Sayfa 535/1009 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,273 - 4,280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Gedikli: Merkez bankası elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmalıdır

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2. büyüme verisini insanlara iyi gibi mi anlatmak istiyorsunuz bu hareketlere girerek ? kim yiyor bunu ? köydeki vatandaş bile artık video çekmeye başladı. kimse yemiyor. daha da daha da piyasayı bozup kendinizi daha sıkıntıya sokmakan başka faydası sıfır 0. bankalardan tl en döndürülen dövizler çekilmeye kalkarsa enkaza çevireceksiniz ülkeyi. kimse yemiyor !

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Sonbaharda borsalarda süper ralli dolarda şelale beklentim devam ediyor.
    yanlış hatırlamıyorsam nakdinizin yarısından fazlası dolardaydı.

şimdi sizin durumunuz şu olmuyor mu?
    üstünüzde dinamitlerle el bombaları ile yangına müdahaleye gidiyorsunuz.

laf olsun torba dolsun tadında yazı oluyor işte bu da.

şelalede iyi güldür güldür sanırım
    yazdıklarınızın bir anlam kazanması uygulamalarınız ile desteklendiğinde daha anlamlı olur.

bir daha yazayım Ziya paşanın şu sözünü;
    Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde...

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    dolarla pek ürün satmıyoruz ihracatımızın yüzde 60'ı avrupaya ve euro ile satılıyor. Ayrıca sanayicinin düşük dolar yüksek euro çok işine geliyor. Zira emtia fiyatları dolarla belirleniyor, yani hammeddeyi dolar ile alıp ürünü euro ile satıyorlar.

Bu yüzden euro düşmediği sürece kılını kıpırdatmazlar.
    Bu ihracatçının sattığı malların yüzde kaçının maliyeti dolarla ?

O zaman ihracat yapacaklarına ekran işi yani forex yapsınlar...

Yerli üretim maliyetleri gün ve gün artıyor ,maliyet artıyor, ha sene sonu yaklaşıyor üretim maliyetiin en büyüğü kalemi olan işçilik maliyetlerine enaz % 10 zam yapılacak buna karşın döviz fiyatları düşerkene kasaya giren para azalıyor buna ne dayanır ?

5. Dolara mudahele geliyor

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Gedikli: Bizde kurların daha aşağı gitmesi riskli çünkü ihracatı zora sokar şirketlerin karlılığı düşer bu da istihdam sorununu doğurur
    nasıl olmuşta doğru şeyler söylemiş ?

eli taşı altında olmayanlar için hava hoş...

döviz fiyatları ortalama olarak enflasyon oranıda artsın ki üretici-ihracatçı batmasın

7. Hazinede dolar olsa yeterince %6 faiz ile dolar borçlanır mı?

Tefeci faizine razı olur mu?

%2 ile borçlanan bir sürü ülke var. Kötü durumda olan ülkeler yüksek faiz ödüyor.

Giderini azaltması gerekiyorken daha fazla borçlanıp tefecinin eline düşerse namusunu da kaybeder yarın öbür gün.

Tefecinin eline düşmemenin tek yolu gideri azaltıp ayağını yorganına göre uzatmaktır.

Büyüyoruz diyenlere götümle gülüyorum.

%6 - %8 faizle borçlan parayı tüketime harca cari açık ver. Sonra büyüyorum de. Ayıp be insan utanır.

1 dolar =1 rulo tuvalet kağıdı olacak heralde)
    Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Sayfa 535/1009 İlkİlk ... 35435485525533534535536537545585635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •