Originally Posted by
enki
İlahi sevgili Lutfu..akşam akşam tebessüm ettirdin beni..ben borsacıları karda sanıyordum, yanılıyormuyum..
Bu sistem globalde tasarrufçuyu ezme sistemi..zengin daha zengin, fakir daha fakir sistemi..hatta olayı geliştirirsek zamanla zengin ülkenin daha zengin, fakir ülkenin daha fakir olacağı sonucunu çıkarabiliriz..şimdilik portföy yatırımları ile idare edelim bakalım..

Malesef hocam çoğu karda değil, sistemde görünen kar aldığı fiyat ve şuanki son fiyat arasındaki farkı kar kabul edip yeşil görünüyor portföyleri ama enflasyonu çıksan hatta bazılarında enflasyonu bile çıkmadan işler kötü,
Yani bakış açısı herşey bir hesap yapsak toplasak çıkarsak "sözde rekor kıran borsa" enflasyona karşı hala kötü, dolara avroya göre hala kötü...
Uzun süre tuttuğum dolarları hep TL mevduat ile kıyaslardım, benim portföy hep dayak yedi, ama son 3-4 yılda anca kafa kafaya gelmiştir, yani uzun süre elde tutulan dolar bile kötü...
Altın var işte o efsane 2008 öncesi alan çok karda, 2011 de alan faizle kıyaslarsak kötü...
Benim şahsi fikrim; uzun sürekli TL mevduat kafa rahat ama bunun için iyi bir birikim olması şart, stres minimum...
Tüm yatırım araçlarını gömdük mü evet gömdük buyurun cenaze namazına 
Aslında bunlar hep uzun uzadıya hesaplanması ve karşılaştırılması gereken konular ben çala kalem kendi düşüncelerimi yazdım, amacım kimseyi ne eleştirmek ne yüceltmek,
Ama şunu yazayım arsa rantı ile zengin olanlara kıl oluyorum 
Bu tarz bir yaklaşımı yatırım olarak görmüyorum...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri