Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 473/1014 İlkİlk ... 373423463471472473474475483523573973 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,777 - 3,784 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ramsesturk Yazıyı Oku
    Akıllı insanın hali başka oluyor, istanbulda kirasını alamayacağı yere milyon dolarlar vermek yerine hakkını arayabileceği ve aynı zamanda getirisi yüksek yerde yatırım yapmış, türkiyeden ekmeği biterse de evi barkı hazır.
    amerikada adam iki ay kiranı ödemedimi öyle uzun uzun mahkeme ile uğraşmıyorsun... iki ay kira ödemezse hemen evden çıkartma kararını alıyorsun ve kapısına asıyorsun... Şerif geliyor 5 gün içinde kapının önüne koyuyor zorla. ve adamın bütün credit ratingi çok büyük hasar alıyor artık o reytingle ne doğru düzgün ev alabilir ne araba alabilir vesaire... o yüzden kiracı seçerken kredi ratingine dikkat eden müşteri seçerseniz belki 100 dolar ucuza kiralarsınız ama kira ödenmeme problemi yaşamazsınız... Türkiyedeki sistemde kiracı seçerken kavun gibi dibini kokluyorsunuz hiçbir referansınız yok maalesef

2. ABD'de durum bu.

Tr'de durumun vehameti yargida kitleniyor.

Oyle bir siyasi otorite ki, kendi alacagini, son kurusuna kadar, gerekirse banka hesabina elektronik haciz uygulayarak aliyor.

Vatandas ise mahkemeye gidiyor.

Vatandas'in sadece, alacagi icin, bir icra isleminde neler yasadigini bizzat gordum,yasadim.

Oyle bir devlet ki, ben alacagimi alirim, sen ne yaparsan yap diyor, vatandasa.

Bunun sonuclarinin GM piyasasina verdigi zarari, dusunmuyor, ya da dusunemiyor.

Bu is cozulmeden, kimse de konut almiyor.

Sadece mafya gucu olanlar, ( polis, avukat, hakim savci, kabadayi vs.) kirasini toplayabiliyor.

Oysa bu konuyu cozmek, ne dovize, ne enerji fiyatlarina bagli.

3. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan listede 30 bin 319 'vergi yüzsüzü' bulunuyor. Bu kişi ve kurumlar arasından en borçlu isim ise 1.1 milyar liralık vergi borcu ile Mustafa Akyol.

Akyol, vakıflar veya kişilerin finansal varlıklarını yönetiyor.

http://finans.mynet.com/haber/detay/...imladi/139075/

1800 TL. Telefon borcu takibe dusmus bir vatandas pasaport cikartamiyor.

Sn.Bakan'a sormak isterim bu Vergi Yuzsuzlerinin Pasaportlari varmi ?

4.  Alıntı Originally Posted by WellsFargo Yazıyı Oku
    Metrolopollerde fiyatlar dehşet uçmuş durumda. Londra da merkezde ingiliz kalmadı neredeyse hepsi araplara hintlililer çinlilere ruslara sattı şehir dışına çıktı. Paris Londra NewYork fiyatlar uçuk orada da kira çarpanı çalışmıyor. Dünyanın kolay kazanılan kara parası akıyor oraya. Amerikada batı yakası San Fransisco bu silikon vadisi etkisiyle çok yükseldi. Geçen bir haber okumuştum. Karı koca beraber yılda bir milyon dolar kazanan çiftler San fransisco da güzel bir yerde mortgage ile zar zor ev alabilir hale gemişler diye.

İstanbul da bu metropollerdeki ev fiyatları şişmesi sebebiyle şişmiş durumda diye düşünüyorum. Tahranda bana bir daireler gösterdiler bir şeye benzemyor ama hepsi milyon dolarmış... Mumbai Tahran İstanbul hep aynı damardan besleniyor... merkez bankalarının karşılıksız bastığı paralar.. Bütün merkez bankalarının toplam bastığı paralar 20 trilyon doları geçti diye duydum.

Almanyada emeklilik fonları faizler eksiye düştü diye deli devamlı gayrımenkul almaya başladılar. Emeklilik fonu tahvl alır ne işi olur ev ile. Zaten kendileri de diyor biz gayrımenkulu nasıl yöneteceğiz bu apayrı bir uzmanlık diye ama almak zorundalar çünkü faize yatırsa parası azalacak ama ev alıp kirasını toplasa gene %3-4 bir getiri kazanıyor.. zaten emlak fiyatlarını her yerde uçuran bu getirisizlik... para su gibi yolunu bulup getiriye akıyor.

Bir de bu kira çarapnı üzerinden geri dönüş olayı her düşen piyasada düşmüyor. Mesela ispanyayı iyi bilirim. Ailevi bağlantılarım var ispanyada sahip olduğumuz evi ispanyada satmak zorunda kaldım. Evler çok yükselmişti çok düştü. Ama işssizlik %25 olduğu için evler kiralanamadı da dolayısyla kiralar da çakıldı. Evi kiralayacak iş sahibi çalışan insan yoktu. Millet işsiz evsiz kalınca ana babasının yanına taşındı. 10 sene önce 250.000 Euro teklif edilen evimizin değeri iki sene önce 70-80.000 Euro ya düştü. İspanya çok daha fena vuruldu ve kira çarpanları 15 ve üstü gibi idi. O hesabı yapıp daha fazla düşmesine rağmen, doğal olarak ispanyada her türlü vatandaş hakkına sahip olarak yaşayabilme imkanıma rağmen ispanyada değil amerikada iş tuttum.

Benim gördüğüm Amerika hala daha fırsatlar ülkesi yeter ki Türkiyedekinin tam tersini yapın yani çalmayın çırpmayın zekanızı kullanarak eşşek gibi çalışın. Eğer çalışmazsanız Türkiyedeki kimse bakmaz size tabiri caizse acınızdan ölürsünüz.
    detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim.

kışın ölü sezonda beğendiğim evlerde 250 çarpana kadar çıkmayı düşünücem kısmet ne ise o olur ekonomi iyi olsa verebileceğimiz çarpanlara baştakilerin politaları yüzünden ekonomik kriz dönemimde vermek zorunda kalıyoruz en çok bu insanın canını acıtıyor. istanbulda emlak sektörünün büyük kısmı 20-30 kişilik güçlü rantçı bir ekibin elinde olduğu için bu fiyatar düşeceksede asla hızla düşmeyecek gibi gözüküyor. Japonya gibi emlak sektöründe 15 yıla yayılacak bir kangren gibi bir düşüş bekliyorum. Umarım beğendiğimiz evi 200-250 çarpan skalasında alabilirim 2-3 ay arayışta bulunacam gönlüme göre fiyatlara bulamazsam herhalde bir daha asla satın alacak ev bakmam İstanbuldan

sevgiler selamlar,

iyi çalışmalar dilerim.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ramsesturk Yazıyı Oku
    Akıllı insanın hali başka oluyor, istanbulda kirasını alamayacağı yere milyon dolarlar vermek yerine hakkını arayabileceği ve aynı zamanda getirisi yüksek yerde yatırım yapmış, türkiyeden ekmeği biterse de evi barkı hazır.
    yaziyi iyi oku adam zarar ettim diyor

adam hicte mutlu degil ama sen ne anlam cikariyorsun komiksiniz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ramsesturk Yazıyı Oku
    Ayrıca oradaki evler sigortalı ve bizim sigortalar gibi çakma değil
    parasini verdikten sonra herkes sana sigorta yapar

TR de konut kredisi ile alinan her ev sigortalanir benim bildigim borcu alan kisiye FULL hayat sigortasi yaptiriyorlar

Turkiyede yasiyorsun ama Turkiyeden haberin yok

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    yaziyi iyi oku adam zarar ettim diyor

adam hicte mutlu degil ama sen ne anlam cikariyorsun komiksiniz
    Komik olan sensin ama artık gülesimiz yok yeter yazma

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by kandyba01 Yazıyı Oku
    İnsan en azından oturduğu evi alması gerekiyor diye düşünüyorum ama bu çarpanlarlada direnmek zorunda kalıyor insan yapacak bir şey yok dediğiniz gibi. Şuan oturduğum muhitte 400çarpan altında ev bulamıyorsunuz. Zekariyaköy/Demirciköy/Uskumruköy bu bölgede 300 çarpanlara güzel evler var. Kış sezonu başlayınca 200-225 arası çarpan için pazarlık yapacam umarım dayak yemeyiz yoksa dediğiniz gibi altın alıp kapalıçarşıda çok güvendiğim bir büyük sarraf aile dostumuzun kasasına kitlemek var aklımda(bankalara hiç güvenmiyorum). 4 yıldır 60 dönüme yakın arsa topladım Kaş bölgesinden köylülerden çok uygun fiyatlara. Zamanında bedava fiyatlara aldığım için şimdi alım yapmaya elim gitmiyor. Borsa deseniz her an muzik duracak 100kişi ayakta oturacak 3sandalye var görüntüsü veriyor. Dövizde ekseriyetle KY yığılması olduğu için yedirmiyorlar du süreçte şansıma euro da olduğum için üzülmedim ancak $ da olsaydı param herhalde hayata küserdim. Bir yanımda tahvil faizde 20bandı üstüne zıplama gerçekleşirse hazine bonosu almayı planlıyorum ama 2yıldan uzun vadeli satışı olurmu o durumda bono tahvil piyasası hakkında fikrim ve bilgim olmadığı için bilmiyorum.

Bu arada Miamide 10-12 yıl çarpanlar dediniz bu oranlar New York ve Londra gibi metropellerde ne civarlarda acaba ?
    Arkadasim

o 10-12 yil carpanlar tam net degil baska masraflarda var en buyugu emlak vergisi ve baska masraflar

HISIM arkadasimiz dogru zamanda almis. O yuzden iyi gelir elde etmis ancak Florida da evi olupta sorunu olmayan gormedim. Yalniz basina kasirga sigortasi bile ekstra bir masraf

Sayfa 473/1014 İlkİlk ... 373423463471472473474475483523573973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •