Sayfa 645/1009 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

http://odatv.com/her-gun-para-cektig...109171200.html

Erdoğan konuşurken ortalık karıştı

http://odatv.com/erdogan-konusurken-...109171200.html

Almanya'da ortalığı karıştıracak haber

http://odatv.com/almanyada-ortaligi-...109171200.html

Almanyada pazar günü yapılacak genel seçimlerin orta yerine Türkiye bağlantılı yeni bir skandal düştü.

Fitch: Türk bankalarının döviz likiditeleri yeterli

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-382663

Fitch, "Türk bankalarının döviz likiditeleri yeterli olmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Merkel: Gerekirse Türkiye'ye ekonomik baskı uygularız

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşlarının serbest bırakılması için Türkiye'ye ekonomik baskı uygulayabileceklerini söyledi.

https://www.dunya.com/dunya/merkel-g...-haberi-382730

2.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Sn. Selka bilgileriniz çok değerli forumdan yararlandığımız ve dersler çıkardığımız için teşekkür ederim. Herkes farklı görüşlerle forum kalitesinin daha artacağına inanıyorum😊. Bundan sonra TL vadeli bulunduranlar ne yapmalı teşekkür ederim

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn.Mebes, estağfurullah... İnsanlara neler yapması gerektiğini buradan söyleyecek kadar haddimi aşmam mümkün değildir... Sadece resmi çizmeye çalışıyorum. Bu noktada TL yi savunan arkadaşlarda olabilir..

Sizlerin yapabileceği en güzel şey benim gibi diğerlerinide okumanız ve en son kararı kendinizin vermesidir...

İlginize ve samimiyetinize çok teşekkür ederim...

3.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Altın toplama zamanı yaklaşıyor yakında TV'de reklamları dönmeye başlar .Hükümetin oy tabanı muhakki bu FIRSATA duyarsız kalmaz 2.000 ton olmasa bile hatırı sayılır bir tonajda yastık-altında yıllarca zulaladığı altınları günyüzü görsün diye 5-10 seneklik bir süre için % 1.5 bilemedin % 2 hadi arayı bulalım % 2.25 adı ister sukuk hakkı ister nema (faiz) olsun (sözde) güzel getiri için koşa koşa TC Ziraat Bnakasına yatıracağı umuluyor.

Bu operasyının neticesine göre ABD Doları ya şahlanacak (Halk Reis'e destek vermedi şeklinde algılacak) ya da gerileyecek ( Halk Reis'e tam destek verdi) şeklinde algılacak...

Yani şimdiki yeni mehenk taşımız şu şapkadan yeni çıkan tavşan halkatan 2.000 ton altın toplamak olacak gibi...

BES öldü (Hazineye gerçekten ağır yükü var..) yaşasın 2.000 Ton altın..
    Sayın riko,daha önceki mesajınızı alıntıladım,muhafazakar kesim yastık altından ancak tavşan çıkartır,altın başka bir şeyben bu denemenin başarı oranının geçmiş dönemlerde halktan değişik vaatlerle toplanan zorunlu veya gönüllü birikimlerden elde kalan acı tecrübeler nedeniyle başarılı olmasına pek ihtimal vermiyorum...

4.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Yok haklı çıkmadım, ben ilk açılışı kastetmiştim, hesap yöntemini daha önce yazdım bir daha yazayım: Türkiye ETF ' lerinin negatif değişiminden dolar/TL pozitif ise matematiksel toplayıp bist100 açılış tahmini yapıyordum. (Sn. Işık Ökte 2-3 yıl önce anlatmıştı)

etf ler -0,98 idi, dolar ise +0,80 civarıydı. Eğer dolar/TL değer kaybetse idi mesela -0,3 olsa idi tahmin olarak bist100 yüzde -1,28 açar diyebilirdik.

Ancak bu ETF ler daha çok bankacılık sektörü ağırlıklı olduğu için sanayi hisseleri işi bazen bozabiliyor. Ama tabiki garanti bir yöntem değil aslında sadece yön tahmini.

Bu gibi durumlarda yüzdesel olarak yüksek oranda tutuyordu ancak buraya tahmin yazarken çok değişeceğini ummadığım için son duruma bakmamıştım. Son kapanıştan hesapla yüzde -0,18 çıkmıştı, borsa ise -0,33 ile açtı.

Maalesef tekrar grafik açıp hesap yapmamış olmam hataya sürükledi.
    Evet ben gün sonu olarak baktım ,orada sizin tahmininize yakın bir oran görünüyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Trump-Erdoğan görüşmesinden bizim piyasalara bir mama çıkar mı?

Ben sanmıyorum.

Belki bugünlerde bizim hisse senedi piyasalarını olumlu etkileyecek tek siyasi konu, Kürt referandumunun olası ertelenme durumu olabilir...

Barzani "erteleme" olayını müzayedeye çıkarmış görünüyor.

Haninin kurt Kürdü...

Bilir işini.

6. Sn. Selka, cevabınız ici teşekkürler. Benim okuduğum forum ve tecrübelerle; yapılan yatırımların % 40 nakit TL vadeli % 30 dolar euro ve/veya döviz. % 20 altın fiziki. % 10 hisse bu hisselerde anladığım kadarıyla şimdiye kadar kazandırmış (saadet zinciri 20 hisse ) bundan sonrada kazandırması lazım. Fakat şu aralar hisse alınmaz bu konuda tüm forum sanki mutabık gibi...

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Yıllarca Mercedes de kullandım.

Ama 22 yıldır Volvo kullanıyorum.

Vazgeçmeyiz...
    Tahmin etmiştim...

Alıntı Originally Posted by kandyba01 Yazıyı Oku
    Cok güzel açıklamışssınız teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerinin büyük kısmı aydınlandı gerçektende.

Size son sorum sn. Selka

Orta vadede tüm varlıklar bir yana fiziki altın bir yana ihtimali nedir acaba
    Sn.Kandy bahs ettiğim gibi bir yatırımcıya nasıl yatırım yapılması gerektiğini söyleyebilecek derece hadsizlik etmek istemem.. Ama sadece şunu demek isterim Portföyümde (Maximum Oran-- USD*** Altın*** TL*** Hisse -- Minimum Oran) sıra ve scala sını verebilirim...

Bu sıralama 2019 seçim sabahına kadar geçerlidir... Bir ihtimal 2019 seçimi bitince Hisse sıra atlayıp öne gelebilir...

Ayrıca yazdıklarıma referans olabilecek bir haber...

https://www.bloomberght.com/haberler...mevduati-artti

Burada TL Mevduat Miktarı

1,630,327,741,000 TL deniyor.. Aylık ortalama %15 faiz ödendiğini düşünürsek brüt olarak

670,000,000 TL/günlük faiz ödendiği gerçeğidir...

Bence TCMB sının para basmasına gerek yoktur.. Bankalar onun yerine günlük 670 milyon TL yi basıp piyasaya veriyor...

Bu enflasyon inmez, bilakis kronikleşir....
    Son düzenleme : selka; 21-09-2017 saat: 22:37.

8. Selka'nın acilen trollenmesi lazım,çok fena konsensus oluşturmuş durumda.Aksi halde globalciler taktik değiştirmek zorunda kalacak.
    Bir komplo teorisi de ben sallıyayım iyice darma duman olsunlar.(hiçbir kaynak veya dayanağım yok)
    Kuzey Kore tiyatrosu yılın son 1.5 ayında belki noelde 2. perdeyi açarak Kimyon paşanın pasifiğin ortasına doğru sallayacağı ancak hedefini vurmayacak bir maytap patlatması sonucu,ABD'de high tech savaş araçlarının üretimiyle high tech firmalarını destekleyerek savaş ekonomisine girmesi ve bu şekilde enflasyon oluşturmaya başlamasıyla faiz arttırımlarının altını doldurabilir.Doların umulmayacak şekilde zıplamasını sağlayacak bu dönemde Çin'in de satmak zorunda kalacağı altınlarla birlikte,altın rezervlerini fulleyebilir.Bunu başardıktan sonra bitcoin gösterip altına dayalı yeni bir para birimi vurarak bir önceki adımda herkesin almaya çalıştığı dolarları elinde patlatabilir.Üstelik geri kalan onca doları piyasadan çekme zahmetine de katlanmaz.FED'i batırır BED'i kurar.BED'de istediği tüm fantazileri gerçekleştirme imkanı yakalar.
    Çağın en büyük buluşu internet,internetin en büyük buluşu troller.ABD elinde herşeyi hazırlamış Hollywood varken,bitcoinle,Kuzey Koreyle dünyayı trolleyemez mi?

Sayfa 645/1009 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •