Sayfa 154/969 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1. üçkağıtçılar bir de websayfasında çıkış yaptıkları şirketleri de yazıyorlar,
    havaş tüyap aras oha oluyorsun.. tam dolandırıcılar o konuda.. ulan satmışssın senin ne alakan var da yatırımlarım diye koyuyorsun oraya
    1.5x lerden girmiştim, zar zor 1.8x lerden çıktım allahtan

2.  Alıntı Originally Posted by pala Yazıyı Oku
    paraları mı kaldı şirket alsınlar... bu sermayeyle -hiç bir şey- yapamazlar...
    kasadakiyle de anca çiğköfteci alırlar, simitçilere bile yetmez parası
    girişim sermayesi değil de para basan holding yada angel investor sanıyor kendisini iş girişim, gözdenin portföyüyle kıyaslayın..

6 aylık bilançoda net kullanılabilir nakit pozisyonu 83 mio. Ortopro sermaye taahhütü 7,5 mio ve Nevote'e aktarılan 5 mio liradan sonra net pozisyon 70 mio.

Büyük olasılıkla portföydeki bütün şirketlerin sermaye desteği ihtiyacı tamamlandı.
    2019 seçim yılı. Dikkate alıyorlardır sanırım. 2020 ye kadar hiçbir çıkış yaşanmayabilir.
    2019 sonunda kadar 15-20 mio değerli 2 yatırım yapabilecek pozisyonun var olduğunu düşünüyorum.

7 nci bir yatırım gelirse memnun olurum. Bu kadar uzun bekleyişten sonra iyi bir yatırım gelir umarım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    6 aylık bilançoda net kullanılabilir nakit pozisyonu 83 mio. Ortopro sermaye taahhütü 7,5 mio ve Nevote'e aktarılan 5 mio liradan sonra net pozisyon 70 mio.

Büyük olasılıkla portföydeki bütün şirketlerin sermaye desteği ihtiyacı tamamlandı.
    2019 seçim yılı. Dikkate alıyorlardır sanırım. 2020 ye kadar hiçbir çıkış yaşanmayabilir.
    2019 sonunda kadar 15-20 mio değerli 2 yatırım yapabilecek pozisyonun var olduğunu düşünüyorum.

7 nci bir yatırım gelirse memnun olurum. Bu kadar uzun bekleyişten sonra iyi bir yatırım gelir umarım.
    Anlasildi bu kagidi cocuklara miras birakacagiz artik.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku

sayın noreply 2020 ye kadar çıkış yapılmayacağı büyük bir iddia ben şahsen tam tersini düşünüyorum bizim yatırıma değil çıkışa ihtiyacımız var ki iş girişim şirketleri yıldız şirketler mutlaka heran alıcı mevcuttur
    Bu sermaye artışları bence boşuna yapılmadı sportive in rehindeki hisseleri geri alınmıştır mesela iş girişim istediği zaman en az iki şirketini rahatlıkla borsada arz edebilir ben şahsen kısa zamanda bekliyorum hisse üzerindeki baskıdan belli zaten

5.  Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    sayın noreply 2020 ye kadar çıkış yapılmayacağı büyük bir iddia ben şahsen tam tersini düşünüyorum bizim yatırıma değil çıkışa ihtiyacımız var ki iş girişim şirketleri yıldız şirketler mutlaka heran alıcı mevcuttur
    Bu sermaye artışları bence boşuna yapılmadı sportive in rehindeki hisseleri geri alınmıştır mesela iş girişim istediği zaman en az iki şirketini rahatlıkla borsada arz edebilir ben şahsen kısa zamanda bekliyorum hisse üzerindeki baskıdan belli zaten
    Genelde halka açılma opsiyonunu düşünmüyorlar. İstisnası Beyaz filodur sanırım, o da iş girişim sonrası gelişti.

Halka açılmaya hazırlanan şirketlere yatırım yapılabilirdi.

Buradaki konu da şu, halka arz piyasası genelde iskonto piyasasıdır. Bir takım sorunları olan veya geleceklerinde bir takım sorunlar gören veya fon ihtiyacında olan şirketler iskontoyu kabul ederek halka arza geliyorlar.

Girişim sermayesi alanında borsaya göre daha yüksek prim ödenerek " geleceğinin parlak olduğu" varsayılan şirketlere yatırım yapılıyor.

Kısa ifadeyle, perspektif farkı var.

6.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Genelde halka açılma opsiyonunu düşünmüyorlar. İstisnası Beyaz filodur sanırım, o da iş girişim sonrası gelişti.

Halka açılmaya hazırlanan şirketlere yatırım yapılabilirdi.

Buradaki konu da şu, halka arz piyasası genelde iskonto piyasasıdır. Bir takım sorunları olan veya geleceklerinde bir takım sorunlar gören veya fon ihtiyacında olan şirketler iskontoyu kabul ederek halka arza geliyorlar.

Girişim sermayesi alanında borsaya göre daha yüksek prim ödenerek " geleceğinin parlak olduğu" varsayılan şirketlere yatırım yapılıyor.

Kısa ifadeyle, perspektif farkı var.
    siz işgirişimi herkesden iyi biliyorsunuz hiçmi alıcı talip yok mevcut yatırımlara bu kadar sermaye artışları yatırımlar bir ortopro bir sportive 50 milyon USD den az olmamalı

7.  Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    siz işgirişimi herkesden iyi biliyorsunuz hiçmi alıcı talip yok mevcut yatırımlara bu kadar sermaye artışları yatırımlar bir ortopro bir sportive 50 milyon USD den az olmamalı
    Çok da iyi bilmiyorum, şirketler benim için de kapalı kutu.

Görebildiğim kadarıyla şirket bazında değerlendirmeye kalkarsak;

Satılmaya en yakın şirket sportive gibi görüyor, bu yıl sonunda yaklaşık 200 mio civarında satışı olduğunu varsayalım.
    60 mio dolar civarında bir ciroya karşılık gelir.

Bence büyük oyuncuları heyecanlandırmak için yeterli bir rakam değil. Bir eşik değer olması lazım. Bu rakamın 100 mio dolar üstü olduğunu varsayıyorum. Belki daha da fazladır.

Numnum da kolay satılabilir bir şirket. unutmayın abraaj midpoint'e 400 mio dolar yatırdı. 30 mekanı var. Doğuş Günaydın restoraanlarına 150 mio dolar yatırdı. Restoran işinde rakkamlar çok değişken, aynı Doğus Nusret'in %50 sini 6 mio dolara aldı.
    Numnum için 2012 de konulan büyüme hedeflerininin gerçekleşmediğini unnutmayalım. Şimdi işlerin 2016 ya göre daha iyi olduğunu görüyorum ama yeterli değil. Mehmet Gürs ne yapmak istiyor? Bunu bilmek önemli.

Ortopro'ya çok büyük para yatırıldı. Sanıyorum bir toparlanma devresi geçiriyor.

Diğer küçüklere gelince Radore'nin olduğu alanda büyük bir kapasite fazlası varmış, özellikle kurumsal kapasitedeki yenileme oranları bekleniyor, demek ki burası için de biraz erken.

Tatilbudur belki Polonyalılara devredilir, bilemiyorum, bu yıl yüksek profil çizdiler, burası da erken bence.

Nevotek tamamen bilinmezlerle dolu, yeni bir işten bahsediliyor, konulan paranın yeni bir şirket oluşumında sermaye payı olması söz konusu. Belki çok büyük bir iş olacak, şimdilik çıkış olasılığı düşük.

Benim değerlendirmelerim böyle, satış tahmin etmiyorum. Şirketin iddiası iştiraklerin her an satılabilir olduğu yönünde.
    Geri kalanı hayatın akışı ve sürprizlerine bağlı.

8. kasadan hersene ortalama 30+milyon tl çıkmış...

Sayfa 154/969 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •