SADECE ve SADECE gözlerinle OKU....
http://www.spk.gov.tr/indexcont.aspx...enuheader=null
2- Sermaye Piyasasýnda Baðýmsýz Denetime Tabi Ýþletmeler
13/1/2011 tarihli ve 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanununun 397 nci maddesinin dördüncü fýkrasý uyarýnca Bakanlar Kurulu Kararý ile belirlenen iþletmeler ve yatýrým fonlarý ile konut ve varlýk finansmaný fonlarý yýllýk finansal raporlarýný baðýmsýz denetime tabi tutmak zorundadýrlar.
Aþaðýdaki iþletmelerin, Kurul tarafýndan yayýmlanan finansal raporlama standartlarýna iliþkin düzenlemelerdeki özel hükümler saklý kalmak kaydýyla,
altý aylýk ara dönem finansal tablolarý inceleme (sýnýrlý baðýmsýz denetim) kapsamýndadýr.
a) Yatýrým kuruluþlarý,
b) Yatýrým fonlarý hariç kolektif yatýrým kuruluþlarý,
c) Ýpotek finansmaný kuruluþlarý,
ç) Sermaye piyasasý araçlarý bir borsada ve/veya teþkilatlanmýþ diðer pazar yerlerinde iþlem gören anonim ortaklýklar.
Yukarýda (ç) bendinde belirtilen ortaklýklarýn sermaye piyasasý araçlarýnýn halka arzýnda veya mevcut paylarýnýn hissedarlarý tarafýndan halka arzýnda, Kurulun sermaye piyasasý araçlarýnýn kayda alýnmasýna iliþkin düzenlemelerinde öngörülen ara dönem finansal tablolarý sýnýrlý baðýmsýz denetime tabidir.
Borsa Ýstanbul A.Þ. düzenlemeleri kapsamýnda paylarý Geliþen Ýþletmeler Piyasasý Listesinde yer alan iþletmeler ile Paylarý Serbest Ýþlem Platformunda Ýþlem Görecek Halka Açýk Anonim Ortaklýklara Ýliþkin Esaslar Tebliði kapsamýnda paylarý Serbest Ýþlem Platformu’nda iþlem gören iþletmelerin altý aylýk ara dönem finansal tablolarý inceleme (sýnýrlý baðýmsýz denetim) kapsamýnda deðildir.
ÞAMPÝYON ARA DÖNEM... RAPORUNUN özelliði ...ÝYÝ oku...
KAPASÝTE lazým... ama....
ÖRNEK:::::
Sýnýrlý denetim, Sýnýrlý Baðýmsýz Denetim Standardý (SBDS) 2410
"Ara Dönem Finansal Bilgilerin, Ýþletmenin Yýllýk Finansal Tablolarýnýn Baðýmsýz Denetimini Yürüten Denetçi Tarafýndan Sýnýrlý Baðýmsýz Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüþtür. Sýnýrlý denetimimiz, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sýnýrlý denetimden geçmiþ ara dönem konsolide finansal tablolar ve açýklayýcý notlar ile tutarlý olup olmadýðýna iliþkin incelemeyi kapsamaktadýr. Ara dönem finansal bilgilerin sýnýrlý denetiminin kapsamý; Baðýmsýz Denetim Standartlarýna uygun olarak yapýlan ve amacý finansal tablolar hakkýnda bir görüþ bildirmek olan baðýmsýz denetimin kapsamýna kýyasla önemli ölçüde dardýr.
Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sýnýrlý denetimi, denetim þirketinin, bir baðýmsýz denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vakýf olabileceðine iliþkin bir güvence saðlamamaktadýr. Bu sebeple, bir baðýmsýz denetim görüþü bildirmemekteyiz.
Yer Ýmleri