen kredi mi alın dedim almasaydınız mı diyeceğini kastediyorsunuz ?
--
açıkcası ben asrın liderinin lafına bakarak eğer faizler artacak ise bu bir sonuç olacağını ve tl nin değer kaybı üzerine dengelenmek amaçlı mecburi artış olacağına buradan varıyorum.
*
evet 3.47 aşşağı geçildi ve ekledim algoritma şeklinde indiriliyor. ve 3.47 ile 3.40 arasında dağlar kadar fark yok.
*
ilerde 1-2 yıl içerisinde görüşelim. eklediğim faiz grafiği 5 yıllık bunun yükselişi düşüşü 1-2 yıl sürüyor.
*
daha başka izah metodu yok halen fed geyiği yapacaksanız kendi tercihiniz. dolar tl nin yükselişinin fed ile ufaktan ilgi alakası yok. kendi problemimiz bize yetiyor.
*
görene.
Yer İmleri