Forumun yeni üyesiyim. Başlıkları incelerken "işte buldum" dedim bu başlığı görünce. Sadece şu ana kadar yazılanlar bile ufkumu genişletmeye yetti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ben de 33 yaşında, büyük kurumsal firmada çalışan bir mühendisim. Ev kredim devam ettiğinden an itibariyle pek birikim yapamıyorum. Ama birkaç ay içerisinde her ay cüzi bir birikim yapabilecek konuma gelebileceğim. Bu birikimi borsada, uzun vadeli olarak değerlendirmek istiyorum ancak öncesinde konuya olabildiğince hakim olmak istiyorum.

Yıllarca eğitim alıyoruz. Çoğumuz, ileride bize yeterli parayı kazandıracak mesleklere sahip olmak için saatlerce derslere çalışıyoruz. Üniversiteyi kazanınca da çalışmalarımız artarak devam ediyor. Mezun olup istediğimiz, dolgun maaşlı işlere girebilirsek, biraz para kazanmaya başladığımızda film kopuyor. Çünkü yıllarca "çok para kazandıracak" işlere girmek için çalışıp durmamıza rağmen, kazandığımız parayı nasıl kullanmamız gerektiği ile ilgili en ufak bir eğitim verilmiyor. Dünya kapitalizm üzerine kurulu, en temel araç para, ancak bu aracı nasıl kullanacağımız konusunda neredeyse sıfırız. İş arkadaşlarıma "borsa neden yükseliyor, bilen var mı?" veya "TL/Dolar/Euro'dan pek anlamıyorum, birikimlerimi nasıl değerlendirebilirim" diye sorduğumda aldığım cevaplar neredeyse hep aynı: "Borsa kumar abi, bize gelmez." veya "Ev al, arsa al gerisi yalan.". Yatırım amaçlı olarak "araba al" diyen bile çıkıyor

Okul hayatım boyunca alamadığım temel ekonomi bilgilerini edinebileceğim, borsa, tahvil, eurobond, alternatif yatırım araçları... konularında bilgi sahibi olabileceğim kitap/kaynak önerilerinizi paylaşabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

Herkese iyi günler dilerim.