Sayfa 570/1009 İlkİlk ... 70470520560568569570571572580620670 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,553 - 4,560 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Aynen sn. Cool bende Euroları dolara çevirmiştim..

Ancak DXY düşük tutmak..daha doğrusu Euro'yu güçlü tutmak gibi bir zorlama ortalıkta..

Dolar düştüğünde ise EM para birimleri değerleniyor..borç yükleri hafifliyor..büyümeleri artıyor..ortalık şen şakrak oluyor..

Ama sömürüde tam gaz..hem yetiştir büyüt, hemde etinden sütünden faydalan..

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    İşte çok güzel bir tespit, bir çok kişi bu basit gerçeği görmüyor yada görmek istemiyor, aynı durum tüm yatırım araçları için geçerli, baz aldığımız zaman ve kriterler çok ama çok önemli, aslında ince eleyip sık dokunduğunuzda bir çoğumuzun zararda olduğu gerçeği ortaya çıkıyor,

Tüm bunlar nedeniyle bu başlıktaki tüm eskiler "biz sadece paramızı korumaya çalışıyoruz" der, hatta en güzeli Sn. Enki nin sürekli söylediği "paramız nerede erisin"
    İlahi sevgili Lutfu..akşam akşam tebessüm ettirdin beni..ben borsacıları karda sanıyordum, yanılıyormuyum..

Bu sistem globalde tasarrufçuyu ezme sistemi..zengin daha zengin, fakir daha fakir sistemi..hatta olayı geliştirirsek zamanla zengin ülkenin daha zengin, fakir ülkenin daha fakir olacağı sonucunu çıkarabiliriz..şimdilik portföy yatırımları ile idare edelim bakalım..

3. Discover dostumuz burada. Grafikte. Kripto para almış.

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    İlahi sevgili Lutfu..akşam akşam tebessüm ettirdin beni..ben borsacıları karda sanıyordum, yanılıyormuyum..

Bu sistem globalde tasarrufçuyu ezme sistemi..zengin daha zengin, fakir daha fakir sistemi..hatta olayı geliştirirsek zamanla zengin ülkenin daha zengin, fakir ülkenin daha fakir olacağı sonucunu çıkarabiliriz..şimdilik portföy yatırımları ile idare edelim bakalım..
    Malesef hocam çoğu karda değil, sistemde görünen kar aldığı fiyat ve şuanki son fiyat arasındaki farkı kar kabul edip yeşil görünüyor portföyleri ama enflasyonu çıksan hatta bazılarında enflasyonu bile çıkmadan işler kötü,

Yani bakış açısı herşey bir hesap yapsak toplasak çıkarsak "sözde rekor kıran borsa" enflasyona karşı hala kötü, dolara avroya göre hala kötü...

Uzun süre tuttuğum dolarları hep TL mevduat ile kıyaslardım, benim portföy hep dayak yedi, ama son 3-4 yılda anca kafa kafaya gelmiştir, yani uzun süre elde tutulan dolar bile kötü...

Altın var işte o efsane 2008 öncesi alan çok karda, 2011 de alan faizle kıyaslarsak kötü...

Benim şahsi fikrim; uzun sürekli TL mevduat kafa rahat ama bunun için iyi bir birikim olması şart, stres minimum...

Tüm yatırım araçlarını gömdük mü evet gömdük buyurun cenaze namazına

Aslında bunlar hep uzun uzadıya hesaplanması ve karşılaştırılması gereken konular ben çala kalem kendi düşüncelerimi yazdım, amacım kimseyi ne eleştirmek ne yüceltmek,

Ama şunu yazayım arsa rantı ile zengin olanlara kıl oluyorum

Bu tarz bir yaklaşımı yatırım olarak görmüyorum...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

5. 3.4359 üzerinde saatlik kapanış yaparsa seans açılışında 3.47 lerde alır soluğu bence

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kapitalist sistemin tüm yatırım araçlarında, "papaz kaçtı" oyunu mantığı vardır.

Siz satarsınız biri alır.

Siz kar edersiniz, o ise, maliyet ya da zarar...

İşin tadını kaçıran tüyolu, maniplasyonlu karlardır.

Hele hele siyaset de kullanılırsa suç bir yana işin kabul edilebilir bir yanı kalmaz.

Siyaset deyince.. Biz de en büyük yatırımcı hala devlet.

Yöneticilerden biri size yapılacak köprünün yerini önceden bildirirse, bu tüyo ile bedavaya kapatılıp bir kaç sene sonra 100 katına satılan araziden elde edilen kar bu cinstir.
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 15-09-2017 saat: 00:07.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yeni bir güne dolar kuru artı başladı...

Yeni gün yeni ümitler demek...

İyi geceler.

Sayfa 570/1009 İlkİlk ... 70470520560568569570571572580620670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •