Originally Posted by
atakanözbaki
Erkan bey portföy yönetimi , risk yönetimi konularına dikkat ediyormusunuz. Sanki sıkıntı birazda orada gibi geldi bana. Bende vobda 4-5 defa paramı sıfırladım bıraktım. Artık kaldıraçlı işlem yapmıyorum. Fakat ileride portföy çok büyürse hedge amaçlı opsiyon , viop gibi araçları kullanmayı dşünüyoru.
Uvy larda hedge işini araştırsa iyi olur böyle günler için iyi fırsat.
LG-D802TR cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben 3 4 senedır voba girdiğim ilk sermayenin üzerine hiçbir şekilde sermaye eklemedım yani 0 a hiçbir zaman inemedim. extra para hiç sokmadım extra parada hiç çekmedim tek kurusuna dahi dokunmadım.
tabi cok badireler atlattık 0 lamadan.
potfoy ve rısk yonetımınden kastınızı tam anlamadım sistem aylık ortalama 50 adet işlem acıyor.
yani stoploss ve geriye dönüş seviyeleri halıyle cok yakın terse uzun sure bekleme gibi luksu yok.
kaldıraç kısmına gelirsek evet burada bir problem var onceden sabit kaldıraçla gidiyordu yenı yazdıgımız yapı portfoyu kontrol ederek kaldıracı kendı ayarlamakta. hal böyle olunca sermaye dalgalanmam cok fazla olabiliyor.
yani şu ankı %90 lık kazanç yarın 1 ay içinde %150 ye de cıkabiliyor tam tersne %50 ye de gerileyebilir
sermayeyı kontrol eden algorıtma para kaybettıkce rısk düşürüyor. dolayısıyla 50 bın puanlık ters hareketede gırse sermaye hıcbırsekılde 0 lanmıyor matematiksel olarak oyle bır kuralı var.
para kazandıkca ıse dahada yukelnıyor daha fazla rısk alıyor.
bir öneriniz varsa severek dınlerım
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri