El ele verelim bir tane basit sistem yaratip bunu rsisini hesaplatip kizsini cizdirip yeni kz cizdirip lot kismini iki ile carparak hesallattiracak ornek bir sistem cikartalim sonra bunu herkes kendince istedigi sekle cevirsin
El ele verelim bir tane basit sistem yaratip bunu rsisini hesaplatip kizsini cizdirip yeni kz cizdirip lot kismini iki ile carparak hesallattiracak ornek bir sistem cikartalim sonra bunu herkes kendince istedigi sekle cevirsin
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Baska bir fikirde verebilirsiniz kznin atrsi filanda olabilir belki![]()
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Aslında her sistem test edilebilir, sonuçta ne zaman ne şartta alım satım yapacağını biliyorsan test edebilirsin demektir, yaklaşık olarak gerçekleşecek fiyatlar bellidir.
Sistem içerisindede KZ yi hesaplatmak lazım, sonuçta hangi şartta 2 kat alım yapacağında belli her pozdan edilen kar zarar da belli dolayısıyla KZ hesaplanabilir bir parametredir.
Selamlar...
Birçok kişi sistem hakkında güzel şeyler söylemiş, herkese ayrı ayrı teşekkürler.
Kayma konusunda benim düşüncelerim sizden biraz farklı. Kayma meselesini kısa vadede önemli görmüyorum. Daha önemli gördüğüm şey sistem geliştirmedeki kalite artışı. 1 sene önce yaşadığım psikoloji; 400K sistem müthiş, tek yapmam gereken şey sabretmek. Şimdiki psikolojim; 700K sistem iyi ama daha iyisi olabilir.
Elimde bir liste var, sistem geliştirmek en öncelikli çünkü çalışma içerisinde olduğum zamanlarda sistemlerim getiri elde etmeli. İkinci öncelikli ML (machine learning) sistemler. Aslında bu birinci öncelikli olmalı ama dediğim gibi kazanan statik sistemler olduğu sürece ML için daha rahat çalışma yapabilirim. Son olarak money management. Bahsettiğiniz kaymalar, dinamik kaldıraçlar burada devreye girecek. Elbette önemli, karı 2'ye katlamak olası ancak dediğim gibi benim önceliğim biraz farklı.
Size bir örnek vermek istiyorum. Aşağıdaki makaleyi 1 ay önce okudum ve fotoğrafını gördüğünüz sistemi 2 hafta içinde geliştirdim:
https://backtestwizard.com/the-elder...tem-amibroker/
Şunu samimiyetle söyliyim, eğer sürekli olarak sistem geliştirmeye çalışmamış olsaydım okuduğum makaleden çıkaracağım sistem max 400 - 450 arasında olurdu. Bu arada makale güzel, okumanızı tavsiye ederim. Temel fikri yakalarsanız geliştirmeniz daha kolay olacaktır.
zekice görünüyor uyumsuzluk durumuna göre hareket ediyor anladıgım.
birde bu durumu haftalık trendlerle destekliyor strateji güzel.
boşi vaktımde benzer bir mantıgı denerım. Uyumsuzluklarla ilgili strateji hiç kurmadım.
Birde hacime dayalı stratejiler üzerindede calısmadım. Sanki hacme dayalı stratejiler daha iyi bir kurgu yaratılacakmış gibi duruyor.
Erhan bende bu aralar hacim üzerinde duruyorum henüz elle tutulur bir sonuç alamadım
Özellikle sorgu menüsünde hacme dayalı birşeyler yapmaya çalışıyorum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri