Originally Posted by
ctugrul
Bu arada ben hala bedelli verirse neden tasfiye olacağı sorumun cevabını alamadım sizden.
sn.ctugrul
cevabı dağıtarak ilişkilendirerek verdim aslında, pekala sadede geleceğim, sermaye piyasası enstrümanlarından oluşan bir portföyün bedelli artırıma giderek ortaklarından para toplamak istemesinin altını doldurması gerekir,
bir portföy yönetimiyle bunun altını doldurmanız mümkün değildir.iş bankası bedelliye gider ve derki banka satın alacağım bunu nakitle yapacağım anlarım,
ama kurucu ana kurumun biriminin birimi olan sanal ortamda her an değişken getirili sermaye piyasası enstrümanlarını trade eden bir birimin bedelliye gitmesini nasıl anlatacaksınız ?
portföy kar etmiyor ise aktif eriyor ise tasfiyeye gidersiniz bende birim pay değerimi alıp giderim, bu noktada bedelliye gidemezsiniz ,
çünki neyin garantisini verceksiniz topladığınız paranın karşılığında ? tekrar ve tekrar zarar edip batırabilirsiniz portföyü !
yani neyi icraya verip alabilirim ben sizden sorusunu soracak yatırımcı
ikincisi taş toprak arsa bina almıyorsunuz makine parkurunuz yok ? eeeee ne yapacaksınız bedelliyi ? portföyünüzün sürekli değişken aktif değerini artımak için daha fazla tahvil bono hisse mi toplayacaksınız ?
yani bakın yine aynı yere geliyoruz garantileri nasıl vereceksiniz topaladığınız bedelli paralar karşılığında ? bedelli toplamak öyle kolay değildir, adam sorar sana ne oldu bu para diye, şunu diyemesiniz senin de hisse değerin arttı, iyi arttı da sen batınca dibe vurdu 
işte bu nedenlerle zaten iş banksı da portföy yöneten biriminin birimi için böyle bir işe kalkışmaz çünki abzürt olacağını bilir
daha nasıl açık olabilirdim sn.ctugrul lütfen takdir edin
saygı ve hürmetlerimi sunarım bana müsaade efendim
“Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yer İmleri